Νομίζατε ότι χορτάσατε; Το 1ο Chalkida Street Food Festival ξεκινά

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Νομίζατε ότι χορτάσατε; Το 1ο Chalkida Street Food Festival ξεκινά
Ο Χρήστος Κιούσης σάς δίνει ραντεβού για το 1ο Street Food Festival στη Χαλκίδα το προσεχές ΠΣΚ 3-5 Μαίου

Ξέρω-ξέρω μετά από ό,τι και όσο έχουμε φάει τις τελευταίες μέρες μια σκέψη έχει καρφωθεί στο μυαλό. Φτάνει. Είναι η ώρα να ξεκινήσω εκείνη τη δίαιτα, που έλεγα ότι θα ξεκινήσω του Άη Γιαννιού κι έφτασε Μάιος χωρίς να την έχω ξεκινήσει ακόμα! Είναι η ώρα να ξεπαγώσω εκείνη τη ρημάδα τη συνδρομή στο γυμναστήριο μπας και προλάβω το πρώτο μπάνιο να το κάνω, όσο ακόμα παρεπιδημούν συνάνθρωποι στην παραλία κι όχι στη μοναξιά του Σεπτέμβρη. Όχι άλλο φαγητό, όχι άλλο τσουρέκι, όχι άλλο αλκοόλ στην παρέα ακόμα κι αν τραβιέται τόσο ωραία αυτή η μπυρίτσα...

Θα πρότεινα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Τα σωστά σχέδια και οι γενναίες αποφάσεις ξεκινούν Δευτέρα, όχι μεσοβδόμαδα, όταν μάλιστα αύριο ξημερώνει Πρωτομαγιά με εκδρομές ψησίματα κλπ κλπ Πρέπει να κάνουμε πέτρα την καρδιά μας, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να οριστικοποιήσουμε το ραντεβού με την εγκράτεια για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαίου. Ως τότε...

Ως τότε προσγειώνεται στην αγαπημένη πόλη της Χαλκίδας το 1ο Street Food Festival γεννημένο από τη δημιουργική ομάδα της Soulfood Thessaloniki στην πιο νόστιμη πόλη της Ελλάδας, για να ανακατέψει τις ωραιότερες “γεύσεις του δρόμου”. Με πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του Home 89.1 του αγαπημένου ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, που καταθέτει συνεχώς όχι μόνο νέες μουσικές προτάσεις στο κοινό του αλλά και ένα διαφορετικό urban ύφος στην καθημερινότητα της Ευβοικής πρωτεύουσας.

Για τρεις μέρες και με ελεύθερη είσοδο στον πεζόδρομο μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι ανακατεύουν τις γεύσεις τους επιχειρήσεις από Χαλκίδα – Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με τοπικούς παραγωγούς που θα μας παρουσιάσουν τα προιόντα τους. Ε δε γίνεται να λείπουμε! Προσωπικά δε θα λείψω και λόγω ραδιοφωνικού “σπιτιού” και λόγω καλών φίλων και φυσικά λόγω του πάρτυ γεύσεων! Το καθιερωμένο μας ραδιοφωνικό ραντεβού του Σαββατοκύριακου μεταφέρεται για εκεί, όπου με κάποιον τρόπο θα καταφέρω να διαλέξω τις αγαπημένες μου μουσικές. Ευκαιρία φυσικά να μιλήσουμε από κοντά και για τους τελικούς του ΝΒΑ και τον Giannis, τις εντυπώσεις από τους πρώτους αγώνες του Champions League, τον απολογισμό για την Euroleague και το Final 4 που έρχεται, την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη κι όλα αυτά τρώγοντας, πίνοντας κι ακούγοντας μουσικάρες!

Τα ωραία ξεκινούν την Παρασκευή 3 Μαϊου στις 18.00, με ένα μεγάλο πάρτι με την ομάδα Street Outdoors από τη Θεσσαλονίκη- γνωστή από τα δυνατά υπαίθρια events που διοργανώνει - η οποία θα αναλάβει τα decks για ένα 6ωρο dj set μαζί με τον Δημήτρη Αυγέρο. Στις 21.00 το βράδι του Σαββάτου 4 Μαϊου, οι Xaxakes του χαρισματικού performer Γιάννη Νάστα φέρνουν το εντυπωσιακό τους live show στη Χαλκίδα για να νιώσουμε ακόμη πιο κοντά μας την Θεσσαλονίκη αλλά και το καλοκαίρι που πλησιάζει. Την Κυριακή 5 Μαϊου , στις 21.00, η Mica Eio θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της live project , με έμφαση στο σύγχρονο urban ήχο και το μουσικό τμήμα του 1ου Chalkida Street Food Festival θα κλείσει με τον Εισβολέα και τη μπάντα του που θα παρουσιάσουν τη δική τους ιδιαίτερη hip hop άποψη. Τη μουσική ατμόσφαιρα για όλες τις υπόλοιπες ώρες του festival , θα δημιουργήσουν τα μέλη της ομάδας του Home 89,1, καθώς και οι djs της Soulfood Thessaloniki.

Σας περιμένουμε όλους από κοντά ή μακριά αφού με τέτοιο καιρό ο συνδυασμός λιακάδα, παραλία και Street Food Festival αναμένεται απολαυστικός...

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.