Υπερπρωταθλητής Ευρώπης ο σούπερ Φουντούλης με την Φερεντσβάρος!

Gazzetta team
Υπερπρωταθλητής Ευρώπης ο σούπερ Φουντούλης με την Φερεντσβάρος!

bet365

Με μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Φερεντσβάρος του Γιάννη Φουντούλη (5 γκολ) αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με 14-11 της Μαρσέιγ.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης πετυχαίνοντας πέντε γκολ και ήταν καταλύτης στη νίκη της ομάδας του.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε κατάματα το φάσμα της ήττας στον τελικό, αφού βρέθηκε να χάνει με 8-4 στο ημίχρονο. Όμως, μια αντεπίθεση διαρκείας στην τρίτη περίοδο (με ένα γκολ του Φουντούλη στο συγκεκριμένο διάστημα) έφερε το παιχνίδι πολύ κοντά στη λήξη της τρίτης περιόδου (8-9) για να ολοκληρωθεί η ανατροπή στην τελευταία περίοδο. Αρχικά η Φερεντσβάρος ισοφάρισε με τον Βάργκα, όμως στη συνέχεια ο Κοβάσεβιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Γάλλους σε διπλό παραπάνω. Από εκεί κι έπειτα οι Ούγγροι έτρεξαν ένα σερί 3-0 με τους Κονσταντίν – Μπικάρι, Γιάνγκερ και Γιάννη Φουντούλη να σκοράρουν σε παίκτη παραπάνω, τη στιγμή που στο λιγότερο βγήκαν δύο διαδοχικές άμυνες. Στη συνέχεια ο Γιάξιτς κέρδισε πέναλτι και ο Έλληνας διεθνής ανέλαβε με επιτυχία να δώσει τη χαριστική βολή στους Γάλλους γράφοντας το 13-10 (2:21 πριν τη λήξη). Το μόνο που κατάφεραν οι Γάλλοι ήταν να μειώσουν σε 13-11, πριν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βάλει την υπογραφή του στο τελικό 14-11.

Φερεντσβάρος – Μαρσέιγ 14-11 (2-2, 2-6, 4-1, 6-2)

Φερεντσβάρος: Γκάρντονι, Σέντλμάιερ, Ζάλανκι 2, Πολ, Βάμος, Μέτσει, Κονσταντίν – Μπικάρι 1, Γιάξιτς 1, Γιάνγκερ 3, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Φουντούλης 5, Βόγκελ

Μαρσέιγ: Χοβχανσιάν, Φανπεπερστρέτ, Ολιβόν, Ιζντίσνκι, Τσούτσκοβιτς, Βερνό, Κρουσιγιά 1, Ντούρντιτς 3, Μαριόν – Βερνό 1, Κοβάσεβιτς 2, Βουκίσεβιτς 2, Καμαράσα 2, Σκεπάνοβιτς

 

Τελευταία Νέα