Μεγαλώνει το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου το 2019

Gazzetta team
Μεγαλώνει το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου το 2019
Το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου θα επεκταθεί το 2019 σε μία σειρά ελληνικών πόλεων, ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην αεριοκίνηση με καύσιμο CNG.

Την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων φυσικού αερίου με 13 νέα σημεία τροφοδοσίας CNG στις πόλεις της Λάρισας, της Θήβας, της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Κοζάνης, του Κιάτου, των Ιωαννίνων, της Ξάνθης και των Σερρών προβλέπει ο σχεδιασμός της ΔΕΠΑ. Μάλιστα, τουλάχιστον τα πέντε από αυτά αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2019, οπότε θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός τους σε 16.

Ορλάντο Μάτζικ – Ντιτροίτ Πίστονς με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Ελλάδα 11 πρατήρια ανεφοδιασμού CNG, 6 στην Αττική (Ανθούσα, Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Άνω Λιόσια, Κορωπί), 2 στη Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Νέα Μαγνησία) και από ένα στον Βόλο, στη Λάρισα, στη Λαμία. Για την ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων, τη χρηματοδότηση νέων υποδομών και την επέκταση των σημείων ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης στη χώρα μας έχουν εγκριθεί εννέα εκατομμύρια ευρώ μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη».

To φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως καύσιμο σε περισσότερες από 80 χώρες για έναν στόλο άνω των 14,5 εκατ. οχημάτων, τα οποία ανεφοδιάζονται σε πάνω από 20.000 πρατήρια.

Πρατήρια φυσικού αερίου υπάρχουν παντού στην Ευρώπη και μάλιστα σε κάποιες χώρες το δίκτυο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ιταλία υπάρχουν 1208 πρατήρια, στην Ισπανία 49, στη Βουλγαρία 102, στη Γαλλία 60, στη Γερμανία 866, στην Αυστρία 160.

Παράλληλα, σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιούνται νέες επενδύσεις προκειμένου να διευρυνθεί το δίκτυο ανεφοδιασμού για το φυσικό αέριο κίνησης (CNG). Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά στη συνεργασία των δύο ιταλικών επιχειρήσεων Eni και Snam, οι οποίες σχεδιάζουν μέσω της κοινής θυγατρικής Snam4Mobility για την κατασκευή 20 νέων σταθμών ανεφοδιασμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!