Με ποιότητα, βάθος και μέθοδο η Λαμία «κλειδώνει» την παραμονή (pics & infografic)

Δημήτρης Ρούσσος
Με ποιότητα, βάθος και μέθοδο η Λαμία «κλειδώνει» την παραμονή (pics & infografic)

bet365

Μια μέρα μετά την… παρέλαση της Λαμίας στο Γεντί Κουλέ επί του ΟΦΗ, το gazzetta.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που κάνουν την ομάδα του Μάκη Χάβου να ξεχωρίζει εμφανώς συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες ομάδες και που τη βάζουν σε pole position ενόψει της τελικής ευθείας.

Ήταν η δεύτερη νίκη μακριά από τη Λαμία, την ώρα που μόνο το «Big-5» και ο Παναιτωλικός (3) έχουν πετύχει περισσότερες εκτός έδρας φέτος. Δεν είχε σκοράρει στα τελευταία δυο παιχνίδια της, αλλά όταν έφτασε η ώρα, πέτυχε τα γκολ… μαζεμένα. Ταξίδεψε στην Κρήτη χωρίς δυο βασικούς παίκτες κι έδειξε πως αντικαταστάτες υπάρχουν, όπως και η γνώση του ρόστερ, που φαίνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Συνοπτικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πιστεύει κανείς πως η Λαμία θα πετύχει τον στόχο της παραμονής της Super League.

Αυτό το πιστεύουν οι περισσότεροι και πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο Μάκης Χάβος, που στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης δήλωνε πως σύντομα η βαθμολογία θα «λέει» την αλήθεια για την ομάδα του. Χθες, μετά την εμφατική επικράτηση επί του ΟΦΗ (1-3) στο Γεντί Κουλέ, συνέστησε «ταπεινότητα» και «ψυχραιμία», δείχνοντας να καταλαβαίνει πως ο κύριος κίνδυνος που διατρέχει η ομάδα του αφορά την πνευματική της κατάσταση, δηλαδή να «χαλαρώσει» πιστεύοντας πως έχουν κριθεί όλα.

ΔΕΝ «ΜΕΝΕΙ» ΣΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Κατά τ’ άλλα οι «κυανόλευκοι» πείθουν πως άξια βρίσκονται πλέον στο +4 από τη θέση των μπαράζ, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Απέναντι στον ΟΦΗ αγωνίστηκε χωρίς τον βασικός της σέντερ φορ και σκόρερ των 6/14 (ως τότε) τερμάτων της, Χερόνιμο Μπαράλες, καθώς και τον αναντικατάστατο αριστερό μπακ, Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Το ίδιο συνέβη και κόντρα στην Ξάνθη για την 20η αγωνιστική, όταν επίσης έφυγε με βαθμολογικό κέρδος από το γήπεδο χωρίς τους Πλιάτσικα και Μπαράλες.

Με ποιότητα, βάθος και μέθοδο η Λαμία «κλειδώνει» την παραμονή (pics & infografic)

Ο Τσούκαλος στην επίθεση, ο Σκόνδρας στην άμυνα, αλλά και γενικά στη σεζόν… παντού, ο Τομάς στα πλάγια, ο Καραμάνος και δεξιά και στην κορυφή, ο Επστάιν να μπαίνει ως αλλαγή. Όσοι κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά και παρουσίασαν την «κανονική», παρά τις απουσίες, Λαμία στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ παίρνουν «άριστα» για την ετοιμότητα, τη συγκέντρωση και την προσήλωση στις τακτικές προκλήσεις του αγώνα. Άμυνα και ισορροπία στο πρώτο ημίχρονο, αντίδραση κι επίθεση στο δεύτερο.

Την ίδια ώρα οι λύσεις περισσεύουν σε κάθε γραμμή, αφού η απώλεια του τραυματία Μάρκο Μπλάζιτς καλύφθηκε από τον Ντάνι Μπεχαράνο, ο Μαρκ Ασίγκμπα κάλυψε το κενό του Σκόνδρα που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο ημίχρονο στο Γεντί Κουλέ, ο νεοφερμένος Τομάς ήδη έχει δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, ο Πίτι και ο Ασούμπρε έχουν βγάλει εκτός πλάνων τον Καραγκούνη κι έχουν καταστήσει… μακρινή ανάμνηση τον εξαφανισμένο από την Ελλάδα Μαστούρ. Όλα αυτά ενώ ο πρώτος αρχηγός και περσινός αναντικατάστατος Ανέστης Αναστασιάδης δεν βρίσκεται ούτε στις αποστολές και ο Μελίσσας έκανε γενναίο step-up στον τραυματισμό του Σαράνοφ και πλέον δεν βγαίνει από την 11αδα με τίποτα!

ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΡΕΡ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Στην Κρήτη δεν νίκησε απλώς, αλλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου με τρία γκολ και εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, όταν εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της άμυνας του ΟΦΗ.

Με τον Καραμάνο να σκοράρει ένα πανέμορφο τέρμα, τον Τομάς να βάζει το δεύτερό του γκολ με τα χρώματά της και τον Μπερτόλιο να βάζει το «κερασάκι», οι Φθιωτοί βρήκαν τα πρώτα τους γκολ με «δράστη» άλλον, πλην του Μπαράλες, έπειτα από τρεις αγωνιστικές! Ο «Lobo» είχε βάλει δυο κόντρα στον Απόλλωνα, έκτοτε με Παναιτωλικό και Ξάνθη η Λαμία δεν βρήκε δίχτυα και κάπως έτσι η επίθεση ενεργοποιήθηκε ξανά, δίχως μάλιστα τον Αργεντινό στο γήπεδο.

Πλέον έχει 17 γκολ, 9 στο ΔΑΚ Λαμίας και 8 εκτός έδρας, επίδοση που συνιστά τη 11η καλύτερη στο πρωτάθλημα, καλύτερη από τον Απόλλωνα (9), τον Λεβαδειακό (12), τον ΠΑΣ Γιάννινα (15), τον Αστέρα Τρίπολης (16) και την Ξάνθη (16). Μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά εκτός έδρας, όπου πάντως αντιμετώπισε κατά σειρά και Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη, μετά τις 20 Οκτωβρίου και το «διπλό» επί της ΑΕΛ.

Αντίστοιχα με 26 γκολ παθητικό προσπερνά έξι ομάδες: Απόλλωνα (36), Λεβαδειακό (28), ΟΦΗ (32), ΠΑΣ Γιάννινα (31), Πανιώνιο (31) και Παναιτωλικό (28), ενώ έχει ίδια επίδοση με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ. Κοινό σημείο όλων των ομάδων το γεγονός πως λίγο ή πολύ έχουν... παρόμοιες ανησυχίες στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΙΚΤΗΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΓΚΟΛ
Μπαράλες186
Μπερτόλιο203
Αντέτζο213
Επστάιν212
Τομάς72
Καραμάνος191

ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ

Το αποτέλεσμα απέναντι στον ΟΦΗ διαμορφώνει τη συνολική εικόνα των Φθιωτών κι αποδεικνύει πως γίνεται καλή δουλειά. Ο Μάκης Χάβος διανύει τον πέμπτο μήνα του πλέον στη Φθιώτιδα και γνωρίζει καλά όσα μπορεί να του προσφέρει το ρόστερ, τόσο στον καταρτισμό της 11αδας, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό συνέβη και στο Γεντί Κουλέ. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Βασιλαντωνόπουλος στα πρώτα 30’ με τον ταχύτατο και τεχνίτη Φερέιρα «λύθηκαν» με την εσωτερική αλλαγή του Σκόνδρα, που πήγε στη δεξιά πλευρά και «έσβησε» τη φωτιά. Η κόπωση του Τσούκαλου αντιμετωπίστηκε με τη μετατόπιση του Καραμάνου σε θέση φορ και τον Επστάιν στα «φτερά».

Με ποιότητα, βάθος και μέθοδο η Λαμία «κλειδώνει» την παραμονή (pics & infografic)

Συνολικά η προσαρμογή του υλικού στις ανάγκες του αγώνα είναι η κατάλληλη, ώστε οι τραυματισμοί και η κόπωση να μην της «σημαδεύουν» την τράπουλα και να μπορεί η Λαμία να βγάλει το επίπονο πρώτο 40ημερο του 2019 με 10 παιχνίδια σε Super League και Κύπελλο.

Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε τη σπουδαία πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, έφτασε στο εντυπωσιακό 3-3 με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, αλλά κυρίως κινείται μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη της βαθμολογίας. Είναι ένα «σκαλί» πάνω από τους ανταγωνιστές της και καλείται να αποδείξει πως τα προγνωστικά δεν την θέτουν αδικαιολόγητα εκτός κινδύνου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα