Η Αθλητική Ένωση Δήμου Σπάρτης έρχεται για να κάνει το ποδόσφαιρο της Λακωνίας... πρωταγωνιστή!

Η Αθλητική Ένωση Δήμου Σπάρτης έρχεται για να κάνει το ποδόσφαιρο της Λακωνίας... πρωταγωνιστή!

bet365

Ο πρόεδρος της Α.Ε Πελλάνας-Καστορείου Γιώργος Σκαφιδάς ονειρεύεται τη διεύρυνση της ομάδας του και μέσω της Αθλητικής Ενωσης Δήμου Σπάρτης θέλει το ποδόσφαιρο της Λακωνίας να πρωταγωνιστεί στα εθνικά πρωταθλήματα. Ο άμεσος συνεργάτης του Ηλίας Ματθαίος μίλησε στο gazzetta.gr γι' αυτό το νέο εγχείρημα.

Ο Ηλίας Ματαθαίος, άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Σκαφιδά σ' αυτό το νέο ποδοσφαιρικό εγχείρημα για τη Λακωνία και το ποδόσφαιρο της Σπάρτης, εξηγεί στο gazzetta.gr για τη γέννηση της ιδέας αυτής:

«Μετά την απομάκρυνση του φίλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΠΑΕ Σπάρτη, που "κατάπιε" τις κατηγορίες, φτάνοντας μέχρι και τη Football League, όλοι γνωρίζουμε στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Ελλάδας ότι άρχισε μια εξαιρετικά φθίνουσα πορεία για την ομάδα.

Τυγχάνει να μιλάμε για μια ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας μου, λόγω καταγωγής του πατέρα μου. Αυτή η πορεία, παρότι της έδωσε την παραμονή στην κατηγορία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο γήπεδο της Καρδίτσας, την επόμενη χρονιά οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Σχεδόν από την αρχή της σεζόν φαινόταν ότι αυτή η ομάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί και φτάσαμε στο τέλος της όπου δεν συμπλήρωσε 11άδα ενώ μερικά ματς τα έχανε στα χαρτιά.

Αυτό δημιούργησε μια άρνηση του φίλαθλου κόσμου της περιοχής, που δεν είναι πολλές χιλιάδες αλλά είναι υπερβολικά πιστοί στο ποδόσφαιρο και στην ομάδα που τους εκπροσωπούσε στις εθνικές κατηγορίες και πλέον έψαχνε νέους τρόπους κι άλλες λύσεις για την εκπροσώπηση της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ύστερα από ώριμη σκέψη και αλλεπάλληλες συζητήσεις με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Α.Ε Πελλάνας-Καστορείου Γιώργου Σκαφιδά, η οικογένεια του οποίου στηρίζει και τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, φτάσαμε στο σημείο να δούμε με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα το ενδεχόμενο η ομάδα του να διευρυνθεί και να αποτελεί την ποδοσφαιρική δύναμη για το Δήμο Σπάρτης. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και δεν αφορά καμία συγχώνευση. Ξεκαθαρίζω πως πρόκειται για μια διεύρυνση της Α.Ε Πελλάνας, με πιθανότερη ονομασία την "Αθλητική Ενωση Δήμου Σπάρτης".

Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λακωνίας, όπου παρόντες ήταν οι δύο από τους τρεις βουλευτές του νομού κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, τη στήριξή τους δήλωσαν κι ο κ. Δαβάκης, η απελθούσα κι η νυν Δημοτική Αρχή. Δηλαδή ο εκπρόσωπος του κ. Βαλιώτη, και του κ. Δούκα, Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας κι όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Αναλύσαμε σε πρώτη φάση τη δημιουργία της νέας δύναμης της περιοχής, πέρα από τα χρήματα που απαιτούνται, τα οποία έτσι κι αλλιώς δαπανά η οικογένεια Σκαφιδά από το υστέρημά της για την αγάπη της να προσφέρει στο ποδόσφαιρο της Λακωνίας».

Θα υπάρχει αλλαγή σε χρώματα και σήμα;

«Με την οριστικοποίηση της δημιουργίας της ομάδας θα υπάρξει και νέο σήμα και νέα χρώματα. Η ομάδα θα ονομάζεται Αθλητική Ένωση Δήμου Σπάρτης, με ελάχιστες πιθανότητες να μην συμβεί αυτό».

Συμμετέχουν και παλαίμαχοι;

«Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ήδη παλαίμαχοι της ομάδας, όπως βεβαίως ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος ήταν κατά συνθήκη παίκτης και προπονητής στην ομάδα της Πελλάνας-Καστορείου, θα συμμετέχουν επίσης πάρα πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής».

Πως θα ενισχυθείτε οικονομικά;

«Στο πλάνο μας είναι η εγγραφή μελών έναντι 40 ευρώ το χρόνο και σ' αυτό το ποσό θα περιλαμβάνεται κι η είσοδος στο γήπεδο, ακόμη κι αν χρειαστεί να διευρύνουμε τη χωρητικότητα».

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ένα e-shop όπου θα πωλούνται διάφορα αγαλματίδια από την Αρχαία Σπάρτη. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τα ταμεία της ομάδας έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Ετσι θα φέρετε και πιο κοντά σας Έλληνες της ομογένειας.

«Πολύ σωστή παρατήρηση. Εχουμε ήδη έρθει σε επαφή με Λάκωνες του Τορόντο και της Νέας Υόρκης και είναι έτοιμοι να συνδράμουν με χορηγίες και ό,τι άλλο χρειαστεί».

Τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας γι' αυτήν την ομάδα;

«Το πλάνο είναι να δημιουργηθεί μια εύρωστη ομάδα που θα στηρίζεται στα πόδια της και δεν θα έχει παλινδρομίες και οικονομικές ατασθαλίες. Φυσικά θέλουμε να προσελκύσουμε επιχειρηματίες της περιοχής και κάνοντας δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω να μπορούμε να καθιερωθούμε στις εθνικές κατηγορίες και γιατί όχι και στη μεγαλύτερη»

Η άνοδος είναι αυτοσκοπός στην πρώτη σεζόν;

«Δεν είναι αυτοσκοπός, θα ήταν ανώριμο αν το λέγαμε αλλά είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας ανάλογα με το πώς θα πάει η χρονιά. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκπονήσουμε ένα πλάνο για μια ομάδα που θα πατάει στα πόδια της. Εχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε αυτήν την ιδέα και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν και τα γραφεία μας όπου θα γίνεται η εγγραφή μελών».

Ο δικός σας ρόλος στην ομάδα ποιος θα είναι;

«Μετά από 25 χρόνια ως μάνατζερ της FIFA ήρθε η ώρα να προσφέρω το κάτι παραπάνω στο φίλαθλο κοινό της πατρίδας μου. θα είμαι ο άμεσος συνεργάτης του κύριου Σκαφιδά και ο άνθρωπος που θα έχει λόγο στο σχεδιασμό της ομάδας. Εχουμε στη λίστα μας 3-4 πολύ καλές περιπτώσεις προπονητών και έχουμε έρθει σε επαφές με παίκτες. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας πρώτα απ' όλα είναι η εγγραφή μελών».

Το μήνυμά σας στον κόσμο;

Αυτό που μπορώ να πω στον κόσμο της Σπάρτης είναι πως κάθε προσπάθεια και κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο. Δεν υπάρχουν στο μυαλό μας τρίτες σκέψεις που θα εκθέσουν στη φίλαθλη κοινή γνώμη την πόλη και την ιστορία της.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα