Η «Μεγάλη Κυρία» των Κυκλάδων, η Νάξος κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές

Gazzetta team
Η «Μεγάλη Κυρία» των Κυκλάδων, η Νάξος κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές
Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα μας για τις διακοπές.

Οι Κυκλάδες παραμένουν πάντα ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς με τη «Μεγάλη Κυρία» του συμπλέγματος, τη Νάξο να κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Απόλυτα λογικό: Μαγικές παραλίες, πανέμορφα γραφικά χωριά, σπουδαία αρχαία μνημεία, τεράστιο πολιτιστικό ενδιαφέρον και εξαιρετικό φαγητό. Είναι δυνατόν να μην τη λατρέψεις;

Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, με τα πανέμορφα σοκάκια της, με τη μεγάλη ιστορία της. Τα πολλά μνημεία της μιλούν για το λαμπρό παρελθόν της, με πιο χαρακτηριστικό την «Πορτάρα», το επιβλητικό πρόπυλο του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ. που βρίσκεται στο νησάκι που οι ντόπιοι ονομάζουν «Παλάτια».

Μια εικόνα για το παρελθόν της Χώρας δίνει και ο αρχαιολογικός χώρος της μυκηναϊκής πόλης στη Γρόττα, ένα μεγάλο τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Πέρα όμως από τα κομμάτια του παρελθόντος, υπάρχει και η σύγχρονη πλευρά της Χώρας, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου με τα δεκάδες καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και καφέ, που το καλοκαίρι γεμίζουν από τους επισκέπτες του νησιού.

Τα κυριότερα μέρη-χωριά της Νάξου είναι η Αγία Άννα, το Φιλώτι, η Απείρανθος, η Μικρή Βίγλα και το Πυργάκι, ο Απόλλωνας, ο Άγιος Αρσένιος, το Γλυνάδο, ο Άγιος Προκόπιος.

Η Απείρανθος απέχει 28 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη σε υψόμετρο μεταξύ 570 και 640 μέτρων, ενώ το μεγαλύτερο χωριό, το Φιλώτι βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζας σε υψόμετρο 400 περίπου μέτρων και σε απόσταση 19 χλμ. από τη Χώρα.

Που να μείνετε:

Είναι δεδομένο πως ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού το νησί σφύζει από ζωή. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορείτε να χαρείτε παράλληλα και στιγμές απόλυτης ηρεμίας. Αρκεί να επιλέξετε σωστά τον προορισμό σας.

Όσοι γνωρίζουν καλά το νησί, ξέρουν πως τα τελευταία χρόνια οι περιοχές που βρίσκονται σε μερική απόσταση από τη Χώρα έχουν μετατραπεί στα «hot» μέρη για διαμονή. Το Πυργάκι είναι μια από αυτές τις περιοχές που ενώ σου επιτρέπει να επισκεφτείς τα πολυσύχναστα μέρη όπως η Χώρα και η Αγία Άννα σχετικά γρήγορα, παράλληλα σου επιτρέπει να χαρείς την ομορφιά του νησιού χωρίς να... ασφυκτιάς από τον κόσμο.

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται ορισμένες από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού όπως η Μικρή Βίγλα και η «Χαβάη», ενώ υπάρχουν κι αρκετά ταβερνάκια με παραδοσιακό φαγητό.

Όσον αφορά τη διαμονή σας, ανακαλύψαμε ένα συγκρότημα «διαμάντι», που είναι δεδομένο πως θα πάει τις διακοπές σας σε... άλλο επίπεδο.

Ο λόγος για το συγκρότημα Naxian Resort.

Βρίσκεται μόλις 100μ. από τη θάλασσα, ένα συγκρότημα από 26 ανεξάρτητες βίλες διακοπών, εκ των οποίων οι 4 είναι ιδιόκτητες, οι υπόλοιπες 5 είναι ήδη προς ενοικίαση (ιδανικός προορισμός και για το Πάσχα), και οι υπόλοιπες 17 αποπερατώνονται τώρα και θα είναι έτοιμες για το καλοκαίρι ώστε να σας καλωσορίσουν σε μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Η πανοραμική θέα στη θάλασσα, το υπέροχο κυκλαδίτικο φυσικό τοπίο, η χρυσή αμμουδιά και η ηρεμία της περιοχής αποτελούν ιδανικές συνθήκες για ευχάριστες καλοκαιρινές διακοπές.

Η γειτονιά προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο μίνι μάρκετ, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο καφέ-εστιατόριο και δύο παραδοσιακές ταβέρνες με εξαιρετικά γευστικό ελληνικό φαγητό. Αν δεν θελήσετε λοιπόν να μετακινηθείτε, είναι δεδομένο πως δεν θα το μετανιώσετε.

Το συγκρότημα είναι περιμετρικά περιφραγμένο, έχει είσοδο με πύλη και φυλάκιο, ενώ κάθε σπίτι έχει κήπο περίπου 1.200-1.400 τμ ο οποίος είναι φυτεμένος με λουλούδια, ελιές και διάφορα δέντρα. Οι περισσότερες κατοικίες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ενώ διαθέτουν επίσης δική τους είσοδο και parking.

Κάθε βίλα περιλαμβάνει μια διώροφη μεζονέτα και έναν ξενώνα σε ανεξάρτητο επίπεδο (τρεις όροφοι συνολικά), συνδυάζοντας αρμονικά την απλότητα της αρχιτεκτονικής του Αιγαίου με τη σύγχρονη κατασκευή και μια σύγχρονη αντίληψη για ευρύχωρους και λειτουργικούς χώρους.

Οι Βίλες που είναι ήδη έτοιμες κι ενοικιάζονται είναι από 95 έως 160 τ.μ. Και μπορούν να φιλοξενήσουν από 6 έως 10 άτομα.

Η μοναδική ποιότητα κατασκευής υψηλών προδιαγραφών, η πολυτελή εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση με πέργκολες μπαμπού μαζί με τις επιπλωμένες βεράντες, η ιδιωτικότητα, η θέα στο Αιγαίο και η ησυχία ολόκληρης της περιοχής, παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες για αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης.

Τι περιμένετε λοιπόν; Πάρτε την παρέα σας και ξεκινήστε. Είναι δεδομένο πως δεν θα το μετανιώσετε.

Στοιχεία επικοινωνίας

Naxian Resort, Πυργάκι

P: + 30 2108097532

E: [email protected]