Κάτοικος της Νάουσας δεν θέλει τους πρόσφυγες «γιατί θα φέρουν όλα αυτά τα εγκλήματα που δείχνετε στα δελτία ειδήσεων» (vid)

Gazzetta team
Κάτοικος της Νάουσας δεν θέλει τους πρόσφυγες «γιατί θα φέρουν όλα αυτά τα εγκλήματα που δείχνετε στα δελτία ειδήσεων» (vid)
Σε μια άβολη τηλεοπτική στιγμή, μια κάτοικος στη Μεθώνη Πιερίας τόνισε πως δεν θέλει τους πρόσφυγες στο χωριό της, «γιατί θα φέρουν την εγκληματικότητα» και όταν κάποιος από το πάνελ τη ρώτησε «τι εγκλήματα κάνουν;», εκείνη αποκρίθηκε «όλα αυτά τα εγκλήματα που δείχνετε στα δελτία ειδήσεων»...

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Κάτοικοι της Μεθώνης, προεξάρχοντος του προέδρου της κοινότητας, εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στην εγκατάσταση σε hotspot προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους, στο πλαίσιο της προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου.

Τελευταία, λοιπόν, πήρε τον λόγο η συγκεκριμένη κάτοικος, τονίζοντας -με θέρμη- ότι δεν θέλει τους πρόσφυγες στο χωριό, «όπου η εγκληματικότητα είναι στο μηδέν» και «έτσι όπως συμπεριφέρονται». Για την ιστορία, από την προφορά της καταλαβαίνει κανείς πως είναι αλλοδαπή. Οπότε είναι διπλό το κρίμα...

Πίσω στο στούντιο, ωστόσο, οι καλεσμένοι άρχισαν να... κοιτάζονται, με έναν εξ αυτών να ρωτάει την κυρία «ποια εγκλήματα», για να απαντήσει εκείνη: «Αυτά που δείχνετε και εσείς στα δελτία ειδήσεων. Τους βιασμούς, τις κλεψιές...».

Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε ένα μούδιασμα. Η αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη, δε, είναι χαρακτηριστική -χωρίς να ξέρουμε αν συμφωνεί ή όχι με τα λεγόμενά της.