Πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας

Gazzetta team
Πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας
Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στα σχολεία όλη της χώρας, με τους μαθητές και τους γονείς να προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο αγιασμός στα σχολεία αναμένεται να γίνει σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου περίπου στις 09:00 το πρωί.

Οι περισσότερες σχολικές μονάδες αναμένεται να δώσουν από την πρώτη μέρα τα βιβλία.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Το υπουργείο Παιδείας βεβαιώνει πως το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Οι αλλαγές

Στο δημοτικό, δεν αλλάζει κάτι, πέραν της πρόθεσης του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ήδη από την 28η Οκτωβρίου.

Για το λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα εισαγωγής που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες:

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια ακριβώς μαθήματα τόσο για το απολυτήριο, όσο και για τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θα είναι 6 την εβδομάδα.

Οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, όσα και τα επιστημονικά πεδία.

Σε ποια σχολεία θα παραστούν τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας

Στη Λέρο βρίσκεται από την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στις 8 το πρωί θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου νηπιαγωγείου Λακκίου, στις 08:30 στο δημοτικό Λακκίου και στις 09:00 στον αγιασμό του ΕΠΑΛ και 2ου γυμνασίου Λέρου.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Κάλυμνο όπου στις 10:30 θα παραστεί στον αγιασμό του «Νικηφορείου» ΕΕΕΚ, 1ου γυμνασίου και λυκείου Καλύμνου. Στις 11:15 θα βρίσκεται στο ΕΠΑΛ Καλύμνου, όπου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της.

Όσον αφορά στην υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρευρεθεί στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.