Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

bet365

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν τα Πηγάδια σε Τούμπα φωνάζοντας «Σήκωσέ το» και οι παίκτες δεν τους χάλασαν το χατήρι! Ο «Δικέφαλος» επικράτησε εύκολα με 2-1 της Ξάνθης κι έκανε ένα ακόμη βήμα για το πρωτάθλημα!

Πάνω από 6.000 ΠΑΟΚτσήδες μετέτρεψαν σε… Τούμπα το γήπεδο των Πηγαδίων και πανηγύρισαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τον αρχιτέκτονα της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, την 23η νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι στην Ξάνθη. Μια νίκη (1-2) που φέρνει τους «ασπρόμαυρους», πλέον, αγκαλιά με την «κούπα»!

Το όνειρο αρχίζει να πλησιάζει ακόμη πιο κοντά για αυτή τη φοβερή ομάδα, που αήττητη οδεύει προς την στέψη της ως πρωταθλήτρια Ελλάδας. Στο δρόμο της απέμειναν δύο τελευταία εμπόδια. Η Λαμία την άλλη Κυριακή στην Τούμπα και η ΑΕΛ σε δύο εβδομάδες.

ΜΕ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού, για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, στον Κάρολ Σφιντέρσκι αφήνοντας (με το μυαλό και στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου την Τετάρτη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης…) στον πάγκο τον Τσούμπα Άκπομ.

Ο Δημήτρης Πέλκας επέστρεψε στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου», ένα μήνα και τέσσερις μέρες, μετά τις 27 Φεβρουαρίου και τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο, όπου τραυματίστηκε, ενώ ο Πέδρο Ενρίκε ξεκίνησε στο αριστερό άκρο ελλείψει τόσο του τραυματία Λημνιού, όσο και του τιμωρημένου Μπίσεσβαρ, που θα μπορούσε να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη θέση.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς είχε να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα, με τους Μπαξεβανίδης Καμαρά και Τζουρίτσκοβιτς (τιμωρημένοι), αλλά και τους Μπαριέντος, Ντε Λούκας και Φασίδης (τραυματίες) να μην είναι διαθέσιμοι.

Η ΛΥΣΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν με τον ΠΑΟΚ να έχει την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να μην μπορεί μεσοεπιθετικά να δημιουργήσει κάτι καλό, την ίδια ώρα που η Ξάνθη προσπαθούσε στην κόντρα να φτάσει στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Οι Ολιβέιρα και Πέλκας δεν μπορούσαν να βγάλουν συνεργασίες, οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν κολλημένοι έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με την «ασπρόμαυρη» κερκίδα να προσπαθεί να σπρώξει τους παίκτες του Λουτσέσκου προς το γκολ.

Το λάθος γύρισμα του Ντίρεσταμ έφερε τον Σφιντέρσκι σε θέση βολής (με τον βοηθό Καρατζίκα να σηκώνει την σημαία!!!), ο Πολωνός νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σέρτζιο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ (0-1) σε μια φάση από την αρχή ως το τέλος δική του. Ο Πορτογάλος κέρδισε το φάουλ, έστησε την μπάλα έξω από την περιοχή και… εκτέλεσε τον Ζίβκοβιτς. Ένα γκολ που όλος ο ΠΑΟΚ το αφιέρωσε στον Ιβάν Σαββίδη για τα 60α γενέθλια του.

Η κεφαλιά του ανενόχλητου Ντα Κόστα (35’) δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη και το πρώτο 45λεπτο βρήκε τους «ασπρόμαυρους» να προηγούνται και να είναι άλλα 45 λεπτά πριν από την 23η νίκη τους σε 26 αγωνιστικές.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Σφιντέρσκι να αστοχεί σ’ ένα ακόμη «τετ α τετ» και τον Ζίβκοβιτς να τον σταματάει για δεύτερη φορά (52’), με τον Λουτσέσκου να ανακατεύει την τράπουλα περνώντας στο 63’ τον Γιαννούλη, αντί του Ζαμπά, πηγαίνοντας τον Βιεϊρίνια στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Και με τη δεύτερη αλλαγή του, τον Τσούμπα Άκπομ, βρήκε το δεύτερο γκολ στο 67ο λεπτό, με τον Άγγλο να κάνει την ασίστ στον Πέδρο Ενρίκε και τον Βραζιλιάνο να νικάει με πλασέ τον Ζίβκοβιτς (0-2).

Στο 85’ η Ξάνθη βρήκε το γκολ με την άμυνα του ΠΑΟΚ να πιάνεται στο ύπνο και τον Ντα Κόστα, από τους καλύτερους των γηπεδούχων, με κεφαλιά να νικάει τον Πασχαλάκη και να μειώνει το σκορ (1-2), ενώ ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε και τον Άκπομ στο επόμενο λεπτό με μια νέα (τρίτη) εντυπωσιακή απόκρουση!

MVP: Μπορεί τα φώτα να έπεσαν στον σκόρερ Σέρτζιο Ολιβέιρα, ωστόσο αυτός που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι ήταν ο Εβγέν Σάχοφ. Ο Ουκρανός «κατάπιε» τους αντιπάλους του στη μεσαία γραμμή και καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους του «Δικεφάλου».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαία εμφάνιση με τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο «πορτιέρε» της Ξάνθης να κρατάει το σκορ στο 1-2.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ κακό από την αρχή ως το λεπτό που έγινε αλλαγή από τον Λουτσέσκου για τον Λέο Ζαμπά.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν μας είχε συνηθίσει ο Κάρολ Σφιντέρσκι να αστοχεί και μάλιστα δύο φορές μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα. Ειδικά η δεύτερη χαμένη ευκαιρία του έχει οσμή… γκάφας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αθηναίος Ευαγγέλου ήταν κοντά στις φάσεις, στο 25’ δεν υπήρξε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο κολλημένο χέρι του Αλμέιδα, εντός περιοχής, υπήρξε όμως πέναλτι στην ανατροπή του Άκπομ από τον Κασάρο σε μια φάση που θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το «ασπρόμαυρο» τρένο του Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε και από την Ξάνθη. Με μέτρια απόδοση στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, αλλά με πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος, όπου «καθάρισε» το ματς και το 23ο τρίποντο σε 26 αγώνες.

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (65’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72’ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78’ Σαρπόνγκ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (86’ Μίσιτς), Ζαμπά (64’ Γιαννούλης), Ενρίκε, Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα