Αποστράτευσαν τον στρατηγό της Πυροσβεστικής που αποκάλυψε τους νεκρούς στο Μάτι

Gazzetta team
Αποστράτευσαν τον στρατηγό της Πυροσβεστικής που αποκάλυψε τους νεκρούς στο Μάτι
Σαρωτικές αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος φέρνουν οι φετινές κρίσεις, καθώς το δρόμο της αποστρατείας πήραν οι δύο υπαρχηγοί και τουλάχιστον άλλοι πέντε ανώτατοι αξιωματικοί.

Ανάμεσα τους και ο μέχρι πρότινος Συντονιστής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε ότι γνώριζαν στο αρχηγείο του Σώματος για τους νεκρούς, πριν τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο του ΠΣ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ράμφος φαίνεται να διαβίβασε στις 20:00 το βράδυ της 23ης Ιουλίου ότι «Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», ενώ στις 23:00 το βράδυ - δηλαδή ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής-, ο ίδιος είχε διαβιβάσει πως «στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως «αναφέρω ότι τελείωσε το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς....».

Ο κ. Ράμφος, ένας από τους μάχιμους στρατηγούς της Πυροσβεστικής, αποχαιρέτησε σε κλίμα συγκίνησης φίλους και συνεργάτες πολλών ετών.

Πηγή: reader.gr