Καλλιθέα: «Ο Παντέλης γρονθοκοπήθηκε, οι διαιτητές έτρεμαν»

Gazzetta team
Καλλιθέα: «Ο Παντέλης γρονθοκοπήθηκε, οι διαιτητές έτρεμαν»

bet365

Η Καλλιθέα εξέδωσε ανακοίνωση για το ματς στον Ταύρο με αντίπαλο τον Φωστήρα και κάνει λόγο για σωματικές και φραστικές επιθέσεις, προπηλακισμούς και κλίμα «σύρραξης».

Η ανακοίνωση της Καλλιθέας αναφέρει πως ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παντέλης δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από παίκτη των γηπεδούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο δεύτερο χρόνο, που αγωνίζεται η ομάδα μας στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια, που αντιμετώπισε τέτοια «φιλοξενία».
Πρωτοφανή γεγονότα είχε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και με τη λήξη του αγώνα, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Καλλιθέας, κατά τη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Φωστήρα.

Όλα ξεκίνησαν από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αφότου η ομάδα μας προηγήθηκε. Χωρίς καμία αιτία και αφορμή, οι φίλαθλοι της γηπεδούχου δημιούργησαν «κλίμα σύρραξης» στις κερκίδες, οι οποίες κόπασαν στα μέσα τις ανάπαυλας, με τη συνδρομή της λιγοστής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο γήπεδο.

Παράλληλα στα – κλειδωμένα υποτίθεται – αποδυτήρια είχε ξεκινήσει άλλη διαμάχη από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι – με επικεφαλής τον προπονητή Θύμιο Γεωργούλη που δυστυχώς είναι και εκπαιδευτικός – ξεκίνησαν με φραστικές επιθέσεις στα μέλη της αποστολής της ομάδας μας και στη συνέχεια σχεδόν 50 άτομα όρμησαν προς τα μέλη της διοίκησης, με τους ποδοσφαιριστές μας και τους προπονητές να μπαίνουν στη μέση σε πρώτο χρόνο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Θύμα» αυτής της επίθεσης ήταν ο προπονητής μας Νίκος Παντέλης, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε από τον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου Μπιταξή.

Προς το τέλος της ανάπαυλας «έκαναν την εμφάνισή» τους δύο διμοιρίες της αστυνομίας, οι οποίες και παρέμειναν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Παρά τα όσα συνέβαιναν και τους φιλάθλους της γηπεδούχου που βρίσκονταν στα κάγκελα και είχαν «περικυκλώσει» τον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές μας μπήκαν στο γήπεδο και παρόλο που ισοφαρίστηκαν, είχαν το ψυχικό σθένος και προηγήθηκαν ξανά στο σκορ και «λύγισαν» μόνο στο τελευταίο τέταρτο, που η γηπεδούχος είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, με ένα γκολ που η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή.

Στο τέλος της αναμέτρησης, το εχθρικό κλίμα εντάθηκε με τις «εστίες να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια» σε διάφορα σημεία του γηπέδου και των αποδυτηρίων, σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, με πρωτοστάτες τον αρχηγό της γηπεδούχου Πανάκη και ξανά τον Θύμιο Γεωργούλη, ο οποίος εν εξάλλω καταφερόταν κατά πάντων.

Χαρακτηριστικά, όταν ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου μας Σπύρος Παπαδόπουλος κατευθυνόταν προς το χώρο των αποδυτηρίων, «πετάχτηκε» από το χώρο των γραφείων, και κινούμενος απειλητικά του επιτέθηκε φραστικά, προτρέποντας και τους φιλάθλους της γηπεδούχου και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με την συνδρομή της αστυνομίας, που τον προστάτεψαν και τον συνόδευσαν στην έξοδο.

Όσον αφορά το διαιτητικό τρίο, ο Διαιτητής Ζαμπαλας «έτρεμε» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης υποπίπτοντας σε σωρεία λαθών εις βάρος και των δύο ομάδων και ο βοηθός Νικολάου σε σωρεία λαθών εις βάρος της ομάδας μας, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλονται στο «εκρηκτικό κλίμα» και στην απειρία τους και τίποτε άλλο.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η ΕΠΟ, θα πρέπει να συναντηθούν και να ξανασκεφτούν την απόφαση απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων, ιδιαίτερα στη Γ΄ Εθνική, που παρά το γεγονός ότι είναι ερασιτεχνική κατηγορία, δεν παύει να είναι ένα πανελλήνιο εθνικό πρωτάθλημα, που έχει ελάχιστους έως μηδαμινούς πόρους και οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την πολυάριθμη παρουσία ανθρώπων από εταιρείες ασφαλείας, για να διασφαλίσουν την ευταξία και την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Μπορεί εχθές να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αλλά δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει αντιμετώπιση και δράση από πλευράς πολιτείας.

Εμείς, ως Καλλιθέα, είμαστε υπερήφανοι διότι υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε όλες τις ομάδες με τον απαιτούμενο σεβασμό και η αντιπαλότητα υφίσταται μόνο στα 90 λεπτά της αναμέτρησης στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Με την ίδια φιλοσοφία θα υποδεχθούμε και την ομάδα του Φωστήρα στον αγώνα του 2ου γύρου του πρωταθλήματος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα