Ιωαννίδης - Λιάγκας - Βήχος: Το νέο «αίμα» του Λεβαδειακού

Δημήτρης Ρούσσος
Ιωαννίδης - Λιάγκας - Βήχος: Το νέο «αίμα» του Λεβαδειακού

bet365

Ιωαννίδης, Λιάγκας και Βήχος αγωνίστηκαν απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με τον Τζουζέπε Σανίνο να τους δοκιμάζει σε επίπεδο Super League, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη νέα «γενιά» και χρησιμοποιώντας τους ως παραδείγματα ενόψει της συνέχειας.

Το Champions League παίζει στη Novibet με προσφορά* για τα μέλη! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σαν παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με το δραματικό φινάλε να είναι το μόνο αξιοσημείωτο στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 95’ τον Λεβαδειακό, που έχασε μεν ένα σπουδαίο «τρίποντο» μέσα από τα χέρια του, ωστόσο «κέρδισε» τρεις παίκτες που έδειξαν ότι αντέχουν το βάρος του συναγωνισμού στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Λιάγκα, Μάριο - Παναγιώτη Βήχο και Φώτη Ιωαννίδη, καθένας εκ των οποίων απέσπασε το χειροκρότημα για την παρουσία του στο γήπεδο. Πρώτος απ’ όλους τους χειροκρότησε ο ίδιος ο προπονητής του, που σίγουρα θα ήταν πανευτυχής αν η ομάδα του έφευγε νικήτρια από την Πλατεία.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει «άψητους» παίκτες και να τους εμπιστευτεί ως και θέση βασικού, όπως έγινε με τους Λιάγκα και Ιωαννίδη, καθώς και τα εύσημα που απένειμε στον πρώτο στη συνέντευξη Τύπου δείχνουν τον τρόπο αντίληψής του.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΡΕΝΤΗΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Από τη Χαλκίδα ορμώμενος (10/01/00), ο νεαρός φορ βρέθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα πριν καν κλείσει τα 10 χρόνια του, ο πατέρας του, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, Βασίλης Ιωαννίδης, τον πήγε στην Ακαδημία του Ρέντη, μετά το ενδιαφέρον του συλλόγου. Από κει απόχώρησε το 2014 για να βρεθεί στους νέους του Λεβαδειακού. Πέρυσι πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος το αντίστοιχο στα γκολ, σκοράροντας απέναντι σε Άρη Αβάτου και Πανιώνιο. Απέναντι δε στους «κυανέρυθρους» έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, δείχνοντας ικανός στα 18 του να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή του εδώ: Φώτης Ιωαννίδης: Σκόρερ από… κούνια! (pics)

ΛΙΑΓΚΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Ψηλός, γρήγορος, με αδιαμόρφωτο ακόμα σώμα, αλλά με προσόντα που «χτυπάνε» στο μάτι στην πρώτη όψη. Ο 19χρονος στόπερ (05/11/99) εμφανίστηκε στη βασική 11αδα του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη και με το παιχνίδι του πάνω στον Ντουρμισάι, τον οποίο περιόρισε σε σημαντικό βαθμό, ενώ γενικά πραγματοποίησε ικανοποιητικό ντεμπούτο.

Ο Λιάγκας γεννήθηκε στην Ευρυτανία, ξεκινώντας να παίζει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και παίζοντας ως αρχηγός στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς και στην περιφερειακή. Έπειτα από δυο χρόνια στην Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τη Μυρίκη (2013/14, 2015/16), με την οποία έπαιξε 21 φορές και σκόραρε πέντε φορές, καθώς και μια με τον ΑΠΟΚ (2014/15), κέντρισε το ενδιαφέρον του Λεβαδειακού, που ως γνωστόν επιλέγει το προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου για τις καλοκαιρινές του προετοιμασίες.

Τον Αύγουστο του 2016 ανακοινώθηκε από τους Βοιωτούς κι εντάχθηκε στην ομάδα Νέων, ενώ το φετινό ήταν το καλοκαίρι της ένταξής του στην πρώτη ομάδα. Βρέθηκε στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ με τον Πανιώνιο το «Νο.44» έκανε το ντεμπούτο του στη Super League.

Νωρίτερα είχε προλάβει να παίξει ως αλλαγή σε επίσημο παιχνίδι, για οκτώ λεπτά στο Κύπελλο κόντρα στον Άρη Αβάτου, όπου μάλιστα σκόραρε με κεφαλιά! Η έφεσή του στο ψηλό παιχνίδι δείχνει την ποικιλία του και φαίνεται πως πρόκειται για περίπτωση που χρήζει προσοχής στη συνέχεια.

(Αριστερά ο Λιάγκας, δίπλα του ο Βήχος).

ΒΗΧΟΣ: ΠΕΡΥΣΙ BALL BOY, ΦΕΤΟΣ… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ!

«Το συζητούσαμε με τον Λιάγκα, πως πέρυσι σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λιβαδειά ήμασταν ball boys. Φέτος δεν αποκλείεται να την αντιμετωπίσουμε στο γήπεδο, στο ΟΑΚΑ (23/12) ή και εντός έδρας στον δεύτερο γύρο!». Περισσότερο… εντυπωσιασμένος παρά ψαρωμένος, ο 18χρονος αριστερός μπακ-χαφ των Βοιωτών εξέφρασε τις σκέψεις του μιλώντας μετά το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, όπου «έγραψε» τη δεύτερη συμμετοχή του για φέτος.

Γεννημένος στις 14 Ιανουαρίου 2000 στην Ιτέα, ο Βήχος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αστέρα Ιτέας. Μέλος των Μικτών ομάδων Φωκίδας, τον Ιούλιο του 2016 αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό, που «επένδυσε» πάνω του και φέτος «άκουσε» τον Σανίνο, που θέλησε να τον ρίξει στα «βαθιά».

Ντεμπούτο έκανε την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, παίζοντας ως αλλαγή για 35’. Κατά τ’ άλλα είναι αναντικατάστατος με την Κ19 των Βοιωτών, όμως πλέον, στα χέρια του Ιταλού αλενατόρε, λογίζεται ως ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας. Η τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητα να αγωνιστεί τόσο στην άμυνα, όσο και στο κέντρο ως ακραίος αποτελούν τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία καλείται να δουλέψει, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του.

Με δεδομένο το ταλέντο, οι τρεις μικροί καλούνται να αναδειχθούν μέσα από τη συνεχή διαδικασία παιχνιδιών, που φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να τους δώσει ο Σανίνο. Η εξέλιξη της σεζόν θα βρει τον Λεβαδειακό μεταξύ σφύρας και άκμονος, στη μεγάλη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού και η διαδικασία στην οποία μπαίνουν οι νεαροί, μόνο κερδισμένους μπορεί να τους βρει, ανεξαρτήτως αν ο σκοπός επιτευχθεί ή όχι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα