Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός: Για μια θέση στον τελικό της Ευρώπης!

Αντώνης Πατσούρας
Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός: Για μια θέση στον τελικό της Ευρώπης!

bet365

Την Παρασκευή (19/4, 12:30) ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη "κοντράρονται" στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα στο Σαμπαντέλ με έπαθλο μια θέση στον τελικό.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019. Η Ελλάδα διεκδικεί το 6ο της ευρωπαϊκό τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση της γυναικείας υδατοσφαίρισης στον 12ο τελικό της ιστορίας της.

Στον τελικό θα είναι η Βουλιαγμένη ή ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ή η Βουλιαγμένη. Το Σαμπαντέλ της Βαρκελώνης είναι έτοιμο για να υποδεχτεί την "ναυμαχία" των δυο ελληνικών ομάδων η οποία θ' αρχίσει την Παρασκευή (19/4) στις 12:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ERT Sports.

Το μπάσκετ και η Ισπανία!

Πρώτη φορά θα παίξουν σε ημιτελικό Ευρώπης (Ευρωλίγκα) οι δυο ομάδες. Αφού δεν το βλέπουμε πια σε Final-4 του μπάσκετ ας το δούμε στην υδατοσφαίριση.

Κάποτε, το 1995, οι "αιώνιοι" του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, "σφάζονταν" στη Σαραγόσα για μια θέση στον τελικό της Ευρωλίγκα τώρα ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα "σφαχτούν" στο Σαμπαντέλ πάλι για μια θέση στον τελικό.

Η Βουλιαγμένη είχε παίξει στο Σαμπαντέλ τον τελικό του 2014 και είχε ηττηθεί από την "οικοδέσποινα".

Κάποτε στην Κέρκυρα

Το 2010 στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα για να διεκδικήσουν την κούπα. Ο ... πρωτάρης Ολυμπιακός και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βουλιαγμένη.

Οι δυο ομάδες δεν... κοντραρίστηκαν στην Κέρκυρα και στο τέλος εκείνου του Final-4 η Βουλιαγμένη κέρδισε για 2η συνεχή χρονιά την κούπα. Η Βουλιαγμένη γινόταν η πρώτη ελληνική που έκανε το back to back αλλά όχι και η πρώτη που κέρδιζε δυο Τσάμπιονς Καπ. Είχε προηγηθεί η Γλυφάδα (2000, 2003).

Αντίπαλοι για 8η φορά

Την περίοδο που διανύουμε ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έχουν παίξει ήδη 7 φορές! Στην Α1 έχουν δώσει 6 αγώνες και στο Κύπελλο έχουν παίξει τελικό! Η Βουλιαγμένη κέρδισε τον τελικό της Χίου, κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο ενώ κέρδισε και τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς της σεζόν.

Στην "μάχη" τους ο Ολυμπιακός έχει 5 νίκες και η Βουλιαγμένη 2. Το παιχνίδι της Παρασκευής δεν έχει φαβορί.

Οι έμπειρες και οι κουπάτες

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για τελευταία φορά σε τελικό το 2017 και έχασε από την Κίρισι και η Βουλιαγμένη το 2014 και ηττήθηκε από τη Σαμπαντέλ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την πρώτη και τελευταία του κούπα το 2015 και η Βουλιαγμένη τη δεύτερη της το 2010.

Όπως είναι φυσικό ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες παίκτριες με ... κούπες στη σύνθεση του και πιο έμπειρες.

Ο Ολυμπιακός έχει στη σύνθεση του την Αλεξάνδρα Ασημάκη που έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Καπ με τη Βουλιαγμένη και ένα με τον Ολυμπιακό. Έχει την Φιλιώ Μανωλιουδάκη που είναι αρχηγός και όσο θυμάται τον εαυτό της είναι στον Ολυμπιακό και μαζί με την Άλκηστης Αβραμίδου έχουν ζήσει όλη αυτή την πορεία της τελευταίας 10ετιας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η τρίτη της... παρέας η Αντωνάκου σταμάτησε και έγινε βουλετίνα!

Στον Ολυμπιακό παίζει και η Χριστίνα Τσουκαλά που έχει 2 Τσάμπιονς Καπ με την Βουλιαγμένη αλλά δεν ήταν στον Ολυμπιακό το 2015. Αντιθέτως εκεί ήταν οι αδελφές (Μαργαρίτα, Ελευθερία, Βάσω) Πλευρίτου. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κάτω από το τέρμα του την Χρυσή Διαμαντοπούλου (λόγω τραυματισμού) αλλά η Ιωάννα Σταματοπούλου είναι έτοιμη ν' αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Διψασμένη... για την κούπα είναι η Νικόλ Ελευθεριάδου η οποία είχε δει από την τηλεόραση την κούπα του 2015 και ζηλεύει...

Το νέο... αίμα και η Τζόνσον

Η Αλεξία Καμμένου στηρίζει πολλά στην τερματοφύλακα της. Την Άσλεϊ Τζόνσον. Πέρσι δεν τα κατάφερε με την Κατάνια φέτος θέλει να τα καταφέρει με την Βουλιαγμένη. Είναι η βασική τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Η Ελένη Ξενάκη ήταν πιτσιρίκα της Ακαδημίας της Βουλιαγμένης το 2010 αλλά τώρα είναι αρχηγός της και θέλει να παίξει ως αρχηγός της σε τελικό! Η Βουλιαγμένη έχει επίσης την έμπειρη με θητεία στον Ολυμπιακό Χριστίνα Κώτσια και την "Αμερικάνα" Στεφανία Χαραλαμπίδη.

Στην ομάδα παίζει και η κόρη της Αλεξίας Καμμένου, Ηλιάννα Κοκκινάκη! Θα έχει ενδιαφέρον αυτό το δίδυμο! Στην ομάδα παίζει η κόρη του παλιού άσου της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Σταύρου Ελληνιάδη, η Έλενα αλλά και πολλά... μήλα που έπεσαν κάτω από την μηλιά!

Η Βουλιαγμένη δεν είναι τόσο έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και για να τον κερδίσει πρέπει να ... διψάει περισσότερο.

Στο κεφάλαιο ξένες ο Ολυμπιακός έχει δυο Αυστραλές την Γκόφερς και την Μπάκλινγκ και μια Καναδή την Έγκενς. Η Βουλιαγμένη έχει της Τζόνσον, Ράνεϊ από τις ΗΠΑ. Η Ράνεϊ είναι και ... Τζόρνταν!

Με λένε Χάρη, σε λένε Αλεξία

Η μάχη των πάγκων. Η Αλεξία Καμμένου έχει συνδέσει το όνομα της ως παίκτρια και προπονήτρια με την Βουλιαγμένη και ο Χάρης Παυλίδης με τον Ολυμπιακό.

Ο παλιός φουνταριστός του Ολυμπιακού και του Άρη είχε την πρώτη του συμμετοχή σε Final-4 της Ευρωλίγκα το 2007 με την ομάδα της Γλυφάδας. Μετά επέστρεψε στον Ολυμπιακό και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Κέρδισε το Λεν Τρόφι το 2014 στην Ιταλία και την Ευρωλίγκα το 2015 στον Πειραιά.

Η Αλεξία από την πλευρά της έχει οδηγήσει την ομάδα της σε δυο κατακτήσεις Τσάμπιονς Καπ (Ευρωλίγκα). Το 2009 στο Κίρισι και το 2010 στην Κέρκυρα.

Η "μάχη" τους στους πάγκους είναι απολαυστική. Έχει εντάσεις, έχει διαμαρτυρίες αλλά πάντα στο τέλος φεύγουν αγκαλιά από την πισίνα.

Οι .. θησαυροί στον πάγκο

Στον πάγκο δεν είναι μόνο οι αθλητές και οι προπονητές. Είναι και οι συνεργάτες, πολλές φορές οι "ψυχές" των ομάδων. Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στον πάγκο της Βουλιαγμένης "συναντά" μια γνώριμη φιγούρα του ελληνικού πόλο. Μια Ολυμπιονίκη. Είναι η Κική Λιόση και είναι πάντα δίπλα στην Αλεξία Καμμένου ως βοηθός της.

Η Κική έχει κατακτήσει με την Βουλιαγμένη 2 Τσάμπιονς Καπ ενώ έχει παίξει και σε τελικό με την Γλυφάδα. Παλαιότερα είχε παίξει και στον Ολυμπιακό.

Στην άλλη πλευρά θα συναντήσει κανείς την Αλέκα Καλογερά. Είναι η μάνατζερ του Ολυμπιακού, η πιστή συνεργάτης του Χάρη. Η Αλέκα ως παίκτρια της Γλυφάδας είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Καπ το 2000 αλλά και το 2003. Ήταν σ' εκείνη την σπουδαία ομάδα που έδωσε πρώτη μια τέτοια χαρά στην Ελλάδα.

Δίπλα της ως συνεργάτης του Χάρη ο Νίκος Δεληγιάννης. Πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 με τον Ολυμπιακό, συλλέκτης τίτλων στην Ελλάδα και πλέον προπονητής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Final-4 της Ευρωλίγκας:

Παρασκευή 19 Απριλίου
12:30 Α Ημιτελικός: Ν.Ο. Βουλιαγμένης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
14:15 Β Ημιτελικός Πάντοβα - Σαμπαντέλ

Σάββατο 20 Απριλίου
12:30 Μικρός Τελικός
14:15 Μεγάλος Τελικός

Δείτε εδώ την επίσημη παρουσίαση των δυο ομάδων και του Final-4 σε video:

 

Τελευταία Νέα