5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα δωρεάν για όλους στα Τρίκαλα!

Πέτρος Σηφαλάκης
5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα δωρεάν για όλους στα Τρίκαλα!
Για τη βόλτα, την εξερεύνηση της πόλης ή απλά τη μετακίνηση των πολιτών, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει τη δωρεάν χρήση πέντε ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων!

Ο πάντα πρωτοπόρος Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε μια ακόμη αναβάθμιση της πόλης σχετική με τις μετακινήσεις των πολιτών. Προσφέρονται πέντε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τη δωρεάν χρήση τους από τους πολίτες, όποια κι αν είναι η ανάγκη τους, προκειμένου να εξυπηρετούνται αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους. Τα τρία οχήματα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο κέντρο πληροφόρησης (Infopoint) της πόλης και τα άλλα δύο στο Μύλο Ματσόπουλου. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να χρησιμοποιεί τα οχήματα, είναι απλά και πολύ συγκεκριμένα.

  • Υποβάλλει αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής στο Infopoint
  • Εγκαθιστά τη σχετική εφαρμογή (application) στο smartphone του
  • Επιδεικνύει ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ
  • Υπογράφει χαρτί συμφωνίας στους όρους χρήσης

Από εκεί και πέρα, μπορεί να παραλάβει το όχημα, να το χρησιμοποιήσει με μέγιστη διάρκεια χρήσης δύο ωρών και στη συνέχεια να το επιστρέψει από όπου το παρέλαβε, ενώ σύντομα θα γίνεται ηλεκτρονική κράτηση του οχήματος μέσω της σχετικής εφαρμογής για την καλύτερη λειτουργία και την οργάνωση διάθεσής τους.

Τα αυτοκίνητα είναι κατασκευής της ελβετικής εταιρείας Kyburz. Έχουν ηλεκτροκινητήρες, εξασφαλίζουν αυτονομία από 60 έως και 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση, μπορούν να φορτίσουν από συμβατική οικιακή πρίζα μέσα σε επτά ώρες, έχουν κανονική ασφάλιση και φτάνουν τα 35 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Θα παραμείνουν στα Τρίκαλα για ένα χρόνο και αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις, εκτός των Τρικάλων, που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο είναι το Βερολίνο, η Γένοβα, η Μάλαγα, η Μπάρι και η Ρώμη, με αλφαβητική σειρά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!