Πέντε μεγάλα ερωτήματα που θα απαντηθούν στη φετινή Bundesliga

Gazzetta team
Πέντε μεγάλα ερωτήματα που θα απαντηθούν στη φετινή Bundesliga

bet365

Οι νέοι της Ντόρτμουντ, οι αποχωρήσεις της Μπάγερν και οι επιστροφές-θαύματα. Η Bundesliga επέστρεψε και περιμένουμε απαντήσεις σε πέντε ερωτήσεις μέσα στο 2019-20.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ;

Η Μπορούσια ήταν η τελευταία ομάδα -πλην της Μπάγερν- που κατέκτησε την Bundesliga, όταν η συναρπαστική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε τον νυν φορ των Βαυαρών Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, συν τους Μάρκο Ρόις, Μάριο Γκέτσε και Σίντζι Κανγκάβα, τερματίζοντας στο +8 από την Μπάγερν το 2011-12. Ο προπονητής Λουσιέν Φαβρ αντιμετώπισε την απώλεια του Κριστιάν Πούλισιτς, ο οποίος πήγε στην Τσέλσι, αποκτώντας τους Θόργκαν Αζάρ και Γιούλιαν Μπραντ, ενώ ο Ματς Χούμελς επέστρεψε για μια δεύτερη θητεία και ο Πάκο Αλκάθερ αποκτήθηκε πλέον με κανονική μεταγραφή. Παράλληλα, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον Τζέιντον Σάντσο που έκανε εντυπωσιακή πρώτη χρονιά, με το γκολ του κόντρα στην Αουγκσμπουργκ στη φετινή πρεμιέρα να προδιαθέτει για παρόμοια συνέχεια. «Νομίζω πως η διοίκηση της Ντόρτμουντ έκανε σπουδαία δουλειά αυτό το καλοκαίρι», είπε ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας, Ρόμαν Βάιντενφελερ, στο FourFourTwo σε ένα πρόσφατο media event της Bundesliga. «Απέκτησαν Μπραντ, Σουλτς, Αζάρ και νομίζω πως φέτος έχουν μια καλή ευκαιρία για το πρωτάθλημα».

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς έχει ισχυρό ανταγωνισμό στην προσπάθεια της να κατακτήσει το 8ο σερί πρωτάθλημα φέτος. Και η απάντηση των Βαυαρών στο γεγονός ότι πέρυσι δέχθηκαν 32 γκολ, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν τα τελευταία επτά χρόνια που κατακτούν τον τίτλο, ήταν να δώσουν περισσότερα από 100 εκατ. λίρες για την απόκτηση των Λούκας Ερνάντες και Μπεντζαμίν Παβάρ. Ο τραυματισμός στους χιαστούς είχε ως συνέπεια να μη γίνει η μεταγραφή του εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίρι Λερόι Σανέ, αλλά αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ιντερ ο Ιβάν Πέρισιτς, προκειμένου να βοηθήσει ώστε να αντικατασταθούν οι Αριέν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί. Η μεγάλη κίνηση της Μπάγερν είναι η άφιξη του Φιλίπ Κουτίνιο ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Οι Γκνάμπρι και Κομάν αναμένεται να παίξουν πάρα πολύ, ενώ οι νεαροί εξτρέμ Ντέιβις και Σινγκ έπαιζαν συνεχώς στα φιλικά προετοιμασίας και ήταν στον πάγκο στην ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Χέρτα Βερολίνου, έχοντας εντυπωσιάσει στην προετοιμασία τον Κόβατς. «Δεν το κάνουν για πλάκα. Το κάνουν επειδή βλέπουν τις δυνατότητες αυτών των παικτών», είπε ο θρυλικός χαφ της Μπάγερν, Λόταρ Ματέους, στο FFT για την απόκτηση αυτών των δύο.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΑΝΤΣΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ;

Το βρετανικό ενδιαφέρον για τη Bundesliga έχει αυξηθεί από την στιγμή που μια σειρά νεατών, όπως οι Λούκμαν, Νίλσον, Οξφορντ, Αμπαντού και Τζέιντον Σάντσο πήγαν σε αυτό το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Ο Λούκμαν επέστρεψε στη Λειψία μόνιμα από την Εβερτον έπειτα από έναν παραγωγικό δανεισμό το 2017-18, ενώ ο προπονητής της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, ελπίζει ότι ο Αμπαντού θα επωφεληθεί από μια σεζόν δίπλα στον Λούκμαν στη Red Bull Arena. Ο διεθνής Αγγλος εξτρέμ Σάντσο, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στο Signal Iduna Park μετά τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Σίτι για 7 εκατ. λίρες το καλοκαίρι του 2017, έχει ως στόχο να συνεχίσει από εκεί που έμεινε, έχοντας 12 γκολ και 14 ασίστ στην πρώτη του χρονιά στη Γερμανία. Ο 19χρονος άρχισε με γκολ και ασίστ στην πρόσφατη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Μπάγερν στο Σούπερ Καπ, ενώ βρήκε δίχτυα και στη νίκη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος επί της Αουγκσμπουργκ. «Δεν καταλαβαίνω τον Γκουαρδιόλα, πώς μπορεί να έχασε έναν τέτοιο παίκτη», είπε στο FFT ο Ματέους πριν το γερμανικό Σούπερ Καπ. «Ειδικά ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος ξέρει πώς να χειρίζεται τους νεαρούς παίκτες». Ο πρώην επιθετικός της Μπορούσια, Καρλ-Χάιντς Ρίντλε, συμφώνησε με τη σκέψη του Ματέους, υποστηρίζοντας ότι η Bundesliga είναι μια «πραγματικά καλή πλατφόρμα» για τους νεαρούς Βρετανούς παίκτες. «Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, πολύ οργανωμένοι εδώ», είπε. «Νομίζω ότι όλο και περισσότεροι παίκτες, ειδικά από την Αγγλία, νιώθουν καλοδεχούμενοι στη Bundesliga».

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ;

Η Ουνιόν Βερολίνου αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Bundesliga, μετά την επικράτηση της επί της Στουτγκάρδης στα περσινά πλέι οφ ανόδου/παραμονής. Καλό θα είναι να περιμένετε πολύ θόρυβο και γενικά βεγγαλικά στο Stadion An Der Alten Forsterei, ενώ τα ραντεβού με τη Χέρτα Βερολίνου έχουν προγραμματιστεί για Νοέμβριο και Μάρτιο. Η Ουνιόν έχει για παρέα τις Κολονία και Πάντερμπορν, η οποία έκανε ένα μικρό θαύμα επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από τρεις συνεχόμενους υποβιβασμούς. Πήγαν από τη Bundesliga στην 4η κατηγορία, αλλά κατάφεραν να επιστρέψουν σε χρόνο ρεκόρ στα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Επτά ομάδες μπήκαν στη νέα σεζόν με νέο προπονητή. Οι Γιούλιαν Νάγκελσμαν και Μάρκο Ρόζε είναι στις Λειψία και Γκλάντμπαχ αντίστοιχα, ενώ ο πρώην προπονητής της Χάντερσφιλντ, Ντέιβιντ Βάγκνερ, είναι πίσω στη Γερμανία για λογαριασμό της Σάλκε. Η συμφωνία του Νάγκελσμαν με τη Λειψία είχε ανακοινωθεί από πέρυσι και έμεινε για το 2018-19 στη Χόφενχαϊμ, όπου έγινε και ο νεότερος προπονητής όλων των εποχών στη Bundesliga, αναλαμβάνοντας ομάδα στα 28 του χρόνια. Ο σχολιαστής Derek Rae, ο οποίος καλύπτει το γερμανικό ποδόσφαιρο για τη διεθνή τηλεόραση, λέει ότι οι επιτυχίες των Γερμανών προπονητών, όπως οι Ντάνιελ Φάρκε και Γιούργκεν Κλοπ, είναι ένα μεγάλο plus τόσο για τη Bundesliga όσο και για την Premier League. «Νομίζω πως η δομή των αγγλικών κλαμπ είναι όλο και περισσότερο ίδια με αυτό που κάνουμε στη Γερμανία σε αθλητικό επίπεδο, σε μεταγραφικό και σε ό,τι αφορά τους προπονητές», λέει. «Προφανώς, ο Κλοπ είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορείς να βρεις. Νομίζω ότι ο Ραλφ Χάσενχουτλ, σε ένα μικρό διάστημα, έχει εντυπωσιάσει με όσα έχει κάνει. Είναι της γερμανικής σχολής».

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα