Μήτογλου για Πιτίνο: «Τιμή μας, πολύ τυχεροί που θα τον έχουμε στην Εθνική»

Μήτογλου για Πιτίνο: «Τιμή μας, πολύ τυχεροί που θα τον έχουμε στην Εθνική»

Νίκος Καρφής
Μήτογλου για Πιτίνο: «Τιμή μας, πολύ τυχεροί που θα τον έχουμε στην Εθνική»
O Ντίνος Μήτογλου μίλησε στη Euroleague Greece μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί τη Βαλένθια και στάθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον σπουδαίο Ρικ Πιτίνο, αναφέροντας πως η Ελλάδα θα είναι πολύ τυχερή που θα τον έχει.

Η Βαλένθια έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος... καθάρισε το παιχνίδι στα τελευταία 2 λεπτά και πήγε στο 4-3 στη Euroleague, κάνοντας την 3η νίκη του στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, αφού λίγες ώρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας, ο Ρικ Πιτίνο βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου βραβεύτηκε από την πράσινη ΚΑΕ και αποθεώθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Ο προπονητής-θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ δεν χάλασε χατίρι στον κόσμο, βγάζοντας φωτογραφία μαζί τους,ενώ μετά το τέλος του ματς κατέβηκε στα αποδυτήρια και τα είπε με τους παίκτες της ομάδας, από τους οποίους πολλούς είχε παίκτες πέρυσι (κατέκτησε το νταμπλ και τους οδήγησε στα playoffs της Euroleague).

O Nτίνος Μήτογλου που συνεργάστηκε μαζί του την περασμένη σεζόν, μίλησε στη Euroleague Greece για την νέα σελίδα της Εθνικής με τον Ρικ Πιτίνο, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή που θα τον έχει: «Tιμή μας που ο Ρικ Πιτίνο ανέλαβε τη δουλειά του προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ, ένα μεγάλο βήμα. Τώρα θα πρέπει να γίνει καλή δουλειά και σωστές επιλογές. Θεωρώ πως θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαστε πολύ τυχεροί κάθε φορά που βρίσκεται κοντά μας και μας τιμά με την παρουσία του. Είμαστε πολύ τυχεροί που θα τον έχουμε στην Εθνική».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς κόντρα στην Βαλένθια, τονίζοντας πως η φετινή Euroleague είναι πολύ ανταγωνιστική, κάτι που φάνηκε και από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Η Βαλένθια έχει το χειρότερο ρεκόρ στη διοργάνωση, όμως έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό σε μεγάλο μέρος του ματς: «Σίγουρα ισχύει αυτό. Η φετινή Euroleague είναι πολύ ανταγωνιστική. Βλέπεις μια ομάδα που έχει πιο πού ελευθερία στο παιχνίδι της να έρχεται εδώ και να βγάζει πράγματα. Οι παίκτες της βρήκαν ρυθμό σε μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς. Κατάφεραν σχεδόν να γυρίσουν το ματς. Εμείς καταλάβαμε τα λάθη μας. Παίξαμε δυνατή άμυνα, «καθαρίσαμε» μερικές φάσεις και πήραμε τη διαφορά»

Στο ματς με τους Ισπανούς φάνηκε ξανά η... πολυφωνία των πρασίνων στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Τόμας μέτρησε 19, ο Ράις 14, ο Καλάθης είχε 13, ο Φριντέτ πρόσθεσε 12 και ο Τζόνσον τελείωσε με 11. Επί του θέματος ο διεθνής φόργουορντ σχολίασε: «Έχουμε πολλούς παίκτες να απειλήσουν τόσο από έξω όσο και από μέσα. Μας κάνει πολύ επικίνδυνους σε κάθε ματς, ειδικά αν βρούμε ροή στην επίθεση μας. Είμαστε δυνατοί σε αυτό το κομμάτι»

Ο Νίκος Παππάς επέστρεψε σε παρκέ της Euroleague μετά από 295 μέρες, αφού τελευταία φορά είχε αγωνιστεί κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ο Ντίνος στάθηκε στην παρουσία του Έλληνα γκαρντ, αναφέροντας πως βοήθησε επιθετικά αλλά και αμυντικά: «Ο Νίκος έκανε ένα πολύ καλό ματς σήμερα, μας βοήθησε επιθετικά και αμυντικά. Δεν χρειάζεται να πω αν είναι έτοιμος ή όχι. Φυσικά και είναι έτοιμος. Είναι 7 χρόνια στην ομάδα, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Ξέρει και ο ίδιος τι να κάνει. Φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσει να μας βοηθάει».

Στο τέλος μίλησε για την ώθηση που παίρνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τον κόσμο, όταν αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ και ανέφερε πως η έδρα των «πρασίνων» αποτελεί μεγάλο ατού για την ομάδα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και σπρώχνει το «τριφύλλι» προς τη νίκη.