Τίτλοι τέλους για το V40 της Volvo

Πέτρος Σηφαλάκης
Τίτλοι τέλους για το V40 της Volvo
Το τελευταίο Volvo V40 πέρασε από τη γραμμή παραγωγής και δίνει τέλος σε μια επιτυχημένη πορεία αρκετών χρόνων στην αγορά.

Το Volvo V40 το είδαμε για πρώτη φορά στους δρόμους το 2012, επτά χρόνια πριν. Σήμερα ήταν το παλιότερο μοντέλο στην γκάμα της σουηδικής μάρκας και οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να το σταματήσουν, χωρίς να σκοπεύουν να του βρουν αντικαταστάτη στο άμεσο μέλλον.

Το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου έφτιαξε το τελευταίο V40 την προηγούμενη εβδομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να πουληθούν 667.530 V40 και V40 Cross Country που δείχνει ότι ήταν μια αρκετά υπολογίσιμη δύναμη στην (υπο)κατηγορία των premium μικρομεσαίων οικογενειακών.

Εννοείται ότι μέσα στα επτά χρόνια που βρισκόταν στην αγορά, είχε ανανεωθεί για να φρεσκάρει την εικόνα του, ακόμη κι έτσι όμως έδειχνε την ηλικία του δίπλα σε φρέσκα μοντέλα όπως το XC40.

Το τελευταίο συναρμολογείται μαζί με το V40 στο ίδιο εργοστάσιο στο Βέλγιο και συνεχίζει κανονικά να παράγεται. Η Volvo έχει κάτι στα σκαριά για το επόμενο διάστημα, αλλά δεν είναι τόσο πιθανό να πρόκειται για αντικαταστάτη του V40. Το πιο πιθανό, είναι να μιλάμε για άλλο ένα κόμπακτ SUV πόλης, μικρότερο του XC40!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!