Άδωνις, ο λιγότερο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης! (pics & vids)

Gazzetta team
Άδωνις, ο λιγότερο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης! (pics & vids)
Η δημοσκόπηση της MRB ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα... αποδοχής που αντιμετωπίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μπορεί η ΝΔ να συνεχίζει να προηγείται και μάλιστα με μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο για κάποιους τα αποτελέσματά τους δεν είναι και τόσο καλά...

Ένας από αυτούς είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στο τελευταίο γκάλοπ της MRB αναδείχθηκε ως το μέλος της κυβέρνησης με το μεγαλύτερο ποσοστό «όχι ευνοϊκής γνώμης», όπως ήταν επιλογή που τέθηκε σε όσους συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα από τα 2.000 άτομα που ρωτήθηκαν το 57,6% είχε αρνητική κρίση για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το συγκεκριμένο ποσοστό να είναι διπλάσιο (σ.σ και λίγο παραπάνω) του 28,1% που είχε θετική για το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής.

Φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «πληρώνει» τα μεγάλα λόγια και την προκλητική στάση που είχε τηρήσει σε διάφορα ζητήματα που έχει αναλάβει.

Το πρώτο και ίσως το σημαντικότερο είναι αυτό του Ελληνικού, το οποίο είχε κάνει... σημαία του, προαναγγέλοντας οτι θα μπουν μπουλντόζες για να ξεκινήσουν τα έργα μέχρι το τέλος του 2019.

Μάλιστα, ακόμα και στις 18 Οκτωβρίου που ο χρόνος άρχισε να πιέζει, εκείνος στο... στοίχημα που είχε βάλει με τον Αντώνη Δελλατόλα, επέμενε στην εξαγγελία του αυτή.

Από και πέρα όμως, σημαντικό πλήγμα για το προφίλ του ήταν και η προκλητική στάση που είχε κρατήσει στην κουβέντα που είχε με τευτλοπαραγωγούς στα μέσα Νοεμβρίου, στο εργοστάσιο ζαχάρεως Πλατέος Ημαθίας.

Τότε, όταν οι αγρότες του ζήτησαν να βοηθήσει σχετικά με την τιμή διάθεσης, εκείνος με μεγάλη αλαζονεία είχε χτυπήσει έναν αγρότη στην πλάτη, λέγοντάς του: «Άμα έχει καλύτερη (τιμή) δώστα αλλού, αγόρι μου. Εσύ τα έσπειρες με Τσίπρα. Να πας στην Κουμουνδούρου».

Ένα άλλο θέμα που του έκοψε... πόντους ήταν και αυτό με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, όπου προσελήφθη ένας απόφοιτος λυκείου με μισθό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης...

Απαντώντας σε μία, κατά δήλωσή της, ψηφοφόρου της ΝΔ που παραπονέθηκε για τα κριτήρια της επιλογής, ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων είχε πει με το αμίμητο: «Ο συγκεκριμένος είναι σαν να έχει 10 πτυχία για όσους γνωρίζουν», ενώ σε άλλο ποστάρισμά του είχε ζητήσει από τον κόσμο να τον γκουγκλάρει και να δει την εκπομπή του.

Τέλος, σίγουρα σημαντικό ρόλο στην αρνητική κρίση του κόσμου έπαιξε και η στάση του στο προσφυγικό...

Μπορεί η «κωλοτούμπα» που έκανε να ήταν για καλό, μετριάζοντας την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική που είχε πριν τις εκλογές, ωστόσο το κοινό και ψηφοφόροι του είναι αυτών των πολιτικών πεποιθήσεων και ένιωσαν απογοητευμένοι από αυτή την αλλαγή στην στάση του.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία, αν βάλει κάποιος στην... ζυγαριά των πρώτων έξι μηνών του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καταλαβαίνει που οφείλεται το μεγάλο αρνητικό ποσοστό που συγκέντρωσε.