Προπονητής της Εθνικής Ιταλίας και διάσημη αθλητική οφθαλμίατρος αναλαμβάνουν τις Ελπίδες Καρδίτσας!

Gazzetta team
Προπονητής της Εθνικής Ιταλίας και διάσημη αθλητική οφθαλμίατρος αναλαμβάνουν τις Ελπίδες Καρδίτσας!

bet365

Οι Ελπίδες Καρδίτσας συνεχίζουν να προκαλούν εκπλήξεις με τις κινήσεις τους, ανακοινώνοντας την άφιξη δύο τρανταχτών ονομάτων του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η ακαδημία ελπίδες Καρδίτσας συνεχίζει να πρωτοπορεί για τα δεδομένα του γυναικείου ποδοσφαίρου στην πατρίδα μας και ανακοίνωσε τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου με ημερομηνίες διεξαγωγής 18-19 Σεπτεμβρίου 2019, εντός του οποίου θα διεξαχθεί και φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που κατέκτησε και φέτος το πρωτάθλημα στις γυναίκες. Παράλληλα, έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας με δύο «βαριά» ονόματα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ιταλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Πρωτοποριακοί μέθοδοι προπόνησης και της αθλητικής προετοιμασίας των ομάδων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο». Κύριοι ομιλητές θα είναι ο προπονητής κ. Jacopo Leandri, η Medical Doctor με εξειδίκευση στην αθλητική οφθαλμολογία κ. Cecilia Scassa, ο ειδικ/μενος της Ψυχιατριακής, ψυχοσεξολόγος, mental coach ποδοσφαιριστών και αθλητικός διευθυντής των Ελπίδων Καρδίτσας κ. Θεόφιλος Καλλιτσάρης, ο ειδικ/μενος της Ψυχιατρικής, football mental coach και γυμναστής κ. Ιωάννης Κατσάρας και η τελειόφοιτη διαιτολόγος-διατροφολόγος των ελπίδων Καρδίτσας κ. Ελπίδα Παπανικολάου.

Οι 2 επιπλέον συνομιλητές είναι ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρουγκας Βασιλειος και ο καρδιολόγος Κ. Μιχαλακης Νικολαος. Έπειτα από κινητοποίηση του αθλητικού διευθυντή των Ελπίδων Καρδίτσας κ. Θεόφιλου Καλλιτσάρη, υπήρξε επαφή με τους 2 διακεκριμένους αντιπροσώπους του Ιταλικού ποδοσφαίρου (τον προπονητή της εθνικής Ιταλίας και την περιζήτητη από τα τοπ ευρωπαϊκά club αθλητική οφθαλμίατρο), τους Jacopo Leandri και Cecilia Scassa, οι οποίοι διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί του και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως επήλθε συμφωνία για την ημερομηνία άφιξης τους στην Καρδίτσα και την συμμετοχή τους στο 2ήμερο σεμινάριο που θα διοργανώσει η ομάδα μας, την 18η και 19η Σεπτέμβρη του 2019!

Οι δύο διεθνούς φήμης ειδικοί του ποδοσφαίρου θα ενσωματωθούν στην ομάδα, κατόπιν σύναψης συμφωνίας και θα ακολουθήσει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Θα αποτελέσουν τμήμα της ομάδας της τεχνικής και αθλητικής υποστήριξης των Ελπίδων Καρδίτσας. Πιθανώς θα επισκέπτονται την ομάδα πριν τα σημαντικά παιχνίδια της και σε κάποια διαστήματα εντός της σεζόν.

Οι δυο προαναφερθέντες σε συνεννόηση με τον κ. Καλλιτσάρη και τον κ. Κουτσονάσιο οριοθέτησαν και τους στόχους της επόμενης σεζόν. Κατάκτηση της θέσης στο Champions League και οπωσδήποτε μια δυνατή πορεία στους ομίλους του, εντός της επόμενης τριετίας. Η άφιξη τους θα συνεισφέρει καθοριστικά στον τομέα της αθλητικής υποστήριξης και της ολιστικής προπόνησης, στον εκσυγχρονισμό της ομάδας σε ευρωπαϊκά στάνταρ λειτουργίας εντός αλλά κυρίως και εκτός γηπέδου, στην τοποθέτηση στέρεων βάσεων για υψηλή απόδοση, σταθερότητα, διάρκεια και επαναληψιμότητα στις νίκες και όχι για κάποιες προσωρινές επιτυχίες οι οποίες θα ξεθωριάσουν στη συνέχεια.

Όλα αυτά ξεκινάνε από έναν σημαντικό, καταρτισμένο και διορατικό αθλητικό διευθυντή, τον κ. Θεόφιλο Καλλιτσάρη, ο οποίος πιστεύει στην ομαδική λειτουργία σε διοικητικό-επιστημονικό-επικοινωνιακό επίπεδο του συλλόγου και της συνολικής ανάδειξης του συλλόγου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Συγκεκριμένα οι προπονητικές μέθοδοι της Cecilia Scassa, αποτελούν πόλο έλξης για πολλά πρωτοκλασάτα κλαμπ της Ευρώπης. Στην βάση των τεχνικών της βρίσκονται οι Νευροεπιστήμες, η εφαρμογή των οποίων αρχικά ξεκίνησε από τη μελέτη στην προπονητική της όρασης, η οποία βασίζεται στην άσκηση της οπτικής αντίληψης του αθλητή.

Άξιο αναφοράς είναι ο ενθουσιασμός που έχει προκαλέσει σε κάποια κάποια από τα μεγάλα ονόματα του Ιταλικού ποδοσφαίρου , ένα από τα οποία είναι ο Roberto Baggio, ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται στο άθλημα σε επίπεδο προπονητικής και σε ρόλους αθλητικής κατεύθυνσης των αθλητών.

Η Τσετσίλια είναι υφηγήτρια- καθηγήτρια στον φημισμένο φορέα διδασκαλίας της προπονητικής του Κοβερτσιάνο. Για τους προπονητές του τμήματος Master ProUefa και τους γυμναστές από το 2010 έως το τέλος του 2013, ανάμεσα σε φοιτητές που εκτίμησαν σε υπέρτατο βαθμό και εκφράστηκαν κολακευτικά για τις μεθόδους της, συναντά κάποιος και τα πρώην ιερά τέρατα του Ιταλικού ποδοσφαίρου και νυν προπονητές , όπως ο Βιτσέντσο Μοντέλα, Μάσιμο Όντο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Πίπο Ιντζάγκι , Φάμπιο Καναβάρο, Φάμπιο Γκρόσο αλλά και άλλους.

Η Τσετσίλια είναι η δημιουργός της εξατομικευμένης μεθόδου προπόνησης της όρασης για αθλητές, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα προπόνησης της επεξεργασίας του οπτικού ερεθίσματος στην οπτική χώρα του ινιακού λοβού του εγκεφάλου από τον αθλητή. Η άσκηση αυτή βοηθάει τον σύγχρονο αθλητή, ο οποίος πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες τις οποίες έχει καταγράψει στη μνήμη του και οι οποίες κατόπιν προσέγγισης και εκδούλευσής τους με την ειδική αυτή μέθοδο, ωθείται στο να αντιδράσει άμεσα και αστραπιαία σε καθορισμένα οπτικά ερεθίσματα (συνθήκες αγώνα), με το ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό κινητικό αντανακλαστικό (άμεση λήψη απόφασης).

Επομένως καλλιεργείται η αθλητική ευφυΐα (έξυπνος αθλητής), πέρα από τις τεχνικές και τακτικές γνώσεις που ο επαγγελματίας αθλητής θα πρέπει ήδη να διαθέτει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό και η άσκηση αυτή κατευθύνεται από τον προπονητή της ομάδας.

Η Τσετσίλια προσφάτως δέχθηκε σοβαρές προτάσεις από τον φημισμένο καθηγητή Amerio και Jorgue Vazquez di Biase, δημιουργό του neurofootball, από τον D. Campana Piquer της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Malaga, όπως και από ειδικούς στο Match Analysis, ειδικούς γυμναστές ομάδων, προπονητές τερματοφυλάκων καθώς και από συλλόγους όπως η Βαλένθια, η Αθλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, πολλές Αμερικανικές και Νότιο Αμερικανικές επιστημονικές ακαδημίες, ‘όπως επίσης και προτάσεις από συλλόγους των Αραβικών Εμιράτων.

Για θέματα τακτικής, συστημάτων και προπονητικής θα μιλήσει ο Iταλός προπονητής JACOPO LEANDRΙ, ο οποίος θα αναλύσει το ιταλικό πρότυπο προπόνησης και θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του στο ποδόσφαιρο αλλά και από την Εθνική Ιταλίας γενικότερα. Επίσης αναφορά θα γίνει για το πώς αναπτύχθηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ιταλία, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει και μοντέλο για το αντίστοιχο ελληνικό.

Επίσης θα διατυπωθούν από εκείνον προτάσεις που αφορούν γενικά την εξέλιξη και αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου ,την αναγκαιότητα μετατροπής κάποιων κανονισμών αλλά και θα διατυπωθούν προτάσεις για καλύτερη λειτουργία των τμημάτων Υποδομής των ελληνικών συλλόγων ! Στις 19 Σεπτέμβρη του 2019, θα διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ελλάδος ΠΑΟΚ, γυναικείο ποδόσφαιρο, έχοντας την τεχνική καθοδήγηση του κ. JACOPO LEANDRΙ και του κ. ΔΗΜΉΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΝΑΣΙΟΥ στον πάγκο των Ελπίδων, επιτρέποντας έτσι στον Ιταλό τεχνικό να εφαρμόσει στην πράξη τα όσα αναλυθούν στο σεμινάριο αλλά και να συνδυαστεί το Ιταλικό με το Ελληνικό πρότυπο προπονητικής και τεχνογνωσίας!

Ένα δίδυμο τεχνικής ηγεσίας που θα συνυπάρξει εξάλλου και σε πολλά ματς της αγωνιστικής σεζόν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα