Η εμπλοκή του Μέντες στη Γουλβς, η Fosun και το Ελληνικό!

Η εμπλοκή του Μέντες στη Γουλβς, η Fosun και το Ελληνικό!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Η εμπλοκή του Μέντες στη Γουλβς, η Fosun και το Ελληνικό!

bet365

Με αφορμή την διαφαινόμενη μεταγραφή του Ποντένσε στην Γουλβς, το gazzetta.gr γράφει για τον ρόλο του σούπερ ατζέντη Ζόρζε Μέντες στους «Λύκους», την συνεργασία του με τον κινεζικό κολοσσό Fosun και την σχέση τους με το πρότζεκτ στο Ελληνικό!

Η Γουλβς έπειτα από μια εξαετία (2012/18), όπου είχε φτάσει στο σημείο να βολοδέρνει ακόμη και στη League 1, επέστρεψε στην Premier League.

Ο «σούπερ ατζέντης» Ζόρζε Μέντες, ο οποίος μεταξύ άλλων εκπροσωπεί τους Ζοζέ Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο, εκτελεί χρέη άτυπου συμβούλου στην κινεζική επενδυτική εταιρία Fosun International, η οποία απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των «Λύκων» στις 21 Ιουλίου 2016.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 20 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου, οι 16 πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τριετία με αποκορύφωμα τα 38 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Μεξικανού, Ραούλ Χιμένες από την Μπενφίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νυν τεχνικός της Γουλβς και πρώην βοηθός του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ήταν (ως παίκτης βέβαια!) ο πρώτος πελάτης του ακριβοθώρητου Μέντες, ενώ τα περισσότερα deals φέρουν την υπογραφή του τελευταίου, δίχως όμως να εμφανίζεται επισήμως ως νόμιμος εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών.

«Ο Ζόρζε Μέντες δεν είναι υπεύθυνος για την ενίσχυση του δυναμικού του συλλόγου. Δεν μπορεί να είναι. Αυτό είναι το πρώτο θέμα. Δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς» είχε τονίσει ο γενικός διευθυντής της Γουλβς, Λόρι Ντάλριμπλ προσθέτοντας: «Για όσους ρωτούν αν σχετίζεται με τους ιδιοκτήτες της ομάδας; Ναι έχει σχέση. Είναι φίλος τους, δεν αποτελεί μυστικό αυτό. Υπάρχει μια ομάδα που παρακολουθεί παίκτες και ανάμεσα τους βρίσκεται ο Ζόρζε και η εταιρία του Gestifute».

Αρκετοί ισχυρίζονται πως ο Μέντες χρησιμοποιεί την Γουλβς ως άρμα του προκειμένου να τροφοδοτεί τους «Λύκους» με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μεταπωληθούν φέρνοντας περισσότερα εκατομμύρια στον ίδιο, αλλά και στα ταμεία της ομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Αντρέα Ραντριτσάνι δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «παράνομες και ανήθικες» της πρακτικές της Fosun σημειώνοντας πως ο κινεζικός κολοσσός έχει ποσοστό στην εταιρία Gestifute που ανήκει στον Μέντες. Mάλιστα είχε ζητήσει την παρέμβαση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της Λίγκας.

Η Shanghai Foyo, εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Γουλβς, Γκούο Γκουανγκσάνγκ, απέκτησε μετοχές της μητρικής εταιρίας της Gestifute ονόματι Start.

Τον Ιανουάριο του 2016, η Gestifute και η Shanghai Foyo συνέπραξαν κάνοντας μπάσιμο στην κινεζική αγορά. Μάλιστα διοργάνωσαν ένα λαμπερό event στη Σαγκάη, όπου παρέστησαν αξιωματούχοι των Μπενφίκα και Μονακό δηλαδή των δύο συλλόγων όπου η εμπλοκή του Μέντες είναι ισχυρότατη.

Ο κινεζικός όμιλος Fosun International, ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, δραστηριοπoιείται στον φαρμακευτικό, βιομηχανικό, αλλά και ψυχαγωγικό κλάδο. Μάλιστα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το εγχείρημα μετατροπής της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, υποσχόμενος την άφιξη 1,5 εκατομμυρίου Κινέζων επισκεπτών ενώ έχει απλώσει τα δίχτυα του και στον ελληνικό τουρισμό και τον τραπεζικό τομέα! Επίσης, απορρόφησε τα brands της χρεοκοπημένης Thomas Cook και των ξενοδοχείων Casa Cook και Cook's Club.

Ο ιδιοκτήτης της Γουλβς Γκούο Γκουανγκσάνγκ, μαζί με άλλους δύο μετόχους βρίσκονται στα ηνία του κινεζικού επενδυτικού γίγαντα, ενώ η εταιρία με την οποία έγινε η αγοραπωλησία της αγγλικής ομάδας έναντι 30 εκατ. λιρών είναι εγεγραμμένη στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους.

«Η Fosun διατηρεί ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία Gestifute με επικεφαλής τον Ζόρζε Μέντες. Ο Ζόρζε είναι διαθέσιμος ως σύμβουλος στους ιδιοκτήτες, όπως και πολλοί άλλοι ατζέντηδες και σημαντικές προσωπικότητες στο ποδόσφαιρο. Η Γουλβς έχει υπογράψει παίκτες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του, καθώς και ποδοσφαιριστές από άλλους μεσάζοντες», είχε τονιστεί σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Την δική του απάντηση για την ανάμειξη του Πορτογάλου μάνατζερ στα κοινά της αγγλικής ομάδας είχε δώσει και ο πρόεδρος της Γουλβς, Τζεφ Σι.

«Ειλικρινά νομίζω πως είναι αστεία όσα ισχυρίζονται για εμάς γιατί δεν ξέρουν τίποτα. Γνωρίζω τα πάντα για τον σύλλογο μας και τι κάνουμε.

Ξέρω για τους κανονισμούς της Λίγκας και η αγγλική ομοσπονδία είναι απόλυτα ενήμερη για τις συμφωνίες, τα έγγραφα των μεταγραφών και τις αμοιβές των ατζέντηδων. Τα πάντα βρίσκονται στη διάθεση τους.

Οι αντίπαλοι μας δεν ξέρουν πολλά για εμάς. Δεν είναι δίκαιη η αντιμετώπιση τους. Είναι εύκολο για εμάς να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα