Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου Πολυγύρου -ΦΩΤΟ-

Από το 1999 και μέχρι πριν από λίγο καιρό, το όνειρο ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Γηροκομείου Πολυγύρου φάνταζε ανεκπλήρωτο, αφού δεν έγινε καμία εργασία, εδώ και είκοσι χρόνια σ΄αυτό. 

 

Ύστερα από επίπονες μεν, συντονισμένες δε προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου Πολυγύρου, η διοίκηση πέτυχε να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση και λειτουργία του με το ποσό των 3.143.000 ευρώ.  Δημοπρατήθηκε άμεσα κι αφού ξεπεράσθηκαν κι οι δομικές του δυσκολίες ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης και παράδοσης τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντα χώρου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Νέου Δήμου Πολυγύρου.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος σχολίασε:  "Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος κατά την οποία αξίζει στον καθένα να ζει με αξιοπρέπεια σε κατάλληλες συνθήκες μέσα από τις οποίες να του δίνεται η ευκαιρία να εκφράσει την μοναδικότητά του, να απασχοληθεί δημιουργικά και να απολαύσει μια ποιοτική ζωή. Κι αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε στο Γηροκομείο μας, με τη δημιουργία ιατρείων, φυσιοθεραπευτηρίου, χώρων ψυχαγωγίας και κάθε άλλης δραστηριότητας που θα ωφελήσει τα μέλη του.

Η ηλικία και η ανάγκη υποστήριξης δεν μπορούν ποτέ να είναι η αφορμή για επιβολή περιορισμών. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας καθώς και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, από μέρους μας, θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής.

Ας μη προσθέτουμε μόνο χρόνια στη Ζωή αλλά Ζωή στα χρόνια!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα