Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μάς ταξιδεύει στις δικές του Σποράδες!

Gazzetta team
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μάς ταξιδεύει στις δικές του Σποράδες!
Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, το θέμα συζήτησης στο τραπέζι κάθε παρέας δεν είναι άλλο από το «και φέτος που θα πάμε διακοπές;». Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έρχεται και δίνει την απάντηση που οδηγεί στον πιο μαγευτικό προορισμό. Βάζει πλώρη και μας ταξιδεύει στις δίκες του Σποράδες!

Τα τελευταία χρόνια, το www.18-24.gr αποτελεί το νούμερο 1 πάροχο τουριστικών υπηρεσιών στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Επενδύει σε αυτά και για αυτό το λόγο έχει εξασφαλίσει και φέτος ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση για όλους όσοι επιλέξουν να βρεθούν εκεί.

Από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου, διοργανώνει καθημερινές αναχωρήσεις λεωφορείων τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη, με προορισμό το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και του Βόλου. Με τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών που προσφέρει, τα οποία συνδυάζουν μεταφορικά, ακτοπλοϊκά και διαμονή, σας ταξιδεύει εύκολα και γρήγορα στον κρυμμένο παράδεισο του Αιγαίου.

Η Νικολέτα Κανάκη από το 18-24 TRAVEL συνάντησε τον ένα και μοναδικό Στάθη Παναγιωτόπουλο. Τον ταλαντούχο παρουσιαστή, ραδιοφωνικό παραγωγό, τον αμετανόητο εργένη, αλλά και περιζήτητο γαμπρό! Τον μεγάλο σεφ, που ξέρει τι θα πει καλό φαγητό (και αυτό βγαίνει προς τα έξω). Τον άνθρωπο που σίγουρα εμπιστεύεσαι, αν θέλεις να περάσεις καλά, αφού αποτελεί την ψυχή (...εντάξει και τη δροσιά) της παρέας.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, με την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί, ΑΛΟNΝΗζει... στο δικό του καταφύγιο, τις Σποράδες!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ε, όχι και περιζήτητος γαμπρός! Στα 55 μου, δεν είμαι λίγο ώριμο φρούτο. Σύντροφος ναι, ίσως, άντε και σύζυγος για καμιά που θέλει και να κληρονομήσει!

Νικολέτα Κανάκη: Περιζήτητε σύντροφε λοιπόν, γιατί να επιλέξει κάποιος τις Σποράδες για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές;

Διότι είναι ένα σύμπλεγμα καταπράσινων, ιδιαίτερων νησιών, που, το καθένα με τον τρόπο του, έχει κάτι για όλους. Διότι η ζωή είναι ωραία στις Σποράδες, ακόμη και εκτός εποχής, ιδιαίτερα αν είσαι από τους ανθρώπους που απεχθάνονται τα κλισέ και τα «στημένα».

Δεν είναι τυχαίο ότι το σύμπλεγμα των νησιών αυτών τo αποκαλούν «κρυμμένο παράδεισο του Αιγαίου». Τι συναντά ο επισκέπτης, όταν βρεθεί εκεί;

Η Σκιάθος συνδυάζει απαράμιλλη φυσική ομορφιά και παραλίες και δάσος, με άφθονες ευκαιρίες για αυτό που αποκαλώ «διακοπές του Instagram».

Η Σκόπελος έχει έναν χαρακτήρα ράθυμο, μια αρχιτεκτονική πανέμορφη, ειδικά στη Χώρα της αλλά και σε άλλους οικισμούς, και ευκαιρίες για διακοπές κάθε τύπου, από πεντάστερα ξενοδοχεία έως το ξενοδοχείο «Τα Αστέρια» για τους μποέμ τύπους.

Η Αλόννησος, πάλι, είναι οικολογικός παράδεισος, ένα νησί εν πολλοίς παρθένο, όπου μπορείς να γίνεις ένα με τη φύση, τόσο στη στεριά όσο και υποβρυχίως.

Μια παροιμία λέει ότι «όποιος μαγειρεύει, ξέρει να τρώει» και ως γνωστόν είσαι και εξαιρετικός μάγειρας! Είμαι σίγουρη λοιπόν ότι ξέρεις να μας πεις ποιες είναι οι επιλογές που έχουμε για φαγητό στο κάθε νησί.

Στη Σκιάθο, έχει στη Χώρα αμέτρητες επιλογές κάθε είδους, όπως ακριβώς σε μια μεγαλούπολη ή στα μεγάλα, τουριστικά νησιά.

Η Σκόπελος έχει εκπληκτικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, η Αλόννησος επίσης.

Και τα τρία νησιά ωφελούνται από τους καρπούς της θάλασσας, αλλά και από παραδοσιακές μαγειρικές όπως πίτες, μαγειρευτά και γλυκά, οι πρώτες ύλες των οποίων καλλιεργούνται και προέρχονται από εδώ -βλέπε αμύγδαλα, δαμάσκηνα, μέλι κλπ.

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη... και για διασκέδαση, σε τι ρυθμούς θα μας παρασύρουν η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος;

Στη Σκιάθο, σαφώς πρώτη επιλογή είναι φυσικά τα beach bar για όλα τα γούστα!

Στη Σκόπελο, τα μπαράκια που είναι χωμένα στα στενά της Χώρας, αλλά και τις γνωστές από το Mamma Mia παραλίες.

Στην Αλόννησο, τα μαγαζιά του Παλιού Χωριού για στιλάτες βραδιες και τα μπαράκια στο Πατητήρι για ξέφρενες νύχτες –έχει και τέτοιες το νησί, παρόλο που κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο.

Όσοι επισκέπτονται τις Σποράδες εντυπωσιάζονται από τις υπέροχες παραλίες των νησιών αυτών. Εσύ, ποιες ξεχωρίζεις;

Προσωπικά ξεχωρίζω τις άγριες παραλίες της Βόρειας Σκιάθου, τη Μηλιά και την Καστάνη στη Σκόπελο, το Λεφτό Γιαλό και το Κοκκινόκαστρο στην Αλόννησο. Όλες είναι ωραίες, όμως.

Αν σου ζητούσα να διαλέξεις ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί, όταν βρεθεί στο κάθε ένα από αυτά τα τρία νησιά ή μια εμπειρία που αξίζει οπωσδήποτε να ζήσει, τι θα του πρότεινες;

Αν πρέπει να διαλέξω ένα μόνο; Να επισκεφτεί σίγουρα το σπίτι-μουσείο του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, τις χρυσές αμμουδιές της Σκοπέλου, και να κάνει scuba diving στην Αλόννησο γιατί οι βυθοί ξεπερνούν κάθε περιγραφή!

Είναι γνωστή η αγάπη σου για την Αλλόνησο. Τι σε κάνει να γυρίζεις πάντα εκεί;

Οι άνθρωποι, η φύση, ο βυθός, η ιδιαίτερη αύρα που έχει ΜΟΝΟ αυτό το νησί. Έχω πάει σε όλα τα νησιά και η Αλόννησος έχει κάτι ακαθόριστο που δεν το έχει κανείς άλλος τόπος και σε τραβάει πάντα εκεί.

Οι Σποράδες αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές Όποιο από τα τρία νησιά κι αν επιλέξετε το σίγουρο είναι οτι με τις συμβουλές του Στάθη Παναγιωτόπουλου αυτές οι διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες.

Κάντε τώρα τη δική σας κράτηση μέσα απο το www.18-24.gr και να θυμάστε όσο νωρίτερα, τόσο φθηνότερα.