Σουηδικές εταιρείες επενδύουν στην καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης στο Κιλκίς!

Gazzetta team
Σουηδικές εταιρείες επενδύουν στην καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης στο Κιλκίς!
Σε συμφωνία για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στο Πολύκαστρο Κιλκίς κατέληξαν δύο σουηδικές εταιρείες.

Οι «Aureum Life Investments AB» και «Oboya Horticulture Industries AB κατέληξαν σε αρχική συμφωνία συνεργασίας για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Αυτό γνωστοποιήθηκε με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, το οποίο αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ειδικότερα, η Aureum Life, μέσω θυγατρικής της, που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει σε έκταση περίπου 6.000 τ.μ., παραγωγική μονάδα για καλλιέργεια και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης, μονάδα που θα είναι διαμορφωμένη σε τέσσερις χώρους καλλιέργειας και αποθηκών, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020.

Μέσω της αρχικής συμφωνίας συνεργασίας, η Aureum Life και η Oboya στοχεύουν να αυξήσουν τα εμπορικά οφέλη και τις ευκαιρίες για τα δύο μέρη, να παραδώσουν και να αναπτύξουν προϊόντα στους ξεχωριστούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τεχνογνωσίας μέσω μακροπρόθεσμης συνεργασίας.

Παράλληλα, η Aureum Life Investments AB θα υποβάλει στην Oboya, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, τα απαραίτητα αναλυτικά έγγραφα για τα αγαθά, τον εξοπλισμό και τα καλλιεργητικά συστήματα της συγκεκριμένης μονάδας.

Πηγή: reader.gr