Την Κυριακή το 3ο MaskaRun στον Ορχομενό

Gazzetta team
Την Κυριακή το 3ο MaskaRun στον Ορχομενό

bet365

Το χορό των Καρναβαλικών εκδηλώσεων για το 2018 ανοίγει όπως έχει καθιερωθεί εδώ και τρία χρόνια, το MaskaRun το οποίο είναι ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου – περίπατος που καλύπτει απόσταση 2,5χλμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ορχομενού σε.. καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η εκκίνηση για το 3o MaskaRun θα δοθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από την Κεντρική Πλατεία Ηρώων της πόλης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, όπως δωρεάν θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και μετάλλια προσφοράς του Δήμου Ορχομενού.

Πρόγραμμα, Διαδρομή, Φωτογραφίες, Βίντεο, Ιστορία και άλλες λεπτομέρειες στο www.MaskaRun.gr

Πεμπτουσία του MaskaRun είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας ενώ συνδέεται άμεσα με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της πόλης του Ορχομενού, το φημισμένο Καρναβάλι Ορχομενού, την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun.

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκα ματιών, καπέλα ή όποια πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν.

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016 και είναι μια έμπνευση του Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.

Για το φετινό MaskaRun εκτός από την Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Δήμο Ορχομενού, πρόσφεραν και στήριξαν την διοργάνωση προμηθεύοντας διάφορα είδη:

η DOLE HELLAS μπανάνες, η ΑΓΝΗ αναψυκτικά, η COPYCARE Θοδωρής Ζησιμόπουλος εκτύπωση εντύπων, ο CITY FM 92 Πάνος Καρβούνης που δημιούργησε τα ηχητικά σποτ, ο Γιάννης Πάνου για την δημιουργία του διαφημιστικού εντύπου και οι ιστοσελίδες asopichos και MaskaRun.

Χορηγοί επικοινωνίας Sirios fm 95,8, City fm 92, Ράδιο Καρπενήσι 97,5, orchomenos-press, Ορχομενός Ενημέρωση, gazzetta.gr, runningnews.gr, athleticsmagazine.gr, runnermagazine.gr, ΕΡΑΣΠΟΡ, runnermagazine.gr, asopichos.gr, maskarun.gr

Το 3ο MaskaRun 2018 διοργανώνουν ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με συνδιοργανωτές , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Ορχομενού με την συνεργασία, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Μοτολέσχης Ορχομενού, της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, «Οιππότες του θεάτρου» Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού και της ιστοσελίδας www.asopichos.grwww.MaskaRun.gr

Νυχτερινή παρέλαση-Καλή Φωτιά Σάββατο 17/2
Το Σάββατο 17/2 θα πραγματοποιηθεί και φέτος η νυχτερινή παρέλαση αντιπροσωπευτικών αρμάτων τα οποία πλαισιώνουν ομάδες Καρναβαλιστών με διαδρομή στην κεντρική οδό του Ορχομενού, από την Πλατεία Αθάμα (Σκριπού) 19:00 και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων.

Στην κεντρική πλατεία θα ανάψει η «Καλή Φωτιά» όπου με τη συμμετοχή των καρναβαλιστών της νυχτερινής παρέλασης, κατοίκων και επισκεπτών θα στηθεί τρικούβερτο γλέντι από τις 20:00.

Μεγάλη Παρέλαση, Κυριακή 18/2
Το πολύχρωμο ποτάμι της μεγάλης παρέλασης θα ξεκινήσει την Κυριακή 18/2 στις 16:00 από τα «Πέτρινα». Άρματα και πεζοί καρναβαλιστές θα διασχίσουν την κεντρική οδό ενώ η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου με τον μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο πυροδότησης από το αεροπλανάκι.

Κούλουμα, Δευτέρα 19/2
Παραδοσιακά τα «κούλουμα» στον Ορχομενό γιορτάζονται στον λόφο «Δραγατσούλα» την Καθαρή Δευτέρα όπου γίνεται το πέταγμα των αητών και προσφέρονται φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα και κρασί από πρωί.

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Ορχομενό δεν είναι μόνο αυτές αφού όλη η πόλη συμμετέχει με την διοργάνωση αυτοσχέδιων αποκριάτικων πάρτι, κυρίως στα διάφορα καταστήματα της πόλης αλλά και στα σπίτια των κατοίκων που φιλοξενούν επισκέπτες για τη μεγάλη γιορτή του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού, του μεγαλύτερου της Στερεάς Ελλάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα