Θησαυρός της Βαγίας: Αθάνατη σειρά μιας «άλλης» Ελλάδας!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Θησαυρός της Βαγίας: Αθάνατη σειρά μιας «άλλης» Ελλάδας!

bet365

Το G-Weekend Journal καταγράφει τον μύθο της τηλεοπτικής σειράς «ο θησαυρός της Βαγίας»! Έξι επεισόδια γεμάτα μυστήριο και νοσταλγικές εικόνες μιας άλλης Ελλάδας.

Καλοκαίρι στο χωριό Βαγία της Αίγινας. Μία παρέα παιδιών ξεκινούν από τον Πειραιά με το πλοίο «Καμέλια» με προορισμό το νησί του Σαρωνικού προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους.

Ο δεκατετράχρονος Αλέξης με το Γάλλο φίλο του Κλου και τη μικρότερη αδερφή του παραπονιόταν για το βαρετό καλοκαίρι που θα περνούσαν στην Αίγινα

Στην παρέα του Αλέξη, της Λίνας, του Κλου, του Άγγελου, της Σόφης και της Ράνιας θα προστεθεί και η μεγαλύτερη Νικόλ, η οποία έρχεται από τη Γαλλία και εργάζεται ως βοηθός ενός ψυχιάτρου στο Παρίσι.

H 26χρονη αποκαλύπτει στους υπόλοιπους ένα μεγάλο μυστικό και η περιπέτεια αρχίζει. Τα παιδιά μπλέκονται σε μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στις μέρες της Κατοχής και τα οδηγεί στην αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού.

Αποστολή τους είναι να ανακαλύψουν κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Λέξεις σκόρπιες που προσπαθούν τα παιδιά να ενώσουν για να βγάλουν νόημα. Ώσπου επισκέπτονται στη Βαγία την οικογένεια Χαλδαίου, στο σπίτι της οποίας έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Εκεί μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες. Έτσι παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους για τον κίνδυνο της αποστολής αρχίζει η αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που οδηγεί τα παιδιά σε περιπέτειες!

Έχοντας ως σύμμαχο κάποιες φωτογραφίες και ένα σημειωματάριο με διάφορα μπερδεμένα στοιχεία, ξεκινούν τις έρευνές τους σε διάφορα σημεία του νησιού.

Εν τέλει ο θησαυρός ανακαλύφθηκε ξεχασμένος σε μια δεξαμενή στο ναό της Αφαίας. Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών τους πρόσφερε τον ανεκτίμητο θησαυρό, μα και τη φιλία, την αγάπη και τις ελπίδες για το μέλλον

Τούτο είναι το στόρι της αθάνατης τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή.

Προβλήθηκε το 1984 και ολοκληρώθηκε σε μόλις έξι ημίωρα επεισόδια. Παρά την σύντομη διάρκεια της η συγκεκριμένη σειρά έγραψε την δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Παραγωγός ήταν ο Νίκος Πιλάβιος, το σενάριο και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Δημήτρης Δημογεροντάκης, ενώ η υπέροχη μουσική σύνθεση ανήκε στον Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η τηλεοπτική μεταφορά του «Θησαυρού της Βαγίας» σε μεταφέρει με έναν μαγικό τρόπο στο χρόνο, αναδύοντας μία δροσερή αύρα από τα ελληνικά καλοκαίρια άλλων δεκαετιών που συνδυάζεται με συνεχές μυστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως προβλήθηκε σε τουλάχιστον οχτώ επαναλήψεις με την τελευταία να καταγράφεται το 2012.

O «θησαυρός της Βαγίας» μάλιστα έφτασε μέχρι την Αυστραλία καθώς προβλήθηκε το 1986 και το 1988 στην Αυστραλία από το Network SBS με αγγλικούς υπότιτλους με τον τίτλο «Vayia's Treasure»!

Οι τίτλοι έναρξης της σειράς και το μουσικό θέμα παραμένουν αλησμόνητα στους σημερινούς 40άρηδες που για κάποιον περίεργο λόγο μνημονεύουν τον «θησαυρό της Βαγίας».

Το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος και οι εικόνες μίας άλλης Ελλάδας προκαλούν ευχάριστες αναμνήσεις...

 

Τελευταία Νέα