Renault Clio: Η «Μούσα» τραγουδάει ακόμη! (pics & vid)

Δημήτρης Γράτσος
Renault Clio: Η «Μούσα» τραγουδάει ακόμη! (pics & vid)
Με τη νέα γενιά του δημοφιλούς γαλλικού μοντέλου να βρίσκεται προ των πυλών, ας θυμηθούμε γιατί το Clio αποτελεί διαχρονική αξία.

Στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η Μούσα της Ιστορίας και η Renault συνεχίζει να γράφει τη δική της στην κατηγορία των supermini, με προτάσεις ξεχωριστές και εντελώς διαφοροποιημένες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το Clio επαληθεύει τον εν λόγω άγραφο «κανόνα» σε όλες τις γενιές του, με αποκορύφωμα την τελευταία, η οποία παραμένει εντυπωσιακά δημοφιλής χάρη στη διαχρονική σχεδίασή της, τους πρωταθλητές στην οικονομία κινητήρες της γαλλικής φίρμας και τις ευέλικτες προωθητικές ενέργειες της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Εν αναμονή λοιπόν της νέας γενιάς της «Μούσας» της Renault, ας θυμηθούμε γιατί το Clio κέρδισε την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού. Σχεδιαστικά, το Clio ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας του, καθώς οι διαστάσεις του θα μπορούσαν άνετα να παραπέμπουν σε μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει δυναμικό και ελκυστικό εμφανισιακά. Εισερχόμενοι στα ενδότερα, η εικόνα που αποπνέει το εσωτερικό του είναι ευχάριστη, η άνεση και η πρακτικότητα κυριαρχούν, όμως την παράσταση κλέβει η οθόνη των 7 ιντσών στο ταμπλό του γαλλικού μοντέλου.

Επιπροσθέτως, ο χώρος των αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρα (έως και 1.146 λίτρα με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων) είναι ικανός για μεταφορά κάθε λογής αντικειμένων. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα με τα οποία είναι διαθέσιμο το Clio, τα γονίδια της Formula 1 είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, καθώς συναντάμε τον turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 0,9 λίτρων με απόδοση 75 ή 90 ίππους και, φυσικά, τον γνωστό πετρελαιοκινητήρα 1,5 dCi, ο οποίος αποδίδει επίσης 75 και 90 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, το Clio διακρίνεται για την ιδιαίτερα χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου που επιτυγχάνει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, την άνεση και την ασφάλεια με την οποία κινείται σε κάθε οδικό δίκτυο, ενώ η ανάρτησή του απορροφά τους κραδασμούς με ευκολία. Σε γενικές γραμμές, οι δυνατότητες του Clio το τοποθετούν σε περίοπτη θέση στην κατηγορία του, συνδυάζοντας την ουσία σε όλους τους τομείς με την εμφάνιση σε ένα άκρως θελκτικό πακέτο, που γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό στην κορυφαία έκδοση Dynamic με τον turbo κινητήρα των 0,9 λίτρων TCe, απόδοσης 75 ίππων.

Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού (σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και εκκίνησης κινητήρα με κουμπί, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω με κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης και οθόνη αφής πολυμέσων 7 ιντσών, μέχρι και προβολείς Full LED) στην εκπληκτική τιμή των 12.980 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση της Renault, τρία χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και έξι μήνες δωρεάν ασφάλιση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!