Άρης-Ατρόμητος 0-2: «Κλείδωσαν» την τέταρτη θέση οι Περιστεριώτες!

Άρης-Ατρόμητος 0-2: «Κλείδωσαν» την τέταρτη θέση οι Περιστεριώτες!

bet365

Δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του, ο Ατρόμητος πέρασε με νίκη (2-0) από την έδρα του Άρη, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την τέταρτη θέση στη φετινή Super League!

Ο Ατρόμητος… έκοψε τον βήχα του Άρη, απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα και με τη νίκη του με 0-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σφράγισε (τουλάχιστον) την 4η θέση στη Superleague. Παίκτης-κλειδί για τους Περιστεριώτες ο Εύθυμης Κουλούρης, αγνώριστος (για εντός έδρας παιχνίδι) ο Άρης.

Παρά το βαρύ τερέν λόγω της καταρρακτώδους βροχής, οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα και αρκετές… υποψίες ευκαιριών. Η ειδοποιός διαφορά ήταν όμως η διάρκεια καθώς μετά το δεκάλεπτο ο Άρης είχε μεν την μπάλα στα πόδια του περισσότερη ώρα, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν απειλητικός. Κι έτσι σε επίπεδο τελικής φάσης, με εξαίρεση μια γυριστή κεφαλιά του Ντιγκινί στο 7ο λεπτό, δεν είχε να επιδείξει τίποτε.

Σκόρερ και δημιουργός ο Κουλούρης

Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε πιο έξυπνος και σίγουρα πιο λειτουργικός. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η άμυνα του Άρη ήταν σε… τρικυμία, επένδυσε στην αδυναμία και των δύο πλάγιων μπακ των γηπεδούχων και στην 3η σέντρα βρήκε και το γκολ. Στην πραγματικότητα, ο Μανούσος χτύπησε με τη δεύτερη καθώς προηγήθηκε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 14ο λεπτό αλλά στο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Αντιθέτως, στο 17ο λεπτό, ο Κουλούρης είδε την κίνησή του στην πλάτη της άμυνας, η σέντρα ήταν εξαιρετική και ο Μανούσος έκανε το 0-1.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν δυσλειτουργικός σε κάθε γραμμή. Τα λάθη ήταν περισσότερα από τις σωστές πάσες, κάθε φορά που οι ακραίοι επιθετικοί (Ματέο Γκαρσία, Λάρσον) έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους έβλεπαν έναν… όμιλο παικτών να πέφτει επάνω τους κι έτσι, δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Ατρόμητος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στο να σταματήσει κάθε επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου του. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες βρήκαν προϋποθέσεις στην transition επίθεση, αλλά το δεύτερο γκολ το βρήκαν σε σετ παιχνίδι. Στο 36’ η άμυνα του Άρη ήταν και πάλι… αλλού γι’ αλλού, ο Ουάρντα προσπάθησε να τελειώσει τη φάση, άνοιξε αρκετά την μπάλα στην πορεία της οποίας ήταν ο Κουλούρης ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Άλλαξε λογική, όχι πρόσωπο

Η πρώτη κίνηση από τους πάγκους ήρθε από τον Σάββα Παντελίδη καθώς έριξε στο παιχνίδι καθαρό φορ περιοχής (Γιουνές) και απέσυρε τον Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Αν το 0-2 ήταν ο ένας βραχνάς για τον Άρη, το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος έγινε ακόμη πιο βαρύς (η μπάλα κολλούσε στο γήπεδο) από τη συνεχή βροχόπτωση ήταν ο δεύτερος. Οι «κίτρινοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα, ο Ατρόμητος έδειξε πολύ ξεκάθαρα ότι σημάδεψε στις αντεπιθέσεις και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε καθόλου καθώς με εξαίρεση μια αδύναμη κεφαλιά του Ντιγκινί στο 60ο λεπτό, ο Άρης δεν βρήκε φάση. Στο 63’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι όταν μετά από σουτ του Ματέο Γκαρσία η μπάλα χτύπησε αρχικά στο πόδι και στη συνέχεια στο χέρι του Μάντσον, αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Σε παθητικό ρόλο ο Ατρόμητος

Η διαφύλαξη του 0-2 και η εκμετάλλευση της ταχύτητας της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν ο βασικός άξονας της λογικής του Ατρόμητου αλλά στις τρεις φορές που βγήκε με προϋποθέσεις μπροστά, κανείς δεν είδε τον Μανούσο στη δεξιά πλευρά. Η ουσία για την ομάδα του Κάναντι ήταν ότι δεν άφησε τον Άρη να… δει την εστία, γι’ αυτό εξάλλου δεν ένιωσε απειλή.

Στο τελευταίο 10πτο, ο Παντελίδης έπαιξε τα ρέστα του καθώς έριξε στο παιχνίδι του Μαρτίνες αντί του Μανώλη Τζανακάκη και μετέφερε τον Σιώπη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Άρης έφτασε να παίζει με πέντε επιθετικούς παίκτες (Γιουνές, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία, Λάρσον, Μαρτίνες) και πάλι όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάση.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Βέλεθ (Άρης), Κυβρακίδης, Μπουσούλαντζιτς, Μανούσος, Μάντσον, Καρασαλίδης (Ατρόμητος)

MVP: Ο Εύθυμης Κουλούρης έκανε αυτό που οφείλει να πράξει ένας επιθετικός. Στη μοναδική ευκαιρία που είχε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σέρβιρε και το πρώτο γκολ της ομάδας στον Μανούσο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το κέντρο της άμυνας του Ατρόμητου. Ρισβάνης-Χατζηισαΐας «κατάπιαν» την επιθετική γραμμή του Άρη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γενικώς η ομάδα του Άρη. Καμία γραμμή δε λειτούργησε σωστά, με εξαίρεση τον Βέλεθ στην τετράδα της άμυνας. Κακό παιχνίδι από τους μέσους, σχεδόν ακίνδυνοι οι ακραίοι επιθετικοί, ομοίως και οι Ντιγκινί, Γιουνές.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Μάλλον αυτή του Βαλεριάνου ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την κίνηση του Μανούσου στην πλάτη της άμυνας στο πρώτο γκολ του Ατρόμητου.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Διαμαντόπουλος ήταν κοντά σ’ όλες τις φάσεις και στην πραγματικότητα είχε μόνο μια δύσκολη περίπτωση. Αυτή του Μάντσον στη φάση όπου ζήτησε πέναλτι ο Άρης. Ο διαιτητής από την Αρκαδία εκτίμησε ότι ήταν ακούσιο. Χαρίστηκε στις καθυστερήσεις στον Καρασαλίδη ο οποίος μετά από σκληρό τάκλιν, χτύπησε με κεφαλιά και τον Ματίγια κι έπρεπε να αποβληθεί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος ήταν πιο έξυπνος και σίγουρα πιο ουσιαστικός για τον Άρη. Γιατί έχει γκολτζή (σ. σ. Κουλούρης), αξιοποίησε τις δύο από τις τρεις φάσεις που δημιούργησε, κυρίως όμως δεν επίτρεψε στον Άρη να βγάλει την επιθετικότητα που είχε στους προηγούμενους εντός έδρας αγώνες. Είναι η μοναδική ομάδα που περιόρισε τόσο πολύ τους «κίτρινους» σε επίπεδο τελικώς προσπαθειών. Για την ακρίβεια, ο Άρης δεν σκόραρε σε εντός έδρας αγώνα μετά την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος (71’ Κόρχουτ), Τζανακάκης (80’ Μαρτίνες), Βέλεθ, Ρόουζ, Ματίγια, Σιώπης, Ματέο Γκαρσία, Λάρσον, Φετφατζίδης (52’ Γιουνές), Ντιγκινί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μέγιερι, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κατράνης, Κυβρακίδης, Μπουσούλαντζιτς, Μάντσον, Μπρούνο, Μανούσος (84’ Καρασαλίδης), Κουλούρης (79’ Ενσικουλού), Ουάρντα (90+3 Ούμπιντες).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα