Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

bet365

Ο Ροτζέριο Τουράμ προστέθηκε στο ρόστερ της Λαμίας, στη θέση, όπως όλα δείχνουν, του Χερόνιμο Μπαράλες και το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα κερδίζει και όσα χάνει η ομάδα της Φθιώτιδας στην κορυφή της επίθεσης.

Από το… πουθενά προέκυψε η πρώτη μεταγραφή της Λαμίας για τη θερινή μεταγραφική περίοδο, αφού το βράδυ της Παρασκευής (14/06) ανακοίνωσε την απόκτηση του Ροτζέριο Τουράμ για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος πρώην φορ της Κέρκυρας «προβιβάζεται» έτσι στη Super League, έπειτα από τρεις σεζόν με τα χρώματα των Φαιάκων, τους οποίους ακολούθησε πέρυσι στη Football League, όπου σκόραρε 7 φορές σε 24 παιχνίδια. Η θέση με το «No.9» καλύφθηκε λοιπόν πρώτη απ’ όλες τις υπόλοιπες μεταγραφικές ανάγκες των Φθιωτών, ενώ «ξεδιαλύνεται» και το τοπίο γύρω από τη δομή του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Αυτό προκύπτει, καθώς όπως όλα δείχνουν, έπειτα από μια σεζόν με τα «κυανόλευκα», ο Χερόνιμο Μπαράλες θα αποχωρήσει από την ομάδα του Μάκη Χάβου. Το συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού, που πέρυσι σκόραρε 9 φορές στη Super League σε 26 παιχνίδια και άλλες 2 στο Κύπελλο, δεν θα ανανεωθεί, αφού προτιμήθηκε ο Βραζιλιάνος για οικονομικούς λόγους.

Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

Η διαδοχή στην κορυφή της λαμιώτικης επίθεσης διαμορφώνει νέα δεδομένα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα των δυο φορ εν Ελλάδι, επιχειρώντας μια κατ’ εκτίμηση σύγκρισή τους.

ΤΑ «+» ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΜ

* Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη ηλικία (28) από τον Αργεντινό (33), όπερ σημαίνει πως θα είναι σε θέση να προσφέρει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα στάνταρ που έχουν τεθεί από την ομάδα. Βέβαια είναι αλήθεια πως ο Μπαράλες δεν εμφάνισε δείγματα ευπάθειας σε τραυματισμούς ή αστάθειας λόγω κόπωσης, όμως τα χρόνια περνούν για όλους και ουδείς μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά την κατάστασή του την επόμενη σεζόν, όταν τον Ιανουάριο θα «πατούσε» τα 34. Σε τρεις σεζόν στη Super League ο Μπαράλες μετράει 6.323’ συμμετοχής (79’ ανά αγώνα), ενώ ο διάδοχός του σε δυο χρονιές 2.897 (78’). Σε κάθε περίπτωση, ο Τουράμ αποτελεί επιλογή με το «βλέμμα» και προς το μέλλον.

Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

* Λιγότερα νεύρα, λιγότερες κάρτες, λιγότερες απουσίες. Ο Μπαράλες δύσκολα συγκρατούσε τα νεύρα του, αφού έπαιζε πολύ δυνατά, παραχωρώντας αρκετά φάουλ και όταν «θόλωνε», διαμαρτυρόταν κατά πάντων. Πέρυσι μέτρησε 9 κίτρινες, απουσιάζοντας για τον λόγο αυτό από τρια παιχνίδια της Λαμίας, ενώ συνολικά στην Ελλάδα έχει δεχθεί 23. Από την πλευρά του ο Τουράμ σε δυο σεζόν είχε 7 κίτρινες και μια κόκκινη, χάνοντας 4 αγώνες. Πέρυσι είχε βέβαια 9 κίτρινες στο παθητικό του, κάτι που ενδεχομένως οφείλεται και στις «σκληρές» συνθήκες της Football League. Σίγουρα πάντως πρόκειται για πιο ήρεμο παίκτη από άποψη νεύρων και συμπεριφοράς στο γήπεδο.

Τα «+» ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

* Ο Αργεντινός είναι περισσότερο «φονιάς», με 34 γκολ σε 90 αγώνες, σε σύγκριση με τα 10 γκολ σε 37 παιχνίδια του Βραζιλιάνου στην πρώτη κατηγορία. Σε συνολικούς αριθμούς ο Μπαράλες έχει 63 γκολ σε 298 παιχνίδια (0,2 ανά αγώνα) και ο Τουράμ 39 σε 150 (0,3).

* Ο Μπαράλες κάνει λιγότερα λάθη, σχεδόν δυο λιγότερα (4 < 5,9) συγκριτικά με τον Τουράμ.

Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

* Παρότι πρόκειται για περίπου ισοϋψείς ποδοσφαιριστές (Μπαράλες 1,86 > Τουράμ 1,83), ο πρώτος παίζει πολύ περισσότερο με το κεφάλι. Συγκεκριμένα μετράει 108 κεφαλιές σε 90 συμμετοχές (1,2 μ.ο), ενώ ο δεύτερος μόλις 24 σε 37 (0.6 μ.ο), δηλαδή τις διπλάσιες.

* Στον τομέα των ασίστ ο Μπαράλες φαίνεται πως διακρίνεται περισσότερο, έχοντας καταγράψει 18 σε συμπαίκτες του, σε αντίθεση με τις μόλις 3 του Τουράμ σε Βραζιλία και Ελλάδα.

Κατά τ’ άλλα, ισορροπία επικρατεί σε άλλες, σημαντικές και λιγότερο σημαντικές, κατηγορίες του παιχνιδιού, όπως τα κερδισμένα φάουλ (Τουράμ 2,1 < Μπαράλες 2,7), τα φάουλ εις βάρος τους (Τουράμ 2,1 < Μπαράλες 2,7), τις τελικές προσπάθειες (2,3), τα κλεψίματα (Τουράμ 0,7 > Μπαράλες 0,4).

Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΙΟ… ΩΡΑΙΟΣ;

Ουσιαστικά η Λαμία αντικατέστησε έναν μεγάλο σε ηλικία, ψηλό, ικανό σκόρερ με πόδια και κεφάλι και δυναμικό επιθετικό με έναν αντίστοιχο αλλά νεότερο, που σκοράρει οριακά λιγότερο, δεν διακρίνεται στις ασίστ, δέχεται λιγότερες κάρτες, κάνει περισσότερα λάθη και φυσιολογικά κοστίζει λιγότερα χρήματα.

Για την προσφορά του στην ομάδα της Φθιώτιδας θα παίξουν ρόλο και άλλα πράγματα, όπως η προσαρμοστικότητά του, η ποιότητα των συμπαικτών του, η αντοχή σε τραυματισμούς και υποχρεώσεις, καθώς και η εμπιστοσύνη που θα δείξει στις δυνάμεις του. Καταγράφεται επιπρόσθετα πως την πρώτη καλή σεζόν του στα «σαλόνια» με την Κέρκυρα, όπου είχε 7 γκολ σε 25 αγώνες και σημαντική συνεισφορά, διαδέχθηκε μια μετριότατη με μόλις 12 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ πάντως η ομάδα του παραδινόταν σχετικά νωρίς στη μοίρα της και συμβιβαζόταν με την ιδέα του υποβιβασμού.

Λαμία: Από τον Μπαράλες στον Τουράμ - Τι κερδίζει και τι χάνει

Συμπερασματικά, μένει να αποδειχθεί αν ο νέος αποδειχθεί πιο… ωραίος, σε μια Λαμία που θα είναι αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με την περσινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα