Η άτιμη μπάλα, το κενό στο «9» και η ντροπή του Χιμένεθ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η άτιμη μπάλα, το κενό στο «9» και η ντροπή του Χιμένεθ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μπάλα που έκανε το… χατίρι του Λιβάγια στην κόντρα της δεκαετίας, τον Παναθηναϊκό που παίζει χωρίς σέντερ φορ και το πληρώνει αλλά και την απρέπεια του Ισπανού τεχνικού της ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο Παναθηναϊκός της Λεωφόρου. Περισσότερο η εικόνα του θύμιζε εκτός έδρας παιχνίδι παρά αναμέτρηση στο «σπίτι» του για τουλάχιστον εξήντα λεπτά. Παρά την κακή αγωνιστική εικόνα, τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και τις πολλές χαμένες προσωπικές μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο, το «τριφύλλι» κατάφερε να βρεθεί σε ρόλο οδηγού από το δέκατο λεπτό με την κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέδο, τον οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός στο 32’ και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο έκοβε τα πάντα!

Το ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι είχε έρθει, η ΑΕΚ αν και καλύτερη, πιο παθιασμένη και αποφασισμένη ήταν ακίνδυνη και είχε απλά μια ανούσια κατοχή της μπάλας, με εξαίρεση την ευκαιρία του Γαλανόπουλου στο 25’ απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό παθητικό που απλά περίμενε και δεν είχε την ηρεμία να «στρώσει» το παιχνίδι του για να βρει και ένα δεύτερο τέρμα.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Στο δεύτερο μέρος και μετά τα… γκάζια του Μαρίνου στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του χάρη στο προσωπικό ανέβασμα των παικτών της μεσαίας γραμμής(Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες οι καλύτεροι, αγνοείται ακόμη ο Χίλιεμαρκ με εξαίρεση το κόρνερ στην φάση του γκολ) αλλά και του Χουλτ, οι χώροι άνοιξαν αφού η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να ρισκάρει και η είσοδος του Λάζαρου έκανε πιο δημιουργική την ομάδα του Χιμένεθ. Ο Λιβάγια χάνει το άχαστο στο 63’ και κάπου εκεί το παιχνίδι δείχνει να ελέγχεται απόλυτα από τους «πράσινους», οι οποίοι στο 81’ χάνουν τετ-α-τετ με τον Μολίνς.

Πρόβλημα πρώτο και μεγάλο! Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παίζει χωρίς σέντερ φορ κλάσης και το πληρώνει. Τίμιος ο Μολίνς. Δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο. Θυμηθείτε ποιος ήταν πέρυσι το «number 9». Ο Μάρκους Μπεργκ. Θυμηθείτε πόσο λειτουργικός ήταν για την ανάπτυξη της ομάδας του και πόσο εύκολα είχε τις φάσεις σαν εκείνη που πετά στα σκουπίδια ο Μολίνς. Η διαφορά είναι χαοτική και για ακόμη ένα ματς, σου μένει η ίδια αίσθηση. Πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα ενός παιχνιδιού αν ο Παναθηναϊκός είχε διαθέσιμο τον Τσάβες και όχι τον Μολίνς που όσο και αν προσπαθεί, είναι δύο ταχύτητες κάτω, κουράζει υπερβολικά την μπάλα και δεν είναι αυτό που θέλει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός για να γίνει πιο αποτελεσματικός, πιο κυνικός. Ειδικά στα ματς που η μισή ευκαιρία πρέπει να καταλήγει στο πλεκτό.

Η ΑΕΚ, πάντως, δεν το παράτησε το ματς, ο Χιμένεθ έριξε στο χορτάρι και τον Γιακουμάκη αλλά και πάλι δεν είχε τρόπο να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Μέχρι το 94’ σε ένα σημείο που… κοιμήθηκε ο Θεός, ο Χουλτ και ο Λιβάγια έκανε μάγια στην μπάλα. Καταρχήν είναι ανεπίτρεπτη η τακτική συμπεριφορά του Σουηδού σε αυτό το σημείο του ματς. Θέλει δευτερόλεπτα να τελειώσει το παιχνίδι, η ομάδα του έχει το 1-0 και χάνει στην πλάτη του τον Λιβάγια. Αυτές είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια.

Σαν να μην έφτανε τον Παναθηναϊκό το λάθος του Χουλτ, το σουτ του Κροάτη φορ της ΑΕΚ βρίσκει στο κάτω μέρος του παπουτσιού του Σουηδού, παίρνει τρελά φάλτσα και δικαιώνει για ακόμη μία φορά το τεράστιο ρητό του Ίβιτσα Όσιμ για το πόσο άτιμη και… κοινή γυναίκα είναι η μπάλα όταν το θέλει! Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα κατέληγε στο σουτ του Λιβάγια αλλά με τα φάλτσα που πήρε ήταν πραγματικά άπιαστο το σουτ για τον Βλαχοδήμο!

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πέταξε μία νίκη που είχε στο… τσεπάκι μέχρι 94’ χωρίς να είναι καλύτερος, κάπως έτσι έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «φτιάξει» λίγο τον κόσμο που γέμισε την Λεωφόρο και περίμενε μια χαρά μέσα στην γενικότερη μαυρίλα του συλλόγου. Κρίμα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Με την ΑΕΛ το βάζεις εσύ στα χασομέρια και κερδίζεις παίζοντας με εννιά, κόντρα στην την ΑΕΚ το τρως εσύ και χάνεις την νίκη…

Υ.Γ1: Απαράδεκτη η ενέργεια του Μανόλο Χιμένεθ να κάνει άσεμνη χειρονομία προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Καταρχήν δεν σεβάστηκε τον εαυτό του, δεν σεβάστηκε τον σύλλογο που προπονεί και εκπροσωπεί στον πάγκο και στην συνέχεια δεν σεβάστηκε τους οπαδούς του «τριφυλλιού», γνωρίζοντας πως ο σύλλογος βρίσκεται σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της ΑΕΚ πριν λίγα χρόνια.

Επειδή η ΑΕΚ δεν είναι ΠΑΟΚ, ούτε και Ολυμπιακός, θα πρέπει η ίδια πρωτίστως(και μετά η ΕΠΟ) να του τραβήξει το αυτί και να τον τιμωρήσει, όπως εκείνη κρίνει για αυτή την ντροπιαστική του κίνηση.

Πάντως, ο Μανόλο θα πρέπει να γνωρίζει πως η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Κρίμα γιατί τον θεωρούσα σοβαρό προπονητή και άνθρωπο.

Υ.Γ2: Ο Καλογερόπουλος αν και δεν έκανε το μεγάλο λάθος στο αποψινό ντέρμπι, την «έσπρωξε» την ΑΕΚ όταν το χρειάστηκε με συνεχόμενα φάουλ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, χαρίζοντας και μερικές καρτούλες. Αναμενόμενο, εξάλλου όλοι στην ίδια χώρα ζούμε.

Επίσης στιγμές πριν ξεκινήσει η φάση του γκολ της «Ένωσης» ο Άλτμαν πετάει την σκασμένη μπάλα πλάγιο για να αντικατασταθεί και οι παίκτες της ΑΕΚ αντί να κάνουν fair play συνέχισαν το παιχνίδι μπροστά στα μάτια του ρέφερι που έκανε το… παγώνι.

Για αυτό την επόμενη φορά ο Άλτμαν και ο κάθε Άλτμαν στο 93’ και στο 94’ ας κοιτάξουν να είναι όσο πιο κυνικοί γίνεται, γιατί fair play στο φινάλε του ματς δεν θα έκανε ούτε ο Άγιος Παΐσιος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.