Δράση στην Αλεξανδρούπολη: “Μη κλείνεις τα μάτια στη κλιματική κρίση!”

 Την Κυριακή, μέλη του περιβαλλοντικού κινήματος Fridays for Future Alexandroupoli διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο με το δρώμενο “μη κλείνεις τα μάτια στη κλιματική κρίση!”

Σε μια περίοδο που η Αυστραλία καίγεται και η φύση καταστρέφεται για το κέρδος, το δρώμενο αυτό καλεί τους περαστικούς να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον.

Ο τρόπος που ζούμε τις ζωές μας δεν μπορεί να διατηρηθεί. Αργά ή γρήγορα, τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης θα γίνουν πολύ μεγάλα για να τα αγνοήσουμε.

Σύμφωνα με μια έρευνα του ΟΗΕ, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα πρέπει να μειώνονται κάθε χρόνο μετά το 2020 αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Γη σε βιώσιμη κατάσταση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για να αγνοούμε τα αποτελέσματα των πράξεων μας, η ώρα να δράσουμε είναι τώρα!

Το μαθητικό κίνημα Fridays for Future ξεκίνησε από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και απαιτεί άμεση πολιτική δράση για την κλιματική αλλαγή. Η τοπική ομάδα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο και από τότε έχει οργανώσει αρκετές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη διάδοση του μηνύματος για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν υγιή και ζωντανό πλανήτη.

Facebook: https://www.facebook.com/FridaysForFutureAlexpoli/

Instagram: https://www.instagram.com/fridaysforfuture.axd/

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του