Η NASA έδωσε το όνομα των Rolling Stones σε πέτρα από τον Άρη (vids)

Gazzetta team
Η NASA έδωσε το όνομα των Rolling Stones σε πέτρα από τον Άρη (vids)
Η ομάδα επιστημόνων της NASA που βρίσκεται πίσω από το διαστημόπλοιο InSight, έδωσε το όνομα των Rolling Stones σε μια πέτρα από τον πλανήτη Άρη.

Η «Rolling Stones Rock», όπως ονομάζεται πλέον η πέτρα, είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από μια μπάλα του γκολφ και τράβηξε την προσοχή της NASA όταν εντοπίστηκε να κυλά για ένα περίπου μέτρο, κοντά στο σημείο προσγείωσης του InSight τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα αυτή είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει εντοπίσει η NASA να κυλάει πέτρα σε προσγείωση σε άλλο πλανήτη.

Οι Stones εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στη NASA που έδωσε το όνομά τους στην πέτρα δηλώνοντας «Τι υπέροχος τρόπος να γιορτάσει κανείς τη στάση της περιοδείας Stones No Filter στην Πασαντίνα. Αυτό αποτελεί σίγουρα ορόσημο στην μακρά και πλούσια πορεία μας. Ένα τεράστιο ευχαριστούμε στην NASA που το έκανε πραγματικότητα».

Η Λόρι Γκλέιζ, διευθύντρια του Planetary Science Division της NASA στην Ουάσινγκτον ανέφερε: «Το όνομα Rolling Stones Rock είναι απολύτως ταιριαστό. Μέρος της αποστολής της NASA είναι να μοιράζεται τη δουλειά της με διαφορετικά κοινά. Όταν ανακαλύψαμε ότι οι Stones θα είναι στην Πασαντίνα, το να τους τιμήσουμε έτσι φάνηκε ένας διασκεδαστικός τρόπος να αγγίξουμε τους φανς σε όλο τον πλανήτη».

Ο πρώτος που έκανε την ανακοίνωση για την ονομασία της πέτρας ήταν ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ από τη σκηνή του Rose Bowl Stadium στης Πασαντίνα χθες βράδυ, λίγο πριν τη συναυλία των Rolling Stones.


Πηγή: reader.gr