Πάλεψε με δύο δράκους του Κομόντο και βγήκε νικητής (pics & vids)

Πάλεψε με δύο δράκους του Κομόντο και βγήκε νικητής (pics & vids)
Η βόλτα ενός φωτογράφου κοντά στο νησί των δράκων του Κομόντο πήρε άσχημη τροπή, όταν δύο γιγάντιες σαύρες προσπάθησαν να ανέβουν στην βάρκα του και να του επιτεθούν.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός Αμερικανού φυσιοδίφη και φωτογράφου από το Λος Άντζελες, όταν δέχθηκε την επίθεση δύο δράκων του Κομόντο στα ανοιχτά του νησιού Ρίνκα της Ινδονησίας, που αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου των δράκων του Κομόντο.

Ο 60χρονος Άντι Λέρνερ βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τις όχθες του νησιού, το οποίο αποτελεί σπίτι για εκατοντάδες άγρια ερπετά, όταν ξαφνικά δύο από αυτά βούτηξαν στο νερό κι άρχισαν να πλησιάζουν την βάρκα του με απειλητικές διαθέσεις.

Μάλιστα τα δύο ζώα, που φημίζονται για το δολοφονικό τους δάγκωμα (εκτός από τεράστια δύναμη, τα σάλια τους μεταφέρουν χιλιάδες βακτήρια και μικρόβια) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανέβουν στην βάρκα του Λέρνερ, ο οποίος τα απωθούσε μα τα κουπιά που είχε μαζί του.

Η «μονομαχία» των δύο πλευρών κράτησε για αρκετά λεπτά της ώρας, ενώ ο φωτογράφος κινηματογραφούσε όσα γίνονταν γύρω του με την ενσωματωμένη κάμερά του, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τα δαγκώματα των σαυρών.

Οι δράκοι του Κομόντο είναι η μεγαλύτερη σαύρα του κόσμου, καθώς σε μήκος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία μέτρα, ενώ σε βάρος μέχρι και τα 100 κιλά.

Είναι ιδιαίτερα επιθετικό κι επικίνδυνο είδος, καθώς στο στόμα του υπάρχουν παραπάνω από 50 είδη βακτηρίων, που μπορούν να μεταδοθούν με το δάγκωμά του και να αποβούν μοιραία, ενώ ευτυχώς πληθυσμοί του υπάρχουν μόνο σε μερικά απομονωμένα νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, τα οποία προστατεύονται από την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.