Σχολείο της Εύβοιας περιμένει ακόμα τον διορισμό καθηγητών πέντε μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς (vid)

Gazzetta team
Σχολείο της Εύβοιας περιμένει ακόμα τον διορισμό καθηγητών πέντε μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς (vid)
Δεκάδες μαθητές της τρίτης Λυκείου από τις Γούβες Εύβοιας παραμένουν χωρίς διδάσκοντες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς οι διορισμοί δεν έφτασαν ποτέ στην βόρεια Εύβοια.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι μαθητές της Γ' Λυκείου στις Γούβες Εύβοιας, καθώς σχεδόν 5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν κάνει ούτε λεπτό διδασκαλίας σε όσα μαθήματα θα εξεταστούν εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων στο τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδος, οι αναπληρωτές καθηγητές που επρόκειτο να διοριστούν στο σχολείο της περιοχής δεν έφτασαν ποτέ, ούτε με το πρώτο αλλά ούτε και με το δεύτερο κύμα διορισμών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν μαθητές και γονείς, παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν από τους καθ' ύλην αρμόδιους, το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε μετά την παρέλευση των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα χρονικά περιθώρια πλέον να στενεύουν επικίνδυνα.

Πλέον, γονείς και μαθητές έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείο στις Πανελλήνιες, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους η υπαιτιότητα των ελλείψεων ανήκει αποκλειστικά στις κρατικές υπηρεσίες.