Ιωνικός-Προοδευτική στα στέκια, στις πλατείες, στα κάγκελα, στο χόρτο!

Ιωνικός-Προοδευτική στα στέκια, στις πλατείες, στα κάγκελα, στο χόρτο!

bet365

Η Γρηγορίου Λαμπράκη ετοιμάζεται να χωριστεί για άλλη μία φορά στα δύο. Ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει στη Νεάπολη τον αιώνιο αντίπαλό του, την Προοδευτική και το Gazzetta Weekend Journal... κάνει βόλτα στα στέκια των οπαδών των δύο ομάδων, τραγουδάει τα συνθήματά τους και κρεμάει από τώρα τα πανό. Τι λένε οι αρχηγοί Παντελίδης-Μπαντίκος.

Κυριακή (18/11). Ώρα 17:00. Το εναρκτήριο σφύριγμα που θα ακουστεί από το Δημοτικό Γήπεδο της Νεάπολης θα χωρίσει ξανά στα δύο Κορυδαλλό και Νίκαια.

Ο λόγος; Το ντέρμπι Ιωνικός-Προοδευτική. Ένα «αιώνιο» ντέρμπι δύο ομάδων που στόχος τους είναι να αποδείξουν ότι στα εν λόγω προάστια του Πειραιά το αφεντικό είναι ένα.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Οι δρόμοι της Χρισοστόμου Σμύρνης και της Γρηγορίου Λαμπράκης, εκεί όπου βρίσκεται το γήπεδο της Προοδευτικής, την εβδομάδα του ντέρμπι, γεμίζουν από τις γνωστές φωνές: «Θα τους γ...ε;», «η ομάδα δεν είναι σε καλή φάση, είναι δύσκολο», λένε οι πιο απαισιόδοξοι. «Δεν υπάρχει καμία φάση όταν παίζεις με τον Ιωνικό», απαντούν αυτοί που ξέρουν πως σ΄αυτά τα ματς και μόνο οι φανέλες να μπουν στο γήπεδο θα πάρουν... ρεύμα από την ψυχή και το πάθος που απαιτείται.

Παρόμοιες θα είναι κι οι φωνές, λίγο πιο πάνω. Γρηγορίου Λαμπράκη και Αρτέμιδος η συμβολή όπου θα δεις το Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης. Εκεί θα φιλοξενηθεί το πρώτο ντέρμπι για φέτος των δύο ομάδων.

TA ΣΤΕΚΙΑ

Ιωνικός

Τα καφέ στην πλατεία Σπάθας είναι εκείνα στα οποία θα δεις τον πυρήνα των οπαδών του Ιωνικού. Κυρίως θα τους πετύχεις στα «Du Monde» και «Βarrio».

Εξαιρείται ο σύνδεσμος, όπου εκεί πηγαίνουν κι άλλοι.

Προοδευτική

Τα μαγαζιά στη Πλ. Μέμου (ειδικά το Καφέ Καφέ κι ο «Φίλος» ΄που έχει κλείσει πια) και στην Πλ. Ελευθερίας έχουν καθημερινά φίλους της Προοδευτικής.

Βέβαια, αρκετοί βρίσκονται και απέναντι από το γήπεδο σ' ένα μικρό καφέ, ενώ αρκετοί είναι και στις γύρω πλατείες του Κορυδαλλού όπως η πλ. Κολοκοτρώνη κι η Μερκάτη.

Φυσικά, ο σύνδεσμος που είναι στ γήπεδο είναι το σημείο που σχεδόν όποτε περάσεις θα βρεις κόσμο μέσα.

ΤΑ ΠΑΝΟ

Το «Ιωνικός ή θάνατος» είναι το πανό - σήμα κατατεθέν των φίλων της ομάδας της Νίκαιας. Πάντα εκεί. Διαχρονικό.

Από την άλλη, στο «κλουβί», στη «No Gate», θα δεις το «Proogressive Attack» με τον Σιλβέστερ να είναι έτοιμος να γραπώσει τον τουίτι που φοράει την φανέλα του Ιωνικού. Θα το δεις σε κάθε ματς της Προο πίσω από την εστία.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Αν πας στο γήπεδο αυτήν την Κυριακή, δεδομένα θα ακούσεις τα:

«Μου είπε ο ψυχίατρος να μη ξαναπατήσεις γιατί είσαι άρρωστος πολύ με σπάνιες και χρονιές παθήσεις.

Ιωνικό μικρόβιο κυλάει μεσ' στο αίμα και δεν μπορώ να γιατρευτώ.
Ιωνικέ είμαι τρελός για 'σενα, αποτοξίνωση εγώ προσπάθησα να κάνω μα όταν φτάνει η Κυριακή πάλι είμαι εκεί π...α να τα κάνω».

«Γ...ω της Προο γ...ω της Προο το λαό και όλο τον Κορυδαλλό».

«Όλα μπλε, Νίκαια ολέ, όλα μπλε Νίκαια ολέ και τρελαίνομαι και τα βλέπω όλα μπλε

Όπου πας θα 'μαι πάντα εγώ Ιωνικάρα μου να τραγουδώ, μου 'χεις πάρει καρδιά και μυαλό και δε βρίσκω γιατρικό».

Στο δεύτερο γύρο, στον Κορυδαλλό, θα ακούσεις:

«Σεισμός σεισμός Κορυδαλλός γ...αι η Νεάπολη κι ο Ιωνικός».

«Για να κατέβεις στον Κορυδαλλό πρέπει να έχεις παπουτσάκι αθλητικό. Γιατί εκεί, κάθε στιγμή σε κυνηγάνε δεκάδες βυσσινί».

«Προο αγάπη μου γλυκιά...

Προο, θα σ' έχω στην καρδιά...

Προο, όπου κι αν παίζεις οι οπαδοί σου θα είναι κοντά».

Αυτοί (από τους νυν παίκτες) που έχουν κάνει το (σύντομο) δρομολόγιο Κορυδαλλός - Νίκαια και το Νίκαια-Κορυδαλλός

Ιωνικός: Ντάλας - Κουιρουκίδης

Προοδευτική: Μητσογιάννης - Κοσμίδης

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Παντελίδης: «Ντέρμπι αιώνιου μίσους»

Ο Δημήτρης Παντελίδης διανύει τον 6ο χρόνο του στον Ιωνικό. Αυτό θα είναι το 5ο του ντέρμπι με την Προοδευτική. Είναι ο ηγέτης της ομάδας, ο αρχηγός κι αυτός που το καλοκαίρι ενώ θα μπορούσε να πάει στον Διαγόρα, έμεινε στο «σπίτι» του με τον κόσμο να παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφασή του - όπως δήλωσε στο Gazzetta Weekend Journal!

«Δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό ματς που διαρκεί 90 λεπτά. Είναι ένα αιώνιο ντέρμπι μίσους. Φυσικά, θα μας δώσει μία πιθανή νίκη την βαθμολογική ώθηση, αλλά είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό. Παίζει ρόλο το γόητρο, ο κόσμος, το ότι είναι δυο ομάδες που τις χωρίζεις ένας δρόμος. Είναι πολλά παραπάνω από ένα ματς σίγουρα», τονίζει αρχικά ο Παντελίδης.

Το γεγονός ότι αν κι αρχηγός του Ιωνικού έχει ένα πολύ πετυχημένο μαγαζί στον Κορυδαλλό τον επηρεάζει - ειδικά την εβδομάδα του ντέρμπι;

«Καλά, στο δικό μου μαγαζί περισσότερο Ιωνικοί έρχονται παρά Προοδευτικάνοι. Αυτό το ματς το περιμένεις από την αρχή της σεζόν, όχι μόνο την εβδομάδα που είναι η αγωνιστική. Το πόσο καλός θα είμαι, αν θα νικήσουμε, ξέρετε όλα αυτά που σκέφτεται ο κάθε παίκτης υπάρχουν.

Η ανοιχτή προπόνηση που γίνεται είναι πλέον θεσμός, μας δίνει ώθηση όπως και να το κάνουμε. Εμείς οι παλιοί ντοπάρουμε τους νεότερους αλλά ό,τι κι αν τους πούμε αν δεν το ζήσουν δεν θα καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, ο τσαμπουκάς που υπάρχει, ο κόσμος, το πάθος... είναι άλλο πράγμα».

Το καλοκαίρι σχεδόν έφυγες. Τελικά, έμεινες...

«Σίγουρα το καλοκαίρι η ομάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, μετά φάνηκε κάποιο φως με την έλευση του κ. Κούγια όπου τελικά δεν προχώρησε. Τελικά, ύστερα από δύο συνελεύσεις, ήρθε ένας νέος επενδυτής ο κ. Γιάννης Τσιριγώτης, ένας γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής όπου έχοντας συνεχώς στο πλευρό του τον κύριο Φώτη Σιάκαρη τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Η οργάνωση που υπάρχει θα τη ζήλευαν κι ομάδες της Α' Εθνικής και δεν το λέω απλά για να το πω.

Η ομάδα μας αδικείται από τη θέση που βρίσκεται. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και θα έπρεπε να είχαμε 5-6 βαθμούς παραπάνω, για να μην πω και 9. Με πείσμα θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη που θα δώσει ψυχολογία».

'Ότι είσαι ο ηγέτης αυτής της ομάδας σε γεμίζει με επιπλέον βάρος ή σ' αρέσει;

«Είμαι 6 χρόνια στην ομάδα. Ήταν αλλιώς παλιότερα, όχι όπως τώρα. Ο κόσμος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και το καλοκαίρι που ήμουν κοντά στην έξοδο, ήταν εκεί με στήριξε και με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Αυτό το χρωστάω στον κόσμο και στον Ιωνικό. Τώρα αυτό θα είναι το 5ο μου ντέρμπι με την Προοδευτική, το άγχος πλέον είναι δημιουργικό γιατί θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Το έχω ξεπεράσει, δεν με καταβάλει πια».

Κλείνοντας θες να πεις κάτι στον κόσμο;

«Γνωρίζω πολύ καλά πόσο πολύ θέλουν τη νίκη. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε».

Μπαντίκος: «Θέλω τη νίκη για τον μπάρμπα Μήτσο»

Ο Γιάννης Μπαντίκος, σ' ένα καλοκαίρι όπου αρκετές «κολόνες» της Προοδευτικής αποχώρησαν, εκείνος έμεινε. Αυτή θα είναι η τρίτη σερί σεζόν του στην ομάδα κι η 6η συνολικά και είναι ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας του Κορυδαλλού.

Είναι ο «φύλακας άγγελος» της Προο κυριολεκτικά μιας και σε 6 ντέρμπι με τον Ιωνικό έχει πιάσει 4 (!) πέναλτι!

«Η ομάδα παρ' ότι δεν ξεκίνησε καλά, έχοντας άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς, στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε να έχει μια αισθητή βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού μέσα αγωνιστικό χώρο γεγονός που αποτυπώνεται κι από τη συγκομιδή βαθμών. Στο ποδόσφαιρο στο τέλος αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα».

Πως προετοιμάζεται η ομάδα την εβδομάδα ενός τέτοιου ντέρμπι;

«Αυτή την εβδομάδα, κυρίως, η προετοιμασία για το ματς στηρίζεται στον ψυχολογικό τομέα. Αυτά τα παιχνίδια θέλουν καρδιά και ψυχή. Βέβαια σίγουρα παίζει ρόλο και το τακτικό και είναι κάτι στο οποίο δουλεύουμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο πλάνο που θα μας δοθεί».

Τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα στο γήπεδο του Ιωνικού;

«Θα πρέπει να διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα τα ματς με τον Ιωνικό είναι διαφορετικά. Είναι ντέρμπι μ' όλη την σημασία της λέξης. Υπάρχει μεγάλη ένταση. Είναι παιχνίδι γοήτρου και θέλουμε την νίκη για να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας, στη διοίκηση, στις οικογένειές μας και στους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι αντάξιο τις ιστορίας των δύο ομάδων σε αθλητικά πλαίσια και στο τέλος να πανηγυρίσουμε εμείς. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη, εφόσον έρθει, στον μπάρμπα Μήτσο, τον κ. Γαβρά έναν αγνό Προοδευτικάνο που δεν βρίσκεται στη ζωή αλλά μας παρακολουθεί από ψηλά».

Το μήνυμά σου στον κόσμο της Προοδευτικής;

«Θέλουμε να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό μας και να μας στηρίζει όπως κάνει πάντα. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και έχει πολύ δρόμο. Όλοι μαζί, μια γροθιά με τον κόσμο για να ξανακάνουμε την Προοδευτική μεγάλη».

Σας αφήνουμε με μία δόση από την ανοιχτή προπόνηση των δύο ομάδων...

 

Τελευταία Νέα