Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Θάσο! (vids & pics)

Gazzetta team
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Θάσο! (vids & pics)
Η μεγάλη φωτιά στην Θάσο καίει ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα σε τέσσερα μέτωπα! Λίγες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν οικισμοί.

Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα εξαιτίας κεραυνών στη Θάσο. Τέσσερα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια ενώ έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Άνω και Κάτω Καζαβήτι και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4x4 επετεύχθη η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.


Εγκλωβίστηκαν δύο βουλευτές!

Στην περιοχή των Καζαβητίων εγκλωβίστηκαν από τη 1:30 μ.μ. οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης, οι οποίοι, οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς.

Οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν καθώς λόγω των πυκνών καπνών και της φωτιάς δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν με ασφαλή τρόπο στον Πρίνο. Οι ίδιοι, μιλώντας στο «Kokkinokavalas.gr», περιέγραψαν την κατάσταση ως εφιαλτική.

Λίγες ώρες αργότερα οι δύο βουλευτές κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν στο Πρίνο.

Πύρινος εφιάλτης - Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια

Την ζοφερή κατάσταση εκτός από τους κατοίκους του νησιού βιώνουν και οι χιλιάδες τουρίστες που έχουν γεμίσει ασφυκτικά την Θάσο, ενώ και σήμερα μετέβησαν στο νησί εκατοντάδες για το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επι τόπου επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 πεζοπόρο, 11 ΟΤΑ, 3 μηχ/τα, 4 Α/Φ, 4 Ε/Π.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά στην περιοχή Θυμωνιά (βρίσκεται μεταξύ Αλυκής και μονής Αρχαγγέλου, στη νότια Θάσο) έχει καταστρέψει οικίες...

Πηγή: newsit.gr