Το σήκωσε ο Ντιμιτρόφ στο Λονδίνο! (vids)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Το σήκωσε ο Ντιμιτρόφ στο Λονδίνο! (vids)
Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μίας εξαιρετικής χρονιάς, πανηγυρίζοντας τον τίτλο του ATP Finals στο Λονδίνο, επικρατώντας 7-5, 4-6, 6-3 του Νταβίντ Γκοφάν στον τελικό.

Η κατάκτηση αυτού του τροπαίου φέρνει τον Ντιμιτρόφ από αύριο στην υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ στην καριέρα του, στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και ταυτόχρονα την υψηλότερη στην οποία έχει βρεθεί ποτέ Βούλγαρος τενίστας.

Ο «Grisha» έπειτα από 2:30 ώρες πέτυχε την 8η νίκη του επί του Βέλγου σε 9 αναμετρήσεις και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, όντας ο μόνος από την γείτονα χώρα που καταφέρνει να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 8 τίτλους που έχει πανηγυρίσει στην καριέρα του, τους 4 τους κατέκτησε φέτος: στο Masters 1000 του Σινσινάτι, στη Σόφια, στο Μπρισμπέιν και απόψε στο Λονδίνο.

Βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ σε 49-17, ο «baby Federer», όπως είναι το παρατσούκλι του φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου αήττητος, με τους διοργανωτές να καταθέτουν στο λογαριασμό του 2.549.000 δολάρια!

Όπως είναι φυσικό το κερδισμένο ματς πόιντ προκάλεσε έκρηξη συναισθημάτων στον 26χρονο τενίστα, ο οποίος έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ στη συνέχεια σηκώθηκε και συνεχάρη εγκάρδια τον αντίπαλο του.

Ο Γκοφάν δεν μπόρεσε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, έγινε όμως ο πρώτος Βέλγος που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης και γι αυτό θα ανταμειφθεί με το Νο 7 του κόσμου καθώς και 967.000 δολάρια.

Σε ότι αφορά στο ματς στο πρώτο σετ ο Γκοφάν βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1 και 4-2 όμως είδε τον αντίπαλο του να τον ισοφαρίζει και να κλείνει το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Βέλγος έσωσε μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο επόμενο γκέιμ έκανε μπρέικ για να πάρει προβάδισμα 4-3 και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Η μάχη κορυφώθηκε στο τρίτο σετ, το οποίο έκρινε τα πάντα, με τον Ντιμιτρόφ να σβήνει 4 μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ και να κρατά το σερβίς του.

Ο Βούλγαρος έκανε πρώτος μπρέικ παίρνοντας προβάδισμα 5-2. Ο Γκοφάν αντιστάθηκε σθεναρά σβήνοντας τρία ματς πόιντ, όμως ο Ντιμιτρόφ ήταν πιο αποφασισμένος και πιο συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και έφτασε δίκαια στη νίκη με 6-3.

Συνοψίζοντας να θυμήσουμε ότι ο Ντιμιτρόφ έφτασε στον τελικό ξεκινώντας από το γκρουπ του Πιτ Σάμπρας, στο οποίο πέτυχε τρεις νίκες επί των Ντομινίκ Τιμ, Νταβίντ Γκοφάν και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και στα ημιτελικά απέκλεισε τον Αμερικανό Τζακ Σοκ.

Στις δηλώσεις του ο ερωτύλος Ντιμιτρόφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο του αμόρε την ποπ-σταρ, Nικόλ Σέρζινγκερ τονίζοντας: «Ένας άνθρωπος που ήταν δίπλα μου όλη αυτήν την εβδομάδα και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ήταν η φίλη μου Νικόλ. Κάπου κρύβετε. Αξίζει να πιστωθεί λίγη από την επιτυχία των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ήταν υπέροχο να είμαι εκεί έξω και να κερδίζω αυτό το τρόπαιο. Ήταν μία από τις καλύτερες εβδομάδες που είχα ποτέ. Εχω χάσει τα λόγια μου και συνήθως είμαι καλός σε αυτό», κατέληξε ο Ντιμιτρόφ στις δηλώσεις του αμέσως μετά την απονομή.

Ο Ντιμιτρόφ, του οποίου η θυελλώδης σχέση με την Σερένα Γουίλιαμς είχε δραματικό φινάλε, στην συνέχεια έγινε ζευγάρι με την Μαρία Σαράποβα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι με την Σέρζινγκερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα