Ο Σισέ είναι βράχος, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λύσει ένα θέμα...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Σισέ είναι βράχος, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να λύσει ένα θέμα...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον Σισέ με τις απεριόριστες δυνατότητες, αλλά και ένα σοβαρό θέμα που έχει μέσα στο παιχνίδι κι ακόμη δεν το έχει φτιάξει.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολίαζα τις προάλλες ότι για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο Βούκοβιτς, αφού αυτό τον παίκτη έχρισε κλειδί για την άμυνα του ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας.

Και είδαμε και στη Λιβαδειά ότι με τον Σέρβο στα καλά του, κι όχι να μην πατάει καλά όπως τις προάλλες στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρα πιο σταθερός αμυντικά, αλλα και πιο λειτουργικός στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω. Ο Βούκοβιτς όταν χρειάστηκε έδωσε λύσεις πίσω και με μία κεφαλιά και με ένα τάκλιν, ενώ οι πάσες του από την άμυνα προς την επίθεση ήταν πάρα πολύ σωστές βοηθώντας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και σε μία στιγμή πέρασε και μία πανέξυπνη μπαλιά για γκολ στον Ποντένσε, ο οποίος έχασε την ευκαιρία.

Η αλήθεια είναι πως όταν μπήκε ο κοντός και γρήγορος Σαβατογκό είχε κι ο αριστερός στόπερ του Ολυμπιακού τα προβλήματα του, όπως κι οι υπόλοιποι αμυντικοί (όπως κι ο ταχύς Κούτρης έφαγε μία ντρίμπλα και δη στο ύψος της περιοχής). Αλλά στο παιχνίδι της Λιβαδειάς κι αναφορικά με το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας ίσως πρέπει να σταθούμε περισσότερο στον Σισέ, υπό την έννοια ότι είχε ένα «κενό» πεντάλεπτο μέσα στον αγώνα, που μας θύμισε δύο ανάλογα παραδείγματα.

Ένα φιλικό του περασμένου καλοκαιριού-τότε, με αντίπαλο πιο δυνατό κι όχι την ομάδα της Λιβαδειάς, το «κενό» διάστημα στο παιχνίδι του Αφρικάνου είχε κοστίσει ακριβά, με τεσσάρα. Και ατυχώς και το παιχνίδι στο Μιλάνο, όπου ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα δεκάλεπτο έφαγε τρία γκολ, σε φάσεις στις οποίες ο Σισέ ξεκάθαρα δεν είχε καλές αντιδράσεις.

Στη Λιβαδειά όλα ξεκίνησαν από εκείνη τη φάση (61’) στην οποία ο Σισέ πήγε να κοντρολάρει με το στήθος και του έκλεψε την μπάλα ο Ιωαννίδης, βρίσκοντας ευκαιρία για ένα σουτ από καλή θέση, άσχετα αν αστόχησε. Φυσικά κι έκανε μεγάλο λάθος, αλλά αυτά συμβαίνουν στο παιχνίδι κι ο κάθε αμυντικός πρέπει να τα ξεπερνάει, από την επόμενη κιόλας φάση. Ο Σισέ, όμως, άργησε πολύ να βγάλει αντίδραση. Για την ακρίβεια ένα δεκάλεπτο, αφού στο 71’ έκανε μία καλή επέμβαση σε επίθεση του Λεβαδειακού.

Σε εκείνο το δεκάλεπτο, ωστόσο, που μεσολάβησε, ο Σισέ είχε φάει μία ήττα στην προσωπική μονομαχία με τον Σαβατογκό μέσα στην περιοχή (κι ευτυχώς που έσπευσε τον κάλυψε ο Γκιγέρμε), μία δεύτερη ήττα από τον Ιωαννίδη και σε μία τρίτη στιγμή έχασε τον Ιωαννίδη σε μία σέντρα του Γιακουμάκη και στάθηκε τυχερός που ο φορ του Λεβαδειακού δεν βρήκε την μπάλα στην προβολή για να την στείλει στα δίκτυα, σε φάση στην οποία ο αμυντικός του Ολυμπιακού έβαλε τα χέρια του πάνω στον αντίπαλο και ρίσκαρε για πέναλτι.

Ο Σισέ, δηλαδή, δεν ήταν μακριά από το να κάνει στη Λιβαδειά ένα τραγικό ριπλέϊ του αγώνα στο Μιλάνο. Απλά, στο ένα ματς ήταν αντίπαλοι ο Ιγκουαίν με τον Κουτρόνε και στο άλλο ήταν ο Ιωαννίδης κι ο Μαρκόφσκι, από τον οποίο παρεμπιπτόντως έχασε κεφαλιά σε μία άλλη φάση αργότερα. Με τη διαφορά ότι είτε μπορεί στα επόμενα παιχνίδια ο όποιος Ιωαννίδης του ΠΑΣ η, της Ξάνθης να είναι πιο εύστοχος, είτε μπορεί να βρει αντιπάλους άλλου επιπέδου.

Για παράδειγμα, η Ντινάμο Κιέβου έδειξε πόσο επικίνδυνος αντίπαλος θα είναι για τον Ολυμπιακό, και με τη μεταγραφή σέντερ φορ που έκανε, αφού έβγαλε από τα ταμεία της 3,5 εκ. Ευρώ κι αγόρασε από τη Βίλεμ τον δεύτερο σκόρερ του φετινού ολλανδικού πρωταθλήματος, τον Ισπανό Φρανκ Σολ, με 13 γκολ σε 17 αγωνιστικές. Ο πρώην συμπαίκτης του Τσιμίκα είχε αποδείξει και την προηγούμενη διετία τις εκτελεστικές του δυνατότητες (είχε άλλα 26 γκολ στην Ολλανδία) και με την απόκτηση του θεωρητικά οι Ουκρανοί δυναμώνουν πολύ επιθετικά, καλύπτοντας το πιο μεγάλο κενό που είχαν φέτος στην ενδεκάδα τους.

Τέλος πάντων, για να επιστρέψουμε στο Σισέ: το παιδί είναι δύναμη της φύσης. Κι ένας κεντρικός αμυντικός με τεράστιες προδιαγραφές. Ακόμη και στο παιχνίδι στο οποίο του κάνω την κριτική, με τον Λεβαδειακό, είχε ουκ ολίγες καλές επεμβάσεις και νίκες σε μονομαχίες (νομίζω τις περισσότερες από κάθε άλλο αμυντικό), ενώ είναι τόσο πολυσύνθετος που βρέθηκε δύο φορές σε θέση γκολ-αλλά κι επιθετικά έχει το ίδιο ουσιαστικά θέμα, δεν κοντρολάρει σωστά τον ίδιο του τον εαυτό. Κι έτσι ενώ πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στο κόρνερ του Φορτούνη, αλλά και πλασαρίστηκε πολύ καλά για να σκοράρει στη σέντρα του Ομάρ, και τις δύο φορές δεν τέλειωσε καλά τις φάσεις.

Πλέον είναι δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό και θα πρέπει ο Σισέ σιγά σιγά να βελτιώνει περισσότερο κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Π.χ. να μην παίζει με τα χέρια μέσα και λίγο έξω από την περιοχή, ρισκάροντας πέναλτι και φάουλ-σε εκείνη τη φάση στο 91’ που ο Σιδηρόπουλος σωστά έβγαλε κίτρινη στον Σαβατογκό για θέατρο, ο Σισέ πάλι πήγε στην αρχή να παίξει με τα χέρια τον αντίπαλο του, όπως είχε κάνει και με τον Ιωαννίδη, αλλά ευτυχώς το αντιλήφθηκε και τραβήχτηκε.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του μέσα στο παιχνίδι και να έχει καλύτερη συνεννόηση με τους συμπαίκτες το. Στη Λιβαδειά θυμάμαι δύο σχετικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα: Στο ένα αντί να αφήσει την μπάλα πίσω στον Σα, που είχε βγει για να μπλοκάρει μία ανώδυνη πάσα, ο Σισέ προτίμησε να διώξει μακριά, χωρίς λόγο, την μπάλα πάνω σε αντίπαλο. Και στο άλλο μπερδεύτηκε με τον Γκιγέρμε και πήγαν κι οι δυο για κεφαλιά, με συνέπεια έτσι να μείνει ελεύθερος ο μέσος του Λεβαδειακού που πήρε το ριμπάουντ για να σουτάρει από τα 25 μέτρα.

Το να μην μπορέσεις να κόψεις τον ευέλικτο Σαβατογκό στη φάση του 81’, που έχασε σχεδόν εξ επαφής το γκολ σε μία δεύτερη κεφαλιά του ο Μαρκόφσκι, είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Σισέ. Όμως, το να χάνεις ξαφνικά τον έλεγχο σου για ένα πεντάλεπτο η, δεκάλεπτο σε ένα παιχνίδι επειδή έκανες ένα λάθος η, σου ξέφυγε ένας αντίπαλος, εκεί είναι πρόβλημα.

Και πρέπει να το λύσει ο Σισέ, όχι μόνο ακούγοντας τον προπονητή του, και τους Καρεμπέ, Μοντέστο, αλλά κυρίως βοηθώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Το χρειάζεται κι ο Ολυμπιακός, γιατί αυτός είναι ο βράχος πίσω...

Άσχετο: για να χαλαρώσουμε λίγο, δείτε τον Αχμέντ Χασάν σε αυτό το βιντεάκι που ανέβασε στην σελίδα του στο fb, μαζί με την γλυκύτατη σύντροφο του.

https://www.facebook.com/HassanKouka/videos/486309911895272/?__tn__=kC-R&eid=ARBT2Yqj28_EetMw4VYjxD3jnSMxGRAm7JKLkquQl5Ffvu05969RKi9iNxoN9QBT2v_JNCDYq4MkxoWN&hc_ref=ART7wvZ9Z-lLsAxsBK3oc9qEPwR35l_5Sws6jhxj-Ym51BqafAzy-zRFZUM_upNpMaw&fref=nf&__xts__[0]=68.ARB3YLxdMrdHZOR36cssnm4mbxb24lTp9SGoYMI0zMqbrC5pNPJCrgdDKi_PQ9letdfUmlXFFPchuBDy9Ku-G0ie8kfoDtkmdsTscbB_wNqxu0ESJyh26Kj_cpGskV3HrIFvrRF6ytgFBp-Si5jVfSjnb9E1G2-LuBj2vCOI2xGoe6icIpUwbr0eYWNXOnt3pccZ_1UAMMPn-XLLRIG5hcXmbMWDB_eQHlGJxMU8YxcFCz248bFMnFw2yFbcSps2BfMOwKjQhQVqUK149PBU4ZJRUxcwk6BS34zcelUF2Wh2ErWYGk0BC_syt_0Mp0Px7x2MpOfH8n04lLd59goqt9ARdLyOP2QnYUtSHQ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.