Nations League: Ποιος θα πάρει την πρώτη κούπα;

Gazzetta team
Nations League: Ποιος θα πάρει την πρώτη κούπα;

bet365

Το Nations League επιστρέφει και τέσσερις φιναλίστ θα διεκδικήσουν στην Πορτογαλία την πρώτη κούπα της διοργάνωσης! Ολα όλα πρέπει να ξέρετε για την τελική φάση (5-9/6) του τουρνουά!

Γόητρο, χρήματα και μια κούπα στην τροπαιοθήκη του νικητή! Tο Nations League μπαίνει ξανά στις ζωές μας, αφού από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή θα διεξαχθεί το final four της διοργάνωσης. Τέσσερις ομάδες, δυο ραντεβού, ένας νικητής που θα περάσει στην ιστορία! Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία και Ελβετία τα δίνουν όλα για την πρώτη κούπα της διοργάνωσης του Nations League!


Οι τέσσερις φιναλίστ

Από τη League A προήλθαν οι τέσσερις φιναλίστ. Σε αυτό το γκρουπ συμμετείχαν οι: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ουαλία. Η Πορτογαλία ήταν αυτή που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της και μάλιστα αήττητη. Παρά το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκτός από τα ματς, οι Ιβηρες με δυο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες πήραν την πρωτιά αφήνοντας πίσω τους Ιταλία, Πολωνία. Αυτή τη φορά πάντως ο Σάντος θα έχει στα πλάνα του τον σταρ της Γιουβέντους.

Η Ολλανδία ήταν εντυπωσιακή και κατέκτησε την 1η θέση. Οι Οράνιε ξεπέρασαν την ήττα της πρεμιέρας από τη Γαλλία, πέτυχαν δυο νίκες (Γαλλία, Γερμανία εντός), ενώ η ισοπαλία εκτός με τους Γερμανούς τους εξασφάλισε το εισιτήριο πρόκρισης.

Η Αγγλία με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τα γήπεδα της Πορτογαλίας. Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Λονδίνο από την Ισπανία ακολούθησε αήττητο τριών αγώνων, δυο νίκες κόντρα στους Ιβηρες και την Κροατία, αλλά και βαθμός στο Ζάγκρεμπ!

Η Ελβετία πέτυχε τη νίκη της προκριματικής φάσης! Οι Ελβετοί ήταν εντυπωσιακοί στο φινάλε των προκριματικών, διέλυσαν με 5-2 το Βέλγιο και άφησαν πίσω τους την 3η ομάδα του Μουντιάλ. Την Τετάρτη η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει στο Ντραγκάο την Ελβετία, ενώ την Πέμπτη στο Γκιμαράες η Ολλανδία θα παίξει με την Αγγλία.


Που θα διεξαχθεί

Η τελική φάση του Nations League 5-9 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία, σε Πόρτο και Γκιμαράες και στα γήπεδα «Ντραγκάο» και «Αφόνσο Ενρίκες». Οι άλλες δύο χώρες που διεκδικούσαν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η Πολωνία και η Ιταλία, οι οποίες όμως απέτυχαν να προκριθούν στο Final Four!


To πρόγραμμα

Η αυλαία της τελικής φάσης του UEFA Nations League ανοίγει στο Ντραγκάο την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 21:45 με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ελβετία και μετάδοση από το OPEN. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21:45, Ολλανδία και Αγγλία, θα διεκδικήσουν στο στάδιο Αλφόνσο Ενρίκες το δεύτερο εισιτήριο, σε μετάδοση από το OPEN.Την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 16.00 στο Γκιμαράες θα διεξαχθεί ο μικρός Τελικός. Ο μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Ντραγκάο στις 21.45. Τα δυο ματς θα μεταδοθούν από το ΟPEN.


Τα κέρδη των τεσσάρων ομάδων!

Εκτός από το πρεστίζ, οι Ομοσπονδίες των τεσσάρων χωρών θα βάλουν στα ταμεία τους και μερικά εκατομμύρια. Ειδικότερα, ο νικητής θα εισπράξει 6 εκατ. ευρώ, ο 2ος 4.5 εκατ. ευρώ, ο 3ος 3.5 εκατ. ευρώ, ενώ ο 4ος 2.5 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο νικητής της διοργάνωσης θα έχει κερδίσει από τη συμμετοχή του περίπου 10.5 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε, πως η πρωτιά στα γκρουπ έφερε έσοδα 2.25 εκατ., ενώ η συμμετοχή στα προκριματικά έδινε πάλι 2.25 εκατ.

Το Nations League και τα εισιτήρια για το Euro!

Από το Σεπτέμβριο του 2018 το Nations League μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Τα φιλικά σταμάτησαν και η διεξαγωγή του θα γίνεται κάθε δύο χρόνια, πριν από κάθε Euro και Μουντιάλ. Οι 55 χώρες μέλη της UEFA χωρίστηκαν σε τέσσερις υποκατηγορίες (Α, B, Γ, Δ) βάσει και της κατάταξης της Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 2017. Ολοι οι νικητές και των 4 ομίλων κάθε γκρουπ (16 στο σύνολο) προκρίθηκαν στα πλέι οφ. Δύο ημιτελικοί και ένας τελικός σε κάθε γκρουπ, με το νικητή να κερδίζει την παρουσία του στην τελική φάση του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 χώρες της Ευρώπης. Η διαδικασία των play-offs θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2020.

 

Τελευταία Νέα