Ο Κριστιάνο και η... κατάρα που άφησε στον αριθμό «7» στη Γιουνάιτεντ

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Κριστιάνο και η... κατάρα που άφησε στον αριθμό «7» στη Γιουνάιτεντ

bet365

Έχοντας πλέον συμπληρωθεί η 10ετία από τη μέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παρουσιάστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, επανέρχεται στο προσκήνιο η ... κατάρα που άφησε ο Πορτογάλος στη φανέλα με τον αριθμό «7» στον αγγλικό σύλλογο.

Ο CR7 βρίσκεται πλέον στη Γιουβέντους και συνεχίζει ακάθεκτος την τρομερή καριέρα του, φτάνοντας στα 31 τρόπαια μετά και το φετινό πρωτάθλημα Ιταλίας, το Super Cup στη χώρα και το Nations League με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Έχει φτιάξει και απλά... συνεχίζει τον μύθο του, για να θεωρείται ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του αθλήματος μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, όμως, αποχωρώντας πριν από ακριβώς μια δεκαετία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μάλλον άφησε μια... κατάρα πίσω του.

Αυτή, έχει να κάνει με τη φανέλα με τον αριθμό «7» στην πλάτη. Κανείς από τους επόμενους κατόχους του συγκεκριμένου αριθμού στους «κόκκινους διαβόλους» δεν κατάφερε ούτε να... σκεφτεί τον αριθμό των γκολ που πέτυχε ο Ρονάλντο στο κλαμπ όσα χρόνια βρέθηκε εκεί.

Μάλιστα, σε αυτή τη 10ετία που συμπληρώθηκε, σε επίπεδο Premier League, έχουν επιτευχθεί μόλις 14 γκολ από τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το 7!

Ο Μάικλ Όουεν ήταν πρώτος, σκοράροντας μονάχα 5 φορές στο πρωτάθλημα σε 31 ματς, έπειτα πήρε αυτή τη φανέλα ο Αντόνιο Βαλένσια με 1 γκολ σε 30 ματς και ακολούθησαν άλλοι τρεις.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία στη μια σεζόν που βρέθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» πέτυχε 3 γκολ σε 27 αναμετρήσεις με το «7» στην πλάτη, ο Ντεπάι είχε 2 τέρματα σε 33 εμφανίσεις, έχοντας παραδεχθεί πρόσφατα πως όταν αγωνιζόταν στη Γιουνάιτεντ του έφταιγαν όλοι και ποτέ δεν αναλάμβανε τις ευθύνες του, ενώ, ο νυν κάτοχος – αλλά όχι για πολύ – της φανέλας, Αλέξις Σάντσες, έχει πετύχει μόλις 3 τέρματα.

Μόνος του, ο Κριστιάνο είχε πετύχει λιγότερα τις πρώτες τρεις σεζόν του στην Αγγλία από το 2003, όταν και μετακόμισε στο Μάντσεστερ, όμως, την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 έκλεισε με 17 τέρματα, την αμέσως επόμενη χρονιά έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό με 31 γκολ στην Premier League και την τελευταία του σεζόν σκόραρε 18 φορές.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος, μόνο, σε αυτά τα 10 χρόνια που οι επόμενοι κάτοχοι του «7» στη Γιουνάιτεντ... δεν έκαναν απολύτως τίποτα, ο CR7 έφτασε στα 332 τέρματα με Ρεάλ και Γιουβέντους σε LaLiga και Serie A!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα