Γιατί να πας στις Σπέτσες και τον Ιούνιο (pics)

Gazzetta team
Γιατί να πας στις Σπέτσες και τον Ιούνιο (pics)
Από τη Spetses Classic Yacht Regatta μέχρι τις κλασικές βόλτες και τις βουτιές σε πεντακάθαρα νερά, έχουμε τους πιο δυνατούς λόγους για να πας στις Σπέτσες τώρα.

Διαχρονικά κοσμοπολίτικες, κλασικές αλλά και ανανεωμένες, οι Σπέτσες έχουν όλα όσα θέλεις κάθε καλοκαίρι: ρομαντικές βόλτες ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα, κοσμική ζωή, παραλίες με πεύκα που κατεβαίνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και εξαιρετικές αθλητικές διοργανώσεις- όπως η Spetses Classic Yacht Regatta (27-30/06), ο πιο όμορφος και ξεχωριστός ιστιοπλοϊκός αγώνας που διεξάγεται στην Ελλάδα. Αν ακόμη το σκέφτεσαι, διάβασε παρακάτω τους λόγους που θα σε κάνουν να φτιάξεις βαλίτσα άμεσα για το «νησί των αρωμάτων».

Μια ανάσα από την Αθήνα

Με μεγάλο ατού την εύκολη πρόσβαση – δύο ώρες με δελφίνι από Πειραιά, 15 λεπτά από το Πορτοχέλι και με ferry boat, καΐκι ή θαλάσσιο ταξί από την Κόστα- οι Σπέτσες είναι πάντα το σταθερό, ιδανικό καταφύγιο όταν θέλεις να κάνεις μια εύκολη και γρήγορη απόδραση με νησιώτικο αέρα.

H Spetses Classic Yacht Regatta

Αυτό τον μήνα, ο Διεθνής Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta, SCYR)- ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στη χώρα μας, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας – αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να βρεθείς στο νησί. Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, για 9η συνεχόμενη φορά, ιστιοπλόοι από κάθε γωνιά της γης θα πλεύσουν στις Σπέτσες για έναν αγώνα κλασικών και παραδοσιακών σκαφών!

Για πρώτη χρονιά, η bwin θα αποτελέσει χορηγό στο Spetses Classic Yacht Regatta. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ιστορικά σκάφη και εξαιρετικοί αθλητές που έχουν διακριθεί παγκοσμίως, καθιστώντας το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Η στρατηγική της bwin είναι να στηρίζει τέτοιους αγώνες που προάγουν τον κλασικό αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Με τη bwin στο πλευρό της, η φετινή Reggatta αναμένεται να είναι η καλύτερη που διοργανώθηκε ποτέ.

Οι βόλτες από την Ντάπια μέχρι το Παλιό Λιμάνι

Η παραθαλάσσια διαδρομή από το ολοζώντανο λιμάνι της Ντάπιας προς τα ανατολικά, με θέα τη θάλασσα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά των καραβοκύρηδων, είναι μία από τις ωραιότερες που θα κάνεις στο νησί. Μπορείς να την κάνεις με τα πόδια, με ποδήλατο ή γιατί όχι και με άμαξα. Ο δρόμος θα σε βγάλει στο κοσμοπολίτικο παλιό λιμάνι, που διατηρεί τα σκήπτρα της νυχτερινής ζωής και της γεύσης. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται και οι ταρσανάδες, τα περίφημα καρνάγια, όπου οι καραβομαραγκοί κρατούν ζωντανή μια τέχνη αιώνων κατασκευάζοντας και επισκευάζοντας ξύλινα σκαριά- μια εικόνα που θα σε εντυπωσιάσει. Ο δρόμος συνεχίζει προς το άλσος του Πολεμικού Ναυτικού, περνάει από το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας και καταλήγει στον ιστορικό Φάρο.

Οι βουτιές σε πεντακάθαρα νερά

Όσο για τις βουτιές σου, τα πράγματα έχουν ως εξής: Αν θέλεις κάτι κοντά στην πόλη, υπάρχουν η οργανωμένη και κοσμοπολίτικη πλαζ της Αγίας Μαρίνας, ο Άγιος Μάμας και το Καΐκι. Αξίζει όμως να επισκεφθείς και τις «πίσω» παραλίες του νησιού, που είναι και οι πιο όμορφες, με πεύκα και πεντακάθαρα νερά. Σημείωσε τους Αγίους Αναργύρους (επιβάλλεται η βουτιά στη Σπηλιά του Μπεκίρη), την Αγία Παρασκευή, τη Ζωγεριά και την Ξυλοκέριζα.