Tα νιάτα ήταν Παναθηναϊκάρα!

Tα νιάτα ήταν Παναθηναϊκάρα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Tα νιάτα ήταν Παναθηναϊκάρα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον χαρακτήρα που έβγαλε απόψε το «τριφύλλι» κόντρα στην Λαμία, τον... στρατηγό Δώνη, τον Εμμανουηλίδη, τον Καμπετσή και την μεγάλη... αμαρτία για αυτή την ομάδα!

Παναθηναϊκός όνομα και πράγμα απόψε στο ΟΑΚΑ! Μία ομάδα που παρά τα αρκετά πιτσιρίκια που έχει στην ενδεκάδα της, κατάφερε να βγάλει χαρακτήρα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κατάφερε να δείξει το ειδικό της βάρος πάνω στο χορτάρι και με το 2Χ2 να σβήσει με το... καλημέρα την προίκα που άφησε για φέτος η ανεκδιήγητη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου. Τούτη την ώρα, μέσα στα γήπεδα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Προσοχή, δεν λέμε ότι θα έκανε πρωταθλητισμό και θα ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Από την άλλη, όμως, είναι τεράστια αμαρτία για τον σύλλογο, είναι τεράστια αδικία για την προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αντί το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ να φιγουράρει στην κορυφή, να βρίσκεται στον πάτο της Σούπερ Λιγκ!

Τεράστιε Γιάννη Αλαφούζο, τεράστιοι συμβουλάτορες της τρομερής πολιτικής του απόλυτου εξευτελισμού και των αφαιρέσεων βαθμών για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ...

Πάμε παρακάτω.

Το τελικό 3-1 κρύβει σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια του αποψινού παιχνιδιού στην Καλογρέζα και κυριολεκτικά αυτό το ᾽᾽τρίποντο᾽᾽ για τον Παναθηναϊκό ήρθε πολύ δυσκολότερα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Για να φτάσει στην νίκη, ο Παναθηναϊκός το δούλεψε πολύ το ματς. Το δούλεψε πολύ από τον πάγκο με τον... στρατηγό Δώνη να αλλάζει την εικόνα της ομάδας του στην ανάπαυλα κιόλας, με το 4-2-3-1 που φάνηκε να ταιριάζει αρκετά και την είσοδο του Καμπετσή και του Εμμανουηλίδη. Με την τρίτη αλλαγή στο 57᾽, με την υπομονή που μετέφερε στην ομάδα του και έφερε το γκολ που οδήγησε στην νίκη στο 70᾽.

Το 2-1 αποτελεί τον ορισμό της υπομονής. Η μπάλα να γυρίζει έξω από την περιοχή, ο Καμπετσής να βρίσκει κάθετα σε μικρό χώρο τον Εμμανουηλίδη και ο πιτσιρικάς να... παστελώνει το 2-1 με άψογο γύρισμα του σώματος και τέλειο διαγώνιο σουτ και να παίρνει το αίμα του πίσω για τις δύο ευκαιρίες στην Ξάνθη. Το ποδόσφαιρο αν δουλεύεις θα σε δικαιώσει άμεσα και ο μικρός ρέφαρε με ένα σαφώς πιο κρίσιμο γκολ, ένα γκολ που... ξεκλείδωσε την νίκη! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη...

Η είσοδος του Καμπετσή στην κορυφή της επίθεσης έκανε πιο λειτουργικό τον Παναθηναϊκό που για πρώτη φορά φέτος βρήκε έναν ποδοσφαιριστή στο ᾽᾽9᾽᾽ που να κάνει τα απαραίτητα της θέσης και όχι μόνο, καθώς ο 19χρονος στράικερ ήταν εξαιρετικός, έπαιξε με την μπάλα και έβγαλε ποιότητα και φυσικά ουσία με την ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός που δεν ήταν καθόλου καλός στο πρώτο μέρος και διαχειρίστηκε εντελώς λάθος το 1-0 που βρήκε κόντρα στην εικόνα που είχε και χάρη σε μία κόντρα, άλλαξε... τσιπάκι στην επανάληψη χάρη και στην άνοδο του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος έβαλε και το κερασάκι για το 3-1 από τα έντεκα βήματα.

Με αυτά και με αυτά, το ᾽᾽τριφύλλι᾽´πέταξε από πάνω του το βάρος του -6, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ελπίδα στον κόσμο του για το μέλλον και φαίνεται πως βάζει τις βάσεις για κάτι καλό.

Το επαναλαμβάνουμε, όμως. Κάτω η μπάλα. Η χρονιά δεν είναι εύκολη, ο Παναθηναϊκός βάζει βάσεις και μακάρι να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, ώστε να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα για να σβήσει την ποινή από την ΟΥΕΦΑ.

Κλείνοντας, ένα μεγάλο respect σε αυτούς τους 8-10.000 που έδωσαν το παρών απόψε στο ΟΑΚΑ και βοήθησαν την ομάδα να πάρει την νίκη. Προφανώς, είναι οι ίδιοι που έδιναν το παρών και στην Λεωφόρο και όταν φτιάξει η κατάσταση στην ΠΑΕ θα πρέπει να επιβραβευτούν από το κλαμπ για το γεγονός πως στα δύσκολα παράμειναν πιστοί, δίπλα στο ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽.

Ατομική αξιολόγηση: Διούδης 6, Ινσούα 6, Κουλιμπαλί 5, Πούγγουρας 5, Μαυρομμάτης 7, Κολοβέτσιος 7, Κουρμπέλης 7, Στάϊκος 6, Χατζηγιοβάνης 7, Μπουζούκης 7, Μουνιέ 4, Καμπετσής 8, Εμμανουηλίδης 8, Γιόχανσον 6.

Υ.Γ1: Απαράδεκτη η ενέργεια του Χατζηγιοβάνη να ξινίσει τα μούτρα και να μουρμουρίσει επειδή ο Δώνης έδωσε εντολή για το αυτονόητο, δείχνοντας ως εκτελεστή του πέναλτι τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Η ομάδα είναι πάνω από όλα και το να γίνει το 3-1 σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ πιο σημαντικό από να επιβραβευθεί ο μικρός για την εξαιρετική του προσπάθεια που έφερε την εσχάτη των ποινών. Αυτές είναι εντολές που σε κάθε ομάδα είναι γνωστές πριν την έναρξη του ματς. Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε. Σε αυτόν τον Παναθηναϊκό με Νταμπίζα και Δώνη το λάθος σου θα το καταλάβεις και για το καλό σου δεν θα το ξανακάνεις.

Υ.Γ2: Μητσάρα να ζήσεις και σύντομα καλούς Παναθηναϊκούς απογόνους. Επειδή ξέρω ότι εκεί ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο μπουκάλι ουίσκι θα ρίξετε μια ματιά στο μπλογκ, να ξέρετε πως θα μου λείψει το παρεάκι της 11, όπως το είδα στην φωτογραφία σε πλήρη παράταξη και το ζήλεψα.

Όλοι εκεί. Όλοι. Και ο Τσουκ. Αρχηγός. Με το χαμόγελό του. Γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις και η ψυχάρα αυτή θα είναι πάντα στην 11, στην 7 του ΟΑΚΑ, στο κλειστό, πάντα δίπλα σας, πάντα δίπλα στον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ3: Για τα διοικητικά θα τα πούμε από Δευτέρα πρώτα ο Θεός αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι... μάσκες έπεσαν και άπαντες κατάλαβαν τι ακριβώς παίζεται στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις.

Φτάσαμε στους πέντε μήνες από την έναρξη του σίριαλ, ας βγουν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι να πουν την αλήθεια. Για το ποιους εκπροσωπεί ο Παϊρότζ, ποιο είναι το πλάνο για τον σύλλογο. Το σκοτάδι μόνο κακό κάνει στον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.