Αποφυλακίστηκε η 19χρονη παιδοκτόνος από την Πετρούπολη

Gazzetta team
Αποφυλακίστηκε η 19χρονη παιδοκτόνος από την Πετρούπολη
H 19χρονη είχε ομολογήσει ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και στη συνέχεια το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ελεύθερη θα αφεθεί εντός της ημέρας η 19χρονη κοπέλα που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη με την κατηγορία ότι σκότωσε το νεογέννητο βρέφος της και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

Η νεαρή είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Μάιο όταν το Δικαστικό Συμβούλιο που κλήθηκε να επιλύσει τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία της για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι αποφάσισε με βούλεμά του να οδηγηθεί στις φυλακές.

Μετά τη διάταξη αποφυλάκισης που εξέδωσε ο ανακριτής για την 19χρονη, ο συνήγορος της, Σπύρος Δημητρίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Δικαιοσύνη «που αποφάσισε με ψυχραιμία και δίνει στην κοπέλα μία ευκαιρία για τη ζωή της».

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της 19χρονης, η οποία φέρεται να είναι συναυτουργός στην ανθρωποκτονία.

Η απολογία της 19χρονης

Η 19χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της φέρεται να είχε παραδεχτεί πως σκότωσε το μωρό και υποστήριξε ότι το έκανε επειδή δεν άντεχε την κατακραυγή του κόσμου που θα έφερνε στη ζωή ένα παιδί χωρίς πατέρα. «Εγώ το σκότωσα. Ένιωθα πανικό, φόβο, ντροπή. Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κίνδυνος. Ένιωθα την κατακραυγή του κόσμου επάνω μου. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η 19χρονη και υποστήριξε πως είχε αφήσει λουλούδια στο σημείο για να ζητήσει συγχώρεση για την πράξη της.

H νεαρή είχε καταθέσει πως γέννησε το μωρό στην μπανιέρα του σπιτιού της και όταν αυτό εμφάνισε αιμορραγία στο στόμα και τη μύτη, εκείνη προσπάθησε να τη σταματήσει με χαρτιά που του έβαλε στο στόμα. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι πέρασε στο λαιμό μου ένα σχοινί για να το κάνει να αντιδράσει.

Τέλος, η 19χρονη υποστήριξε ότι και η ίδια είχε αφήσει λουλούδια στο σημείο όπου βρεθεί νεκρό το βρέφος, θέλοντας να ζητήσει συγχώρεση για την πράξη της. «Δεν ήθελα να το σκοτώσω», κατέθεσε.

Το άψυχο σώμα του βρέφους είχε εντοπιστεί στις 26 Φεβρουαρίου 2018 από ρακοσυλλέκτη στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη. Το βρέφος ήταν τυλιγμένο σε σεντόνι και στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες.

Πηγή: reader.gr