Ο Αλόνσο σταματά να τρέχει με τη McLaren

Ο Αλόνσο σταματά να τρέχει με τη McLaren
Μετά από πέντε χρόνια κοινής πορείας ο Φερνάντο Αλόνσο θα σταματήσει μεν να οδηγεί τα αγωνιστικά της McLaren, όμως θα συνεχίσει να είναι πρεσβευτής της μάρκας.

Από το 2015 ο Φερνάντο Αλόνσο βρίσκεται στην οικογένεια της McLaren. Αρχικά έτρεχε μαζί της στη Formula 1 και στη συνέχεια, στον αγώνα Indianapolis 500. Οι στόχοι του ήταν αρχικά να βοηθήσει τη βρετανική ομάδα, για να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στη Formula 1, κάτι που δεν κατάφερε και στη συνέχεια, να κυνηγήσει το Triple Crown με νίκη στο Indy 500, που επίσης δεν κατάφερε.

Τώρα ανακοινώνεται ότι ο Αλόνσο θα σταματήσει να οδηγεί τα αγωνιστικά της McLaren ωστόσο θα συνεχίσει να είναι πρεσβευτής της μάρκας και η συνεργασία τους σε αγωνιστικό επίπεδο λύθηκε σε απόλυτα φιλικό κλίμα. Οι φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στη Formula 1, τώρα που το μονοθέσιό τους είναι πιο δυνατό από ποτέ στα τελευταία χρόνια, μάλλον δεν θα επιβεβαιωθούν. Ο ίδιος ο Αλόνσο πάντως επιβεβαίωσε ότι το νέο μονοθέσιο, η MCL34 είναι «αλλού» συγκριτικά με αυτό που οδηγούσε εκείνος.

«Ο Φερνάντο, όπως όλοι οι οδηγοί της McLaren που έχουν περάσει ή θα περάσουν από εμάς, παραμένει ένα μέρος της οικογένειας της McLaren και έχουμε ένα δυνατό δέσιμο μαζί του. Φέτος στη Formula 1 εστιάζουμε στον Κάρλος και τον Λάντο, οπότε δεν έχουμε σκοπό να τον χρησιμοποιήσουμε σε κάποια από τις δοκιμές μας. Είναι ελεύθερος να κυνηγήσει οτιδήποτε άλλο θέλει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και εμείς θα τον υποστηρίξουμε αν πάρει την απόφαση» ήταν οι δηλώσεις της McLaren, η οποία διαψεύδει τη διακοπή συνεργασίας με τον Αλόνσο, αφού μπορεί να μην έχουν πλέον αγωνιστικές σχέσεις, παραμένουν όμως στενά συνδεδεμένες οι δύο πλευρές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!