Συνάντηση για ένα επιτυχημένο 2019!

Gazzetta team
Συνάντηση για ένα επιτυχημένο 2019!

bet365

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29/11) σύσκεψη στο ΣΕΓΑΣ με τους προπονητές για τον απολογισμό του 2018 και τον προγραμματισμό του 2019.

Ψηλά... τον πήχη και για το 2019 έβαλε η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και οι επιτελικοί τεχνικοί σε συνάντηση που διεξήχθη την Πέμπτη (29/11) με θέμα τον απολογισμό του 2018 και τον προγραμματισμό του 2019.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, μιλώντας στους τεχνικούς τους ευχαρίστησε για τις εξαιρετικές επιτυχίες, που πέτυχαν το 2018 και φυσικά τους προέτρεψε να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, προκειμένου το 2019 να δοθεί συνέχεια στα καλά αποτελέσματα.

«Ο πήχης πλέον είναι ψηλά, η χρονιά που ακολουθεί είναι δύσκολη, καθώς το Παγκόσμιο γίνεται τέλος Σεπτεμβρίου. Το 2019 είναι χρονιά στην οποία καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε πως το 2018 δεν ήταν τυχαία στιγμή στο χρόνο, αλλά θα έχει συνέχεια. Και καλούμαστε να το πετύχουμε σε μία απαιτητική χρονιά. Το 2019 η προσπάθεια θα πατήσει στα χνάρια των τελευταίων χρόνων, ότι βάλαμε θα συνεχιστεί ελπίζω και με βελτιώσεις. Ο ελληνικός στίβος αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, στην έκδοση δελτίων, στις συμμετοχές στους αγώνες, στις διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, σε ένα γενικότερο περιβάλλον που ακολουθεί αντίθετη πορεία. Έχουμε σοβαρά θέματα με τις Υποδομές. Το Πανθεσσαλικό εξοπλίστηκε με δική μας προσπάθεια, ωστόσο είναι ένα στάδιο στο οποίο ακόμη δεν μπορούν να γίνουν αγώνες. Από την άλλη έχουμε παρεμβάσεις Νομοθετικές, που έρχονται να αλλάξουν το καθεστώς και αντί να έρθει ένας νέος Νόμος να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, έρχεται Νομοσχέδιο που κάνει μπαλώματα, τα περισσότερα από το οποία είναι στη λάθος κατεύθυνση» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της ΕΠΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, είπε: "Δείχνουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα προπονητή στίβου, πράγμα που το δικαιώνετε μέσα από τα αποτελέσματα. Φέτος καταφέρατε και φτάσατε τους αθλητές στην κορύφωση τους στη διοργάνωση που έπρεπε. Είναι αλήθεια πως οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού στίβου έχουν έρθει από Έλληνες προπονητές. Διπλά και τριπλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και το αποτέλεσμα. Η δική μας δουλειά είναι να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όλο και περισσότερα μέσα και να δημιουργούμε το περιβάλλον, που θα δημιουργεί όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στη δουλειά σας. Το ίδιο συμβαίνει και στη βάση του αθλητισμού και τα σωματεία, ώστε και τα επόμενα χρόνια να έχουμε αθλητές ικανούς να διακριθούν. Η ομοσπονδία μας, το άθλημα μας είναι σε ζωντανή πορεία ανανεώνεται, βελτιώνεται και προσπαθεί να λύσει ζητήματα. Τις επιτυχίες τις δικές σας και των αθλητών σας, τις καρπώνεται η πολιτεία άδικα, αφού δεν έχει προσφέρει σε εσάς και εμάς αυτά που έπρεπε. Μας λείπουν βασικά εργαλεία και δεν υπάρχει η ανταπόκριση από την πολιτεία. Αυτό τον καιρό κάνουμε με τον πρόεδρο συντονισμένη προσπάθεια να βρούμε λύση στο Λεκανοπέδιο σε σχέση με τα στάδια. Υπάρχουν στον ορίζοντα λύσεις για στάδια τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Σχιστό, αλλά και προπονητήριο ρίψεων στους Θρακομακεδόνες".

Στη συνέχεια ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με την εικόνα των αθλητών μας σε όλες τις κατηγορίες τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα έκανε ανάλυση της απόδοσης αθλητών και αθλητριών που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο εθνικός προπονητής στη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε τόσο στη σωστή δουλειά που έγινε το 2018 και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία με τους προπονητές, ενώ ανέλυσε τους αγωνιστικούς στόχους της νέας χρονιάς. Παράλληλα ο Κουτσιώρας επέστησε την προσοχή των προπονητών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον σωστό προπονητικό προγραμματισμό, το ντόπινγκ, ενώ τους προέτρεψε να καταθέσουν από τώρα τον σχεδιασμό τους για τη νέα χρονιά. Τη λειτουργία του προγράμματος "I Run Clean", το οποίο θα είναι βασική προϋπόθεση για συμμετοχή σε διοργανώσεις της ΕΑΑ το 2020, παρουσίασε ο εθνικός προπονητής Κ20, Χρήστος Μελέτογλου.

 

Τελευταία Νέα