Θανατοποινίτης διάλεξε το πιο περίεργο τελευταίο γεύμα στην ιστορία (pics)

Gazzetta team
Θανατοποινίτης διάλεξε το πιο περίεργο τελευταίο γεύμα στην ιστορία (pics)
Ούτε οι ίδιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους, με την επιλογή του Έντμουντ Γκόρσκι για το τελευταίο του γεύμα πριν οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα περιστατικά για κρατούμενους και τις επιθυμίες του, σχετικά με το τελευταίο τους γεύμα πριν οδηγηθούν προς εκτέλεση. Οι περισσότεροι θέλουν ένα λουκούλλειο γεύμα, το οποίο να συνοδεύεται από το κατάλληλο γλυκό...

Ο Έντμουντ Ζαγκόρσκι, ο οποίος εκτελέστηκε στην Πέμπτη στις φυλακές του Νάσβιλ όμως, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Κάτι που είχαν αρχίσει να υποψιάζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όταν τους είπε οτι προτιμά την ηλεκτρική καρέκλα από την θανατηφόρα ένεση, καθώς θεωρεί πως θα πεθάνει πιο γρήγορα και δεν θα ταλαιπωρηθεί πολύ.

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε όταν ζήτησαν να τους πει τι θέλει για τελευταίο γεύμα, περιμένοντας να ακούσουν κάτι μεταξύ μπριζόλας, μπέργκερ και πίτσας, με τα απαραίτητα συνοδευτικά...

Λάθος. Ο 63χρονος ο οποίος καταδικάστηκε το 1984 για διπλό φόνο, ζήτησε να φάει ουρές και πατούσες χοιρινού με πίκλες, χωρίς μάλιστα κάτι άλλο.

Το επόμενο πρωί, οδηγήθηκε στο δωμάτιο εκτέλεσης, ο οποίος παρουσιάστηκε χαμογελαστός, κλείνοντας το μάτι στους συγγενείς των θυμάτων του. Όπως έγινε γνωστό τα 1.750 βολτ που διαπέρασαν το σώμα του για 20 δευτερόλεπτα, δεν αποδείχθηκαν αρκετά να σκοτώσουν, με αποτέλεσμα η διαδικασία αυτή να επαναληφθεί για ακόμα 15.