Σε κανονικό ποδόσφαιρο, πρώτοι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ πρέπει να θέλουν να διευκολυνθεί ο Ολυμπιακός!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Σε κανονικό ποδόσφαιρο, πρώτοι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ πρέπει να θέλουν να διευκολυνθεί ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την ανάγκη να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει η μοναδική ομάδα που παίζει από την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του ποδοσφαίρου μας.

Δεν έχεις χρόνο να παρακολουθήσεις τα στοιχήματά σου; Το αυτόματο Cash Out* σου λύνει τα χέρια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Διαβάζω στο κυβερνητικό ρεπορτάζ ότι μπορεί να μετατεθεί από Κυριακή για Δευτέρα το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, για λόγους ασφαλείας επειδή την ίδια Κυριακή, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το τουρνουά μπάσκετ «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Και σκέφτομαι: φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελλάδα έχει μόνο μία ομάδα στη φάση των ομίλων των Κυπέλλων Ευρώπης, τον Ολυμπιακό-θα μπορούσε θεωρητικά να είναι ο ΠΑΟΚ η, η ΑΕΚ, αλλά είναι ο Ολυμπιακός. Βάζω στην άκρη το συγκεκριμένο θέμα, όπου ο Ολυμπιακός έχει να παίξει πριν τον Παναθηναϊκό με την Τότεναμ, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να μην διευκολυνθεί φέτος στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να κατρακυλάει στο ranking της ΟΥΕΦΑ;

Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός πρέπει να διευκολυνθεί από πλευράς προγράμματος ει δυνατόν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, πριν και μετά από τους αγώνες του στο Τσάμπιονς Λιγκ! Αν χρειαστεί, να παίξει Παρασκευή στο πρωτάθλημα, όταν είναι μετά να παίξει Τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν χρειαστεί, να παίξει Δευτέρα στο πρωτάθλημα, όταν προηγουμένως έχει παίξει Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά όταν τα παιχνίδια είναι εκτός έδρας.

Πρέπει τέλος πάντων να γίνει ό,τι το δυνατόν καλύτερο, για να εμφανιστεί όσο πιο καλός γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα όμιλο-βουνό! Κι οι πρώτοι που πρέπει να το θέλουν, είναι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ, οι πιο μεγάλοι δηλαδή αυτή την εποχή ανταγωνιστές του! Πολύ απλά, γιατί κι αυτοί ωφελημένοι θα βγουν!

Ο Ολυμπιακός είναι φέτος υποχρεωμένος μόνος του από εδώ και πέρα να σηκώσει όλο το βάρος της Ελλάδας στο ranking της ΟΥΕΦΑ. Αν τα καταφέρει, δεν θα βγει μόνο ο ίδιος κερδισμένος, αλλά κι η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός. Αν δεν τα καταφέρει, χαμένος θα βγει ο ίδιος κι ίσως ακόμη πιο πολύ οι άλλοι, που εκτός των άλλων βρίσκονται και πολύ πιο πίσω στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Η Ελλάδα τη σεζόν 2013-14 ήταν στην 12η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Τώρα είναι 15η και καταϊδρωμένη, με την Κύπρο έτοιμη να μας ξεπεράσει και δη με ευκολία, καθότι ο ΑΠΟΕΛ παίζει Γιουρόπα Λιγκ και σε εύκολο όμιλο, άρα οι πιθανότητες να έχει καλύτερα αποτελέσματα από τον Ολυμπιακό είναι αυξημένες. Η 16η θέση είναι προ των πυλών για την Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλες τις ομάδες μας…

Προσέξτε δε: φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί κατά βάση στα πλέϊ οφς, το τρίμηνο Μαρτίου-Μαίου. Άρα, το να διευκολυνθεί ο Ολυμπιακός στο τρίμηνο μέσα Σεπτέμβρη-μέσα Δεκέμβρη, ελάχιστα θα επηρεάσει την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αν δεν καταλαβαίνουν οι ίδιες οι ομάδες πόσο κερδισμένες θα βγουν εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει ό,τι το καλύτερο γίνεται στην Ευρώπη, είναι άξιες της μοίρας τους. Κανονικά, θα έπρεπε να εύχονται να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ, έστω σαν τρίτος στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να έχει υποχρεώσεις και τον Φλεβάρη, ίσως και τον Μάρτη, όταν δηλαδή θα έχει φουντώσει η μάχη του τίτλου, από την στιγμή που κανείς άλλος δεν παίζει Ευρώπη...

Θα μου πείτε, όχι άδικα, πότε το ελληνικό ποδόσφαιρο βοήθησε μία ομάδα να κάνει κάτι στην Ευρώπη διευκολύνοντας την στο πρωτάθλημα; Μόνο που εδώ φέτος έχουμε τη μεγάλη ιδιαιτερότητα ότι υπάρχει μόνο μία ελληνική ομάδα στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε (κάτι που όλοι κάνουν ότι δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν) κι ότι καλώς η, κακώς από αυτήν εξαρτάται σε ένα σοβαρό βαθμό η τύχη και των υπόλοιπων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων ετών.

Ακόμη και τα κανάλια, θα πρέπει κατά την άποψη μου, να φανούν «ελαστικά» στο κομμάτι του προγράμματος του Ολυμπιακού. Δεν χάθηκε ο κόσμος να παίξει μία-δύο φορές ο Ολυμπιακός σε μία λιγότερο εμπορική ημέρα. Το κέρδος που θα έρθει για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μαζί και για τα κανάλια που το προβάλλουν, θα είναι μεγαλύτερο μακροπρόθεσμα.

Ειλικρινά και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής εγώ πιστεύω ότι και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και οι άλλες ομάδες και τα κανάλια, πρέπει να θέλουν να διευκολυνθεί ο Ολυμπιακός από άποψης προγράμματος στο πρωτάθλημα ενόψει της μεγάλης του δοκιμασίας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κερδισμένοι και αυτοί θα είναι!

Αυτά τουλάχιστον θα έπρεπε να ισχύουν σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο.

Άσχετο: Αυτά τα έγραφα χθες βράδυ, πριν φτάσει η είδηση για τους χουλιγκανισμούς στη Θεσσαλονίκη εις βάρος 16χρονων (!!!) παιδιών της σχολής του Ολυμπιακού. Σκέφθηκα να μην το ανεβάσω το κομμάτι, αλλά νομίζω ότι κατά βάθος θα ήταν λάθος αν το έκανα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.