O Φέτελ πήρε αυθαίρετα την πινακίδα του νικητή από τον Χάμιλτον (vid)

Gazzetta team
O Φέτελ πήρε αυθαίρετα την πινακίδα του νικητή από τον Χάμιλτον (vid)
Ο Γερμανός χαρακτήρισε «κλοπή» την ποινή των 5 δευτερολέπτων, που του επιβλήθηκε, ενώ μετά το τέλος του αγώνα έβαλε μπροστά από την κενή θέση της Ferrari του την πινακίδα του νικητή με το Νούμερο 1.

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά το τέλος του αγώνα στο Μόντρεαλ. Ο Γερμανός είχε εκνευριστεί ήδη κατά τη διάρκεια του αγώνα, μόλις πληροφορήθηκε από τον ασύρματο για την ποινή των πέντε δευτερολέπτων λόγω επικίνδυνης επιστροφής στην πίστα και δήλωσε, ότι οι αγωνοδίκες έκλεψαν από αυτόν και τη Ferrari τον αγώνα. Αμέσως μετά τον τερματισμό ξέσπασε και αντί να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη θέση του δεύτερου, το έσπρωξε ο ίδιος προς τα πίσω σε άλλο σημείο από το προβλεπόμενο.

Ακολούθως αρνήθηκε να κάνει τις υποχρεωτικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της FIA και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία των αγωνοδικών, ενώ αργότερα επέστρεψε στο σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένες η Mercedes του Χάμιλτον και η Ferrari του Λεκλέρ και άλλαξε τις πινακίδες, βάζοντας το Νούμερο 1 του νικητή στην κενή θέση, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το μονοθέσιό του και την πινακίδα με το Νούμερο 2 μπροστά από το μονοθέσιο του Χάμιλτον. Να σημειώσουμε, ότι αυτή η κίνηση έγινε υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των μελών της ομάδας της Ferrari, που βρισκόταν μερικά μέτρα πιο πέρα από το συμβάν.

Όλα αυτά ενδέχεται να επισύρουν επιπρόσθετη τιμωρία του Φέτελ, που αναρωτιόταν συνέχεια, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει σε αυτή την περίπτωση και διαβεβαίωνε, ότι δεν είχε δει, πού ακριβώς βρισκόταν ο Χάμιλτον. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί πάντως, αν δεν είχε κάνει ο Φέτελ το οδηγικό λάθος, που τον έβγαλε εκτός πίστας στο χορτάρι και τον υποχρέωσε σε αυτή τη μανούβρα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε, ότι έκανε ένα μικρό λαθάκι, καθώς τον πίεζε ο Χάμιλτον και είχε πρόβλημα από την αρχή του αγώνα με την πίσω ανάρτηση. Επέμενε, όμως ότι δεν κατανοεί την τιμωρία του και μίλησε για τύχη, που κατάφερε και επανέφερε το αυτοκίνητό του στην πίστα. Σίγουρα πρόκειται για μία περίπτωση, που θα συζητηθεί πολύ, όμως να πούμε ότι ο Νάιτζελ Μάνσελ συμφώνησε απόλυτα με τα λεγόμενα του Φέτελ με ένα Tweet, στο οποίο μάλιστα δήλωσε θαυμασμό για το «σώσιμο» του Γερμανού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!