Όταν η ΑΕΚ «τρόμαξε» τους «galacticos» της Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημήτρης Ρούσσος
Όταν η ΑΕΚ «τρόμαξε» τους «galacticos» της Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια

bet365

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τη σπουδαία βραδιά της ΑΕΚ στο Champions League, όταν υποδέχθηκε την σχεδόν πάνοπλη Ρεάλ Μαδρίτης και αφού προηγήθηκε με 3-1 ακουμπώντας το «θαύμα», πήρε την ισοπαλία σε ένα θρυλικό παιχνίδι.

ΑΕΚ – Μπενφίκα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πολλές φορές μεγάλα ονόματα ομάδων-κολοσσών του εξωτερικού έχουν βρεθεί στην Ελλάδα για να παίξουν απέναντι σε μια απ' τις δικές μας στο πλαίσιο διεθνών διοργανώσεων. Καμία όμως δεν είχε τη λάμψη και την πληρότητα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης εκείνης της νύχτας της δεύτερης μέρας του Οκτώβρη του 2002, που έπαιξε στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, απέναντι σε μια ΑΕΚ έτοιμη για όλα!

Με μοναδική απουσία τον Ρονάλντο και παρόντες τους Ζιντάν, Ραούλ, Φίγκο, Κασίγιας, Μακελελέ, Μοριέντες, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκούτι και τους υπόλοιπους, η «βασίλισσα» επισκέφτηκε το «Νίκος Γκούμας», που ως το 30' παραληρούσε, βλέποντας την ΑΕΚ να έχει πάρει ένα απίθανο προβάδισμα με 3-1, χάρη στα γκολ των Τσιάρτα (6'), Μαλαδένη (25') και Νικολαϊδη (28'), ενώ ο Ζιζού (15') είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1!

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε να αποκαθιστούν την τάξη, ισοφαρίζοντας σε 3-3 (Ζιντάν 39', Γκούτι 60'), όμως όσα έζησε εκείνη τη μέρα η Ένωση και οι οπαδοί της έχουν καταστήσει τη βραδιά χαρακτηριστική στην πορεία της όλα αυτά τα χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (83’ Ίβιτς) Τσιάρτας (83’ Σεντένο) Πετκόφ (16’ Μαλαδένης) Κασάπης, Ράιτ, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης, Νικολαΐδης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγάδο, Κάρλος, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Ελγκέρα, Ραούλ (81' Μοριέντες), Φίγκο, Γκούτι (87' Μακ Μάναμαν), Καμπιάσο, Παβόν, Μακελελέ

Θυμηθείτε τις στιγμές:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα