Μαφία του Κορυδαλλού: Ελέγχονται γνωστοί δικηγόροι για συμμετοχή στο κύκλωμα των φυλακών

Gazzetta team
Μαφία του Κορυδαλλού: Ελέγχονται γνωστοί δικηγόροι για συμμετοχή στο κύκλωμα των φυλακών
Καθώς προχωρά η ανακριτική διαδικασία για την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτική Ευτύχιο Νικόπουλο, προκύπτουν νέες καταθέσεις - φωτιά που σχετίζονται με τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως προκύπτει δύο πολύ γνωστοί δικηγόροι φέρονται να ζητούσαν ποσό της τάξεως των 2 εκ. ευρώ από τον Άρη Φλώρο (σ.σ. έγκλειστος στις φυλακές για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power), μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αυτό προκειμένου να μεσολαβήσουν στους Αλβανούς ποινικούς, με αρχηγό τον Κλοντιάν Λ., προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους αναφορικά την απόπειρα εκτέλεσης του πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ το 2014 στην Πεντέλη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες προφυλακίστηκε για... σχέσεις με την αλβανική «κόζα νόστρα» που είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει.

Μία από τις καταθέσεις - «φωτιά» που έχει πάρει ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής από δικηγόρο με γνώση των πραγμάτων, αναφέρει ότι «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου ανέφερε ότι στη τελευταία συνάντηση του (σ.σ. λίγο πριν δολοφονηθεί) με γνωστό δικηγόρο προβλήθηκαν οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ». Ένας άλλος δικηγόρος επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη κατάθεση, ενώ φέρεται να έδωσε στις Αρχές κι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα για τον «εκβιασμό» των 2 εκατ. ευρώ το οποίο αντάλλαξαν οι συνάδελφοι του που ενδέχεται να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Η κατάθεση - «φωτιά» του δικηγόρου

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον (...) και τον (...) για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18:30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάνανε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατ.; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2 εκατ.; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο (...) παρουσία του (...) ο οποίος δε μίλησε».

Η κατάθεση αυτή δόθηκε από τον καθηγητή Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγο, Ηλία Αναγνωστόπουλο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και αφορά μια σειρά από οικονομικές συναλλαγές από δικηγόρους που εκπροσωπούσαν τον πρώην νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ.

Πηγή: reader.gr