Λεάνης: «Γεμίσαμε ξαφνικά "αριστερούς"»

Gazzetta team
Λεάνης: «Γεμίσαμε ξαφνικά "αριστερούς"»
Ο Μχάλης Λεάνης μιλάει για τους λόγους που βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για την περιφέρεια Αττικής με το ΚΚΕ και φυσικά για τον αθλητισμό.

Το gazzetta.gr έκανε πέντε ερωτήσεις στον δημοσιογράφο και υποψήφιο με το ΚΚΕ στην περιφέρεια Μιχάλη Λεάνη, ο οποίος τόνισε πως όποτε το Κομμουνιστικό Κόμμα τον καλεί, θα ανταποκρίνεται θετικά!

Αναλυτικά

Δεν είναι πρώτη φορά που κατεβαίνεις υποψήφιος με ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Σωστά;

Σωστά, δεν κάνεις λάθος! Έχει προηγηθεί η συμμετοχή μου στα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε Νομαρχιακές εκλογές , βουλευτικές και τώρα Δημοτικές στον Πειραιά στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου. Κάθε φορά που το ΚΚΕ θα μου κάνει την τιμή να με καλεί , θα ανταποκρίνομαι με χαρά και σεβασμό στο πρόγραμμα και στις αρχές του. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει πραγματικά , που βγαίνει στον δρόμο, που κινητοποιεί κόσμο για να υπερασπιστεί όλα αυτά που οι υπόλοιποι επιχειρούν να γκρεμίσουν. Δικαιώματα χρόνων και κατακτήσεις. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα σε όλους όσους επιχειρεί να πνίξει με σταθερούς ρυθμούς η κινούμενη άμμος του συστήματος. Δίπλα σε όλους όσους ακόμα αγωνίζονται και επιμένουν , χωρίς μάλιστα να τους ρωτά αν είναι ή δεν είναι ΚΚΕ! Αγωνίζεται με συνέπεια επιστρατεύοντας αποθέματα ψυχής χωρίς ναι μεν αλλά, ανυποχώρητο σε συμψηφισμούς και εκπτώσεις που μπορούν να αποβούν μοιραίες και καταστροφικές για τους εργαζόμενους. Όπως αποδείχθηκαν άλλωστε!

Τι σας έκανε να θυμώσετε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου , όσο και στα χρόνια που προηγήθηκαν;

Πολλά! Μα πάρα πολλά. Στα χρόνια που προηγήθηκαν η καπηλεία του ονόματος της Αριστεράς. Γεμίσαμε ξαφνικά «αριστερούς». Εργοστάσια να τους έφτιαχναν τέτοια μαζική παραγωγή δεν θα είχαμε. Φτιάξαμε τέτοιο απόθεμα που είμαστε σε θέση να εξάγουμε «αριστερούς» σε όλο τον κόσμο. Αντε καλές δουλειές. Γιατί πραγματικά μιλάμε για επιχείρηση! Επικερδής μάλιστα επιχείρηση τα οφέλη της οποίας καρπούνται λίγοι ως είθισται στον καπιταλισμό.

Πώς είναι δυνατόν να επικαλείσαι ή να προσπαθείς να πείσεις ότι τιμάς το αγωνιστικό παρελθόν ανθρώπων όπως ο Αρης Βελουχιώτης ή ο Νίκος Μπελογιάννης που πλήρωσαν με το ακριβότερο τίμημα , την ίδια τους την ζωή, την συνέπεια στα ιδεολογικά τους πιστεύω και την ίδια ώρα να υπογράφεις τα μνημόνια λες και είναι αυτόγραφα!

Από την μία να καταθέτεις στεφάνι στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή κι από την άλλη να έχεις καταθέσει προς ψήφιση πάνω από 1000 μνημονιακούς νόμους που θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμα και τώρα που οι τροικανοί «αναχώρησαν», μέχρι το 2060!

Όσο για τα προεκλογικά με έκανε να θυμώσω η φτηνή από κάθε άποψη παροχολογία. Παροχές εκ του ασφαλούς. Από την μια για να αλλάξεις το αρνητικό κλίμα και όχι γιατί όπως υποστηρίζεις επειδή ήρθε η ώρα των πολλών γιατί οι πολλοί σου είπαν ΟΧΙ και εσύ το έκανες ΝΑΙ, και από την άλλη γιατί όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα χάσεις οπότε τις φορτώνεις στην καμπούρα του επόμενου που θα τις καταργήσει!

Πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι αλλά και Περιφερειάρχες δηλώνουν ανεξάρτητοι και υποστηρίζουν πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι κομματικές διαφορές θα πρέπει να παρακάμπτονται για το κοινό καλό! Η δικιά σας θέση όμως διαφέρει. Γιατί;

Διαφέρει γιατί απεχθανόμαστε την υποκρισία! Αυτό το παιχνίδι με τους ανεξάρτητους μου θυμίζει ταινίες του Χόλυγουντ, όπου το χάπι έντ επιβάλλεται για να έχει επιτυχία το έργο. Στο τέλος όλοι μαζί και αγαπημένοι! Μόνο που η ζωή δεν είναι ταινία. Είναι ένα τεράστιο πεδίο ταξικών αντιθέσεων και συγκρούσεων.

Όταν στην περιφέρεια ή στον Δήμο πέσουν τα κονδύλια πως θα παντρέψεις το συμφέρον του κάθε επιχειρηματία με σκοπό αποκλειστικά το κέρδος , μ’αυτό του λαϊκού ανθρώπου του μεροκαματιάρη.

Στην Πάτρα πάντως με τον Πελετίδη δεν κακόπαθαν που από την αρχή ξεκαθάρισε πως δεν είναι με όλους αλλά με τον λαό τα συμφέροντα του και τις προτεραιότητες του! Ούτε στο Χαιδάρι με τον Σελέκο , ούτε στην Πετρούπολη με τον Σίμο , ούτε στην Καισαριανή με τον Σταμέλο, ούτε στην Ικαρία με τον Σταμούλο!

Το ΚΚΕ ζητά την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ. Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιλέξεις το ψηφοδέλτιο του στην Ευρωεκλογές;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατί πολύ σύγχυση και προπαγάνδα πέφτει σ’ αυτό το κομμάτι. Μου το έχουν πει και εμένα ότι γιατί να ρίξω ψήφο στο ΚΚΕ που θέλει να βγούμε από την Ευρώπη και άλλες ανακρίβειες.

Η θέση του ΚΚΕ είναι σαφής. Την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιζητά και καλά κάνει και όχι από την Ευρώπη! Από την ΕΕ του κεφαλαίου, των τραπεζιτών από την ΕΕ όπου ανθίζει η προπαγάνδα των δυο άκρων. Η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

ΤΟ ΚΚΕ μιλά για την Ευρώπη του σοσιαλισμού για την Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλιακών ομίλων. Στείλε λοιπόν με την ψήφο σου περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αγωνιστούν για την Ευρώπη των λαών και όχι των νταβατζήδων μέχρι να φτάσουμε στην αποδέσμευση!

Υπάρχει Ευρωπαϊκή προοπτική στον ελληνικό αθλητισμό με τα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια;

Καμία προοπτική ευρωπαϊκή ή μη δεν υπάρχει για τον αθλητισμό στην χώρα μας. Και αν απολαμβάνουμε κάποιες διακρίσεις ιδιαίτερα στα μικρά αθλήματα αυτές αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα! Μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες ζήσαμε την απόλυτη κατάρρευση του επαγγελματικού αθλητισμού στην χώρα μας στα λαοφιλέστερα των αθλημάτων.

Το σκάνδαλο με τον τρόπο που διεξήχθη για μια ακόμα φορά ο τελικός , η κατάντια στο μπάσκετ που παρουσιάζει εικόνα διάλυσης , η αναδιάρθρωση που εγκλώβισε όσες ομάδες προβιβάστηκαν από την Γ κατηγορία να παραμείνουν για μια ακόμη χρονιά… στις θέσεις τους!

Ο αθλητισμός στα μέρη μας είναι αιχμάλωτος της διαπλοκής και των επιχειρηματιών. Η δε πολιτική βούληση για την πάταξη αυτών των φαινομένων απουσιάζει. Όχι μόνο απουσιάζει αλλά ουσιαστικά υποβοηθά στην εμφάνιση αυτών των φαινομένων. Αντί να στοχεύει στην ουσία και στην κατά μέτωπο σύγκρουση χωρίς διακρίσεις εξαντλείται στην δημιουργία συμμαχιών προς όφελος των κυβερνώντων!